|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
05.06.2009, 04:30 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 926
|
1. Aile Şurası Yapıldı
Sivas Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Hayat Ağacı Derneği işbirliği ile 1. Aile Şurası düzenlendi. Aile Şurası, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirildi. Şuraya Vali Veysel Dalmaz, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Şuranın ilk oturumunda oluşturulan komisyonlarla Sivas ilinde ve Türkiye’de sosyal hizmetler ve sosyal yardımlarla ilgili yaşanan sorunlar masaya yatırılarak çözüm önerileri getirildi. Komisyon raporlarının okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı. belediye başkanı doğan Ürgüp, toplumda ailenin önemine değindi. Sivas ticaret ve sanayi odası başkan vekili Necati şahin ise, yapılan şuranın Sivas için önemli olduğunu belirtti.Vali Veysel Dalmaz da, yapılan şuraya yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen 1. Aile Şurasında görüşlerini dile getiren Vali Veysel Dalmaz, “Sivas sivil toplumuyla, örnek aileleriyle, vakıflarıyla, dernekleriyle, kamu kuruluşlarıyla sosyal hizmet alanında, engellisine hizmet alanında çok duyarlı bir şehir” dedi. Bu duyarlılıktan dolayı özellikle Sivaslılara teşekkür eden Vali Dalmaz, gelinen noktada Sivas’ın takdire şayan bir il olduğunu söyledi. Vali Dalmaz, şunları kaydetti: “Gelinen noktada başta sosyal hizmet alanında ihtiyaç duyulan, engellilerimiz, devletimizin temeli olan aile yapısının korunmasında gösterilen gayretler gerçekten Sivas’ta takdire şayandır. Benim hep söylediğim Sivas’ta belki en önde olduğumuz hususlardan birisi sosyal hizmetler alanında kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerimizin bir arada ve gayretli olması. Bu nedenle de emeği geçenleri ve bu kuruluşlarda görev alanları yürekten tebrik ediyorum. Ancak bu işlerin yürütülmesinde mutlaka koordinasyona ihtiyaç var. Bu kadar gayrete rağmen halen daha yardımda mükerrerliği önleyemedik. Bir taraftan bir kişiye 4-5 ayrı kuruluş yardım ederken belki yüzlerce insanımıza halen yardım ulaştıramıyoruz. Bunu da bu tür sosyal yardımlardaki koordinasyonsuzluğa veya ortak bir veritabanına henüz sahip olmayışımıza bağlıyorum” dedi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise yaptığı konuşmada, ailenin milletlerin temelini oluşturan, toplumu ayakta tutan, kendi içinde küçük bir devlet modeli denecek asli ve önemli bir kurum olduğunu söyledi. Başkan Ürgüp, şunları kaydetti: “Türk toplumu için kutsal bir kurum olan aile, bütün kıymet hükümlerimizin örf, adet, gelenek, görenek, dil, din ve diğer bütün özelliklerimizin yaşandığı en küçük temel öğesi ailelerimizdir. Farklı sosyal ve kültürel değerlere sahip olan toplumların kendilerine özgü aile kurumları vardır. Dolayısıyla toplumlardaki aile yapısı ve değerleri de farklıdır. Topluma ait olan sosyal ve kültürel değerlerin öğretilmesi, öğretilen değerlerin yeni nesillere aktarılması aile yoluyla gerçekleşir. Bir başka ifadeyle topluma ait kuralların ilk öğrenildiği yer ailedir. İnsan sevgisi, vatan sevgisi, bayrak sevgisi ve dini değerler önce ailede öğretilmeye başlanır. Düzenli toplumlar, düzenli ailelerin varlığı ile oluşacağından aileye gerekli önem verilmelidir. Aileye yeterince önem vermeyen batı toplumlarında telafi edilemeyen yıkıcı faaliyetler ve çöküntüler oluşmuştur. Biz Sivas Belediyesi olarak Ticaret ve Sanayi Odamız ve Hayat Ağacı Derneğimiz marifetiyle bu amaca hizmet için 1. Aile Şurası çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından 1. Aile Şurası΄ındaki beş komisyonun raporları okundu. Şura, sonuç bildirgesinin okunmasıyla son buldu. |
05.06.2009, 07:14 | #2 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: 1. Aile Şurası Yapıldı
güzel bi şura olmuş bence ailenin toplumdaki yeri en güzel şekilde dile getirilmiş
05.06.2009, 13:37 | #3 |
Tecrübeli Yiğido
~EmiN~58~ Şuan
Son Aktivite: 24.07.2009 20:05
Tecrübe Puanı: 623
|
Bilgi için teşekkürler...
|
05.06.2009, 14:03 | #4 |
Usta Yiğido
goramaz Şuan
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1338
|
peki sonuc ne olmuş hangi kararlar alınmış bu du haberi yapan kardeşlerimzden rica etsem... bence güzel bir çalışma olmuş teşekkürler sivas adına
06.06.2009, 21:04 | #5 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Aile bilinci, çok önemli bu yönde yapılan çalışmalar elbette zamanla faydasını gösterecektir. Katılımcılara teşekkürler.
07.06.2009, 12:49 | #6 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2181
|
Evet ailenin önemini herkesin bilmesini gerekiyor...
08.06.2009, 12:22 | #7 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4531
|
“Sivas sivil toplumuyla, örnek aileleriyle, vakıflarıyla, dernekleriyle, kamu kuruluşlarıyla sosyal hizmet alanında, engellisine hizmet alanında çok duyarlı bir şehir bende bu duyarlılıklarıyla sivasımızla gurur duyuyorum allah bu insanların sayısını artırsım inşallah
emeği geçenleri ve bu kuruluşlarda görev alanları yürekten tebrik ediyorum
08.06.2009, 13:50 | #8 |
Yeni Yiğido
seyma58 Şuan
Son Aktivite: 15.07.2009 22:29
Tecrübe Puanı: 0
|
paylaşım için teşekkürler.
|
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|