|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() kerbelam Şuan
![]() Son Aktivite: 15.05.2009 18:57
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Öl Benimle İsmihan gönüllere vururdu gülümsemeler biz çocuklara ad takarken güzeldik kimi Can'dı, kimi Canan'dı birde gül yüzlü İsmihan vardı ki tüm kainat ona hayrandı o anları düşündüm son güne kadar ah İsmihan, nerede o eski dostlar, nerede dostluklar seni böyle yarım ağızla düşmanların da sorar etrafın sahte yüzlerle dolu, sığınma İsmihan sığınma, seni bu haller yorar gözlerine akşam çökünce şahittir kirpiklerin güneşin hep sabahı beklediği gibi , çizilir sınırlar hangi yola gitsen, hangi yöne dönsen ateşten duvar sığın çiğli şafaklara, sığın İsmihan saçların rüzgar gülü olsa ne yazar sen uykularda, sen suskularda uçan melek ölümü hiçleyerek alıştın hasretlere hüznün hazinelerine sarılarak, kaldın çapraz acıların ateşinde ağla, utanma kendini ele vermekten yazılmış alnına bir kere keder yeliyle savrulan son yaprak sendin, düştün o ağaç, seni yeniden iliştirebilecek mi dalına ağla İsmihan ağla tükenen umutlardan pay kalır mı yarına düşün İsmihan, gülün sürgününe düşen bülbülü düşün kim kimden daha güçlü, kim kimden daha büyük, düşün İsmihan o ıssız derelerde usul usul akıp giden kimsesiz suyu düşün, bir gün bulabilecek mi diye okyanusunu biz, birbirimizi severken, biz, çocuklara ad takarken güzeldik çoğalttık kederleri kendimizde, çocukları ölümlere gönderdik ah İsmihan, kapandı oyunun son perdesi sen artık dolduramazsın senin yerini dağların çöktü, okyanusların kurudu sustu içindeki fırtınalar şimdi son akşam içime kurduğum sunaktan canımdan can koparan İsmihan ölümsüz yaram severse tükenircesine mi sevmeli insan öyleyse öl benimle öl benimle İsmihan Müsade Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Yiğido
![]() |
![]() Zaman Gitme Zamanı...! sen nesin ki böylesine kutsal nasıl yakalanabilirsin mutluluk nerdesin yaralanınca yürekler acıyınca eller çok oldu üstümüzü saralı yüksek tepelerden kan rengi gölgeler sahi...! sen neden zamansız gittin duyuramadık yüreğimizdeki yangını her gece yalnızlık uğrak yerimizdi yandık söndük, bir daha, bir daha adımların kulaçladığı küllerimizdi ne çok sırlarımız vardı yuttuk bir mağrur suskunluğun kıyısına yağınca sapsarı yağmurlar mil çekti gözlerine sevdalar karıştık gökyüzünün uğultusuna vuslatı unuttuk huzurdu aradığımız bir kuşluk vakti med-cezirlerde hasreti nasır tuttu yüreklerimizin ellerimizde zincir ayaklarımızda pranga daldık uykuya ömrün yaralı yatağında, gidiyoruz işte nedensiz hayatımızın yok karşılığı ne kaldı ki alacak, kapanınca kapılar orada bir yalnızlığın bir de sessizliğin çanları çalacak zaman mutluluğun ötelerinde sahte düşlerde sahte gülüşlerde zaman gitme... zaman kahretme zamanıdır umutlarda döndü mühürlü kapılardan bizden bir söz kaldı geriye elveda Müsade Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Yiğido
![]() |
![]() Jiyan son yolcu gitti, son yağmur yağdı sustu son şarkı bu ne ilk ne de son gece… soğuk sarılar içindeyim, boyun eğiyorum gidişin hangi tufanın gelişiydi boynumda muska gibi gezdirdiğim kasırgam kim var benden başka böyle bekleyen kimler senin kadrine kapanıktır benim kadar jiyan umuda buladığım hangi gülün bülbülüsün sevdayı yükledin yorgun kanatlarına söyle jiyan söyle, göç etme zamanı gelmedi mi hangi dağı aşsam hangi dala tutunsam hasretin göğsüme değen taşkınlığında ateş yanarcasına eriyip giden bu zavallı bedenim, bir avuç küldür jiyan alışamadım yokluğuna ölüme alıştığım kadar gitme, bırakma ellerimi demiştim gittin jiyan gittin gideli düşmelerdeyim sesinde gizlediğin neydi jiyan, bedenimi parçalara bölen sırrın neydi jiyan acıyı dillendiren hecelerim yorgun, haykırıyorum sensizliğe bir yanım düşer gibi toprağa jiyanım sıcaklığım jiyanım uysallığım yokluğunda yok olmuşluğum bin bir koku, bin bir renk, sokaklarımda izlerine kavuştuğum zaman eğiliyor yalnızlığa, düşün jiyan tükenerek yenilmeyi düşün söyleyecek söz bulamıyor insan uzayan yolları dinamitliyorum, sana erişilmezliği bağırıyorum sevdamın görkeminde gök yanıt vermiyor, yer yanıt vermiyor boşluklardayım sabaha düşman gecelerde buluyorum seni çiseliyorsun benliğime ılık ılık gün doğuyor, yankılana yankılana gidiyorsun çekiliyor yüreğimin kanı jiyan kerpiç duvarlım, yıkık damlım, kapılarda meltemim saçları buğday başaklım odam soğuk, yatağım yorgun, inliyor pencerem nereye baksam sen, neye dokunsam sen ah bir bilsen jiyanım bilsen kuşlar deli deli uçuyor yörüngesiz gel kıralım feleğin çemberini gel bozalım ayrılığın hesabını gel jiyanım gel, adınla gel toprağıma korkma kim kendi dağında düşebilir elini ver yanan parmakların ucunda kim üşüyebilir kurumuş dudaklarımda türkülerin en içlisi uzadıkça acının boyu düşlerimde, gökler düşüyor üstüme çöl fırtınaları üstüme üstüme ateş topuyla geliyor düş avcıları ıssız zamanlarda yitip sana koşuyorum yıldızlarım sönüyor sönüyor jiyan ve kimse görmüyor kesiliyor elim ayağım, siliniyor yüzüm hayallerine sığındığım, ateş bedenli tılsımım nice şehirler yıkıldı bir gecede sana hangisinden sesleneyim son şarkı kim içindi çanlar kime kimin bu nihayet, sessiz - kimsesiz bu ceset, bu cinayet kimin jiyan kimin Müsade Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sevdagülü Şuan
![]() Son Aktivite: 02.02.2010 09:47
Tecrübe Puanı: 837
![]() |
![]() çooook begendim eline yüregine seglık kardeş
![]() |
#5 |
Yeni Yiğido
![]() |
![]() Ölmek de Yok Dönmek de...! uzaklarda bir yerde güneş doğuyor burcu burcu kokunu aldım yüzün ışıl ışıl sabah oluyor, güneşle gel güneşim ol gel simsiyah ufuklardayım yetiş yık karanlıkları erit buzdan duvarları, yakınlaş, dokun ellerime, yayıl tenime donuyorum ya da bir seher vakti habersiz süzülüver içeri perdem açık kapım kilitsiz aldırma ellerin soğuğuna, ciğer yarasına gel yangınım ol, ateşe ver şu lanet dünyamı çek bu haksızlığı hesaba, adanmışım ol özgürlüğün baharına ereyim tutsağım, yorgunum kollarına al, ne olur, bir nefes dinleneyim ninniler söyle, ah maralım de, gönlü yaralım de sevincimden ağlayayım avucunda saçlarım tel tel, hülyalara dalayım tut ki ben hep senindim bırak ne olursun, bırak yüreğinde kalayım… bir dokunuşun ahh, nelere kadirdir nelere can verir mecalsiz hücrelere upuzun kış gecesinin sabahı usul usul kanıma dolarken, gidersen eğer girersen bir uğursuz bulut gölgesine dilime doladığım adınla, ağustos kadar iştahlı cehennem kadar harlı, yakarım ortalığı Ruhuma dol, huzur bulayım gözlerim ol, dünyamı cennet sanayım acele et, ufkuma doğ ısınayım ölmek de yok dönmek de dünyalar çullanacak üstümüze varsın olsun kavuşacağız sarılacağız ısınacağız ölmek de yok dönmek de Müsade Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Yiğido
![]() |
![]() Düşlerde Direnmek! bir düş vardı... hasreti sonsuzluğunda uykuların en uzun uyanışlarında, endişeler sarardı o kapkara düşleri her gece…o saatlerde yaşardım ölüp öldüresiye dirilişleri yüreğimin kanadığı vakitlerde dinlerdim ölümün kıyısındaki sesi gözlerimde bir tutam hüzünle sarılırdı boynuma, uzak sevgilinin yakın hasreti bir düş vardı, karanlığına yaslanıp ağladığım bakışlarımdan gitmişti sürgüne dönüşlerin yüreğimde dinmeyen sızılarla dökülürdü tenime sus payı gülüşlerin sesinde sakladığın ne varsa adını apansız yalnızlık koydum senle sessizlik arası bir düş vardı umutsuzluğunda boğulduğum dünya durdu, son ses durdu, kan durdu bir düş vardı, düştüm boşluklarına feryat yüreğe, ateş topuğa kadar tüten dumanın içindeymişsin gibi ne zaman söndürmek istesem daha çok yanar bir düştü beni benden uzaklaştıran… öbekleşen kederlerle direnirken buğulu gözlerdeydi saklanan oysa… yüreğimin tek suçu seni sevmekti seni yaşamaksa kapkara düşlerde direnmekti Müsade Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Yiğido
![]() |
![]() Aşk: Ölüm kadar masum değil !! eskir bir sevdanın gözyaşları masalda dökülmüş anka kuşunun kanatlarına bir kıvılcım bir uzun ateş ayağında çöl tuzu, yan yan bitmiyor ektiği tarlada, hasretin tohumlarıyla bir kız hasadını topluyor denizci sevgilisine, yıllar önce ölen mezarının üstünde otlar soluk ay ışığında ayrılık türküleri söylüyor kulak kesildi gecenin dorukları bir bıçak düştü çığlık sessizliğine, yüreği al’a kesti bir fesleğen öldü, sardunya sararıp düştü hiç kimse duymadı yakarışını kırıldı kanatları bir serçe köze düştü yüreği delip geçti kınından çıkan hasret talanlara kurulan saat ateşten bir taçla kondu kuşlar gibi zamanın akışına durup durup çatladı kabuk kanadı yara hüzün perdelerini çekti gözlerin penceresi ektiği tarlada, hasretin tohumlarıyla bir kız hasadını topladı sırtında sürgün geçmişi, köz tutar gibi tuttu geldi yangınların rahminden denize ateş düşüren suyun alazıyla ovdu ellerini ne ay ışığı vardı gecede ne kendine acıma adanış hazırdı yalnızca çözdü yüreğinin palamarını döktü küllerini ... gözlerini kapattılar, yüzünü örttüler ak köpüklerle hiç kimse duymadı küllerin iniltisini biraz düş, biraz gerçek, hayat yalan söyledi Müsade Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SİVAS'A ŞİİRLER | SivasLady | Sivas şiirleri | 94 | 23.01.2012 14:40 |
23 Nisan Şiirleri | fertelliyim | Şiirler | 2 | 23.04.2009 10:13 |
Kendisini Unutmuş (Özdemir ASAF) | mozmen58 | Diğer Konular | 3 | 17.03.2009 13:18 |
özdemir siir kösesi | özdemir | Aşk şiirleri | 4 | 24.12.2008 15:32 |