|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Üyelik Tarihi: 04.02.2008
Yaş: 40
Mesajlar: 15.375
Tecrübe Puanı: 2208
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Malzemeler 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 250 gr Kıyma 2 Adet Patlıcan 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber Karabiber Yarım Demet Maydanoz 3-4 Adet Yufka Yarım Su Bardagı Süt Yarım Su Bardağı Su Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ Üzerine: 1 Adet Yumurtanın Sarısı Yemeğin Tarifi Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun. Son olarak 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve karabiber ile ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. Tavayı ateşten alın. Közlediğiniz ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları küçük küçük kesin. Kıymalı harcın üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta yarım su bardağı sütü, suyu ve sıvıyağı karıştırın. Yufkayı temiz ve düz bir zemine serin. Bir firça yardımıyla sütlü karışımdan yufkanın üzerine sürün. Yufkayı yuvarlak kenarlarını ortada birleşecek şekilde katlayın. Kuru yerlerine sütlü karışımdan sürün. Dörde kesin. Her bir karenin içine patlıcanlı harçtan koyun. Kenarlarını içe doğru kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın. üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli firında pişirin.
__________________
Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] CANDA ÖZÜR OLMAZ... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Üyelik Tarihi: 01.05.2008
Mesajlar: 7.292
Tecrübe Puanı: 1395
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
seva teşekkürler tarif için patlıcanın en çok yakıştığı tariflerden birsidir yemeklerinin dışında pilavda ve börekte de çok leziz oluyor emeğine sağlık
__________________
ummadıklarım adam olurken, adam dediklerim insan bile olamamış! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() FatihCan Şuan
Son Aktivite: 03.07.2009 15:15
Üyelik Tarihi: 01.10.2005
Yaş: 42
Mesajlar: 572
Tecrübe Puanı: 796
![]() ![]() ![]() |
ama bu haksızlık canım çekti valla
__________________
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() veysel Şuan
Son Aktivite: 26.02.2012 10:24
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 27
Mesajlar: 3.774
Tecrübe Puanı: 1117
![]() |
Patlicanli Börek yedimmi? yimedimmi? biilmiyorum ama lezzetli oldugundan hic süpem yok
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Üyelik Tarihi: 03.01.2007
Mesajlar: 15.450
Tecrübe Puanı: 2233
![]() |
yapan olsada yesek
tarif vermek kolay google amcama sorarım 2 dk da yemek kitabı cıkarrım ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Yaş: 58
Mesajlar: 48.623
Tecrübe Puanı: 5497
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Paylasim icin Tsk sevacigim.
Bunlarda sana benden....... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yiğido
![]() ![]() ERTAN0082 Şuan
Son Aktivite: 25.04.2009 12:26
Üyelik Tarihi: 11.02.2009
Mesajlar: 64
Tecrübe Puanı: 617
![]() |
tesadüfün böylesi az görülür bende aha şimdi patlıcanlı börek yedim
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| PEYNİRLİ BÖREK | kronik | Hamur İşleri | 22 | 29.09.2010 15:57 |
| Pastırmalı Börek | _DuMaN_58 | Hamur İşleri | 3 | 14.03.2008 17:19 |