|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
21.05.2009, 19:11 | #1 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2179
|
Abdest Duaları
Elleri yıkamaya başlarken; Bismillâhil-azim velhamdü lillâhi alâ dînil-İslâm. Anlamı: Yüce Allah'ın adıyla (abdeste) başlarım. İslâm dini üzere olmakla Allah'a hamd ederim. Ağıza su verirken; Allâhümme eınnî alâ tilâveti'l-Kur'âni ve alâ zikrike ve şükrike ve hüsni ibâdetike. Anlamı: Allah'ım! Kur'an okumada, seni anmada, sana şükretmede ve sana güzel ibadet etmede bana yardım et. Buruna su verirken; Allâhümme erihnî râihatel cenneti. Anlamı: Allah'ım! Bana cennetin kokusunu koklat. Yüzü yıkarken; Allâhümme beyyid vechî binûrike yevme tebyeddu vücûhün ve tesveddü vücûhün. Anlamı: Allah'ım! Bir kısım yüzlerin ağarıp bir kısım yüzlerin karardığı gün, benim yüzümü nurunla ağart. Sağ kolu yıkarken; Allâhümme a'tınî kitâbî biyemînî ve hâsibnî hısâben yesîrâ. Anlamı: Allah'ım! Kitabımı (amel defterimi) sağ elimle ver ve benim hesabımı kolaylaştır. Sol kolu yıkarken; Allâhümme lâ tu'tınî kitâbî bişimâlî ve lâ min verâi zahrî ve lâ tuhâsibnî hısâben asîrâ Anlamı: Allah'ım! Kitabımı (amel defterimi) sol tarafımdan ve arkamdan verme. Beni zor bir hesaba çekme! Başı meshederken; Allâhümme harrim şa'r'i ve beşerî alen-nâr. Anlamı: Allah'ım! Saçımı, tüylerimi ateşe haram kıl, beni cehennemde yakma. Kulakları meshederken; Allâhümmec'alnî minellez'ine yestemi'ûnel-kavle fe yettebi'ûne ahseneh. Anlamı: Allah'ım! Beni, hak sözü dinleyenlerden ve onun en güzeline uyanlardan et. Enseyi meshederken; Allâhümme a'tik rakabetî minen-nâr. Anlamı: Allah'ım! Benim boynumu (vücudumu) ateşten kurtar. Sağ ayağı yıkarken; Allâhümme sebbit kademeyye ales-sırâtı yevme tezillü fîhil-akdâm. Anlamı: Allah'ım! Sırat köprüsünde ayaklar kaydığı günde benim ayaklarımı kaydırma. Sol ayağı yıkarken; Allâhümmecâl sa'yî meşkûren ve zenbî mağfûren ve amelî makbûlen ve ticâretî len tebûr. Anlamı: Allah'ım! Çalışmamı boşa çıkarmayıp, sevabımı çok et, günahımı affet. Amelimi kabul et. Kazancımı koru; amelimi zayi etme. Abdestten sonra; * Kıbleye karşı dönerek ayakta bir miktar su içilir ve şu dua okunur: Allâhümmec-alnî minet-tevvâbîn vec-alnî minel mütetahhirîn. Anlamı: Allah'ım! Beni çokça tevbe edenlerden ve tertemiz olanlardan yap. * Sonra şu şekilde şahadet getirilir: Eşhedü en lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîkeleh. Ve eşhedü enne Muhammeden Abduhû ve Rasûluh. Anlamı: Ben şahadet ederim ki Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. O tektir, ortağı yoktur. Yine şahadet ederim ki Hz. Muhammed (s.a.v) Allah'ın Kulu ve Rasûlüdür. alıntı/
|