10.06.2009, 23:41 | #1 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 816
|
GİZEMLİ SEVDA
GİZEMLİ SEVDA
Anıyorum maziyi yüreğim dağlanıyor, Kırdın kolum kanadım ağlıyor yanıyorum, Sözlerin yalan dolu inanıp kanıyorum, Sanıyorum hayalin yanımda öpüyorum. Silinmez ne hikmetse yüreğimde izin var, Dar geliyor şu dünya sensiz hiç yaşanmıyor, Kar yağdı saçlarıma, hasretin çekilmiyor, Bedenim solduğunda başucumda ağla yar. Soldu hep bahçemizde ne gül kaldı ne çiçek, Gizemli gecelerde gözlerim yaşla doldu, Çok mu zordu gelmedin bu nasıl uzak yoldu, Oldu bitti diyerek bitmez aşk hikâyesi. Unutmayı denesem bu sevgi beni bağlar, Dağlar kor ateş gibi, yüreğimi kavurur, Çağlar şu yüreğimden yakarım bin bir ağıt, Bakarım tek resmine gözlerim sana ağlar. SABİHA SERİN 16.2.2009 Not: GÜLCE EDEBİYAT AKIMI (Çaprazlama Nazım Türü) |
11.06.2009, 14:33 | #2 | |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: GİZEMLİ SEVDA
Alıntı:
ellerine sağlık abla teşekkürler
12.06.2009, 00:56 | #3 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5463
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
G İ T M E Gitme! Figan düşer denizlere sular çekilir yağmur yağmaz vahalardan kirpiklerime bir rüzgar hıçkırır tenhada, bir dal kırılır boynunu büker sabah kervanları, kelebekler ölür. Gitme! Bir yıldız küser göğüne, içini çeker bir çocuk şaşırır yönünü rüzgarlar bütün pınarların suyu çekilir solar nazlı çiçekleri kalbimin, üzülürüm. Gitme! Öksüz kalır içimdeki imge dağları saçlarını öpen seher yeli, çoban yıldızı bir daha turnalar geçmez, bülbüller ötmez çiçekler açmaz bahçemde ah, gülüm! Gitme! Acılara mahkum olur yüreğim ardında fırtınalar kalır, ayrılıklar, anılar, yanlızlıklar boynu bükük aşklar, gözü yaşlı şarkılar alışamam yokluğuna, yokluğun ölüm. Gitme! İçimdeki bütün vagonlar devrilir bir kar yağar istasyonlara, üşürüm. Gitme! Kal, menevşeler açsın dağlarda sevince dönüşsün gökyüzü iki çığlık arasında bırakma beni ah gülüm yokluğuna alışamam, yokluğun ölüm. Gitme! Bütün ormanlar ateşe verilir kuşlar da gider, bu kent de ölürüm. Nuri Can
12.06.2009, 01:16 | #4 |
Usta Yiğido
bahar5834 Şuan
Son Aktivite: 23.05.2010 00:10
Tecrübe Puanı: 1259
|
Düşlerde gezerken seninle,ayrılık çanları çalıyormuş meğer.İçimizdeki kalbimizdeki aşkımızın kalesi sarsıntıdaymış meğer,Güzel bir rüyanın sonu gibi hiç bitmesini istemediğimiz sevdamız,şimdi ayrılığa gebe.Bakamıyor artık gözün gözüme,değmiyor elin elime,böyle ne oldu bize..
13.06.2009, 17:33 | #5 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 816
|
BABA EVİN BAŞ TACI
BABA EVİN BAŞ TACI
Baba evin baş tacı yuvaların direği, Saygı duyun onlara, mutlu olsun yüreği, Biliniz kıymetini çoktur size emeği, Bugün babalar günü, sonsuza dek kal babam. Bugün sizin gününüz, gülsün melek yüzünüz, Dede ve babaların kutlu olsun gününüz, Varlığınız ilaçtır, uzun olsun ömrünüz, Evlerin tadı tuzu, aşımızda bal babam. Gece gündüz demeden ekmeğinin derdinde, Yavrusuna kazanır, aklı fikri evinde, Baba eve gelince doyasıya sevinde, Gül açsın yüzlerinde, yuvamızda dal babam. Babam olsa kutlayıp ellerini öpseydim, Ne anam var ne babam, doyasıya sevseydim, Keşke sağ olsalardı yanlarına gelseydim, Anamı da özledim, selamımı sal babam. Babam eve gelince yuvada gül açardı, Karşılardım kapıda nasıl sevgi saçardı, Eskiden anne baba, büyüğe saygı vardı, Şimdi hürmet kalmadı, gel de gör, ne hal babam.. SABİHA SERİN 12.6.2009 BÜTÜN ELİ ÖPÜLESİ BABALARA ŞİİRİM ARMAĞAN OLSUN. BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. |
13.06.2009, 17:59 | #6 |
Moderator
Salim58 Şuan
|
Cevap: BABA EVİN BAŞ TACI
*********BABA
Siğaran elinde kaşların çatık, Nasılda sevgini gizlerdin baba, Bir dilim ekmeğe soğanı katık, Çayıda çok fazla severdin baba, Hastane yolları kaderin oldu, Yanında biz varız üzülme baba, O kanser illeti ecelin oldu, Mevladan ümitler kesilmez baba, Bu kadar acıya nasıl dayandın, Sabırlı olmaya öğrettin baba, Bu koca aleme neden sığmadın, Geride bıraktın bizleri baba, Sığmazsın bilirim bir kaç mısraya, Anlatmak isterim seni dünyaya, Acelen neydiki uçtun semaya, Mezarının başında ağlarım baba
13.06.2009, 18:02 | #7 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
|
Babalara özel bu güzel şiirler için çok teşekkür ederiz.
Yüreğinize sağlık.
13.06.2009, 18:04 | #8 |
Moderator
Salim58 Şuan
|
BABA
Kollayanım koruyanımdın. Meleğim, can yoldaşım sendin baba.... Üşüdüğümde hırkamdın yorulduğumda sırtlardın. Şimdi ne hale düştüm bak sense bir avuç toprak. Baba, baba, baba..... Dolmaz yerin baba. Baba, baba, baba..... Unutamam seni asla
13.06.2009, 18:09 | #9 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4524
|
13.06.2009, 18:12 | #10 |
Usta Yiğido
bahar5834 Şuan
Son Aktivite: 23.05.2010 00:10
Tecrübe Puanı: 1259
|
Bu adam benim babam, sekiz köşe kasketiyle
Omuzunda sakosuyla hey x 2 Cebinde yok parası, bafradır cıgarası Yüreğindedir yarası Altı çocuk büyütmüş, bir işci maaşıyla Bu adam benim babam hey Ağlama benim babam, ağlama naçar babam Kara Gün geçer babam hey Bir kapıyı kapayan, gene açar babam Ağlama benim babam hey Ağlama mazlum babam, ağlama naçar babam Kara gün geçer babam hey Bir kapıyı kapayan, gene açar babam Allah büyük babam hey Bu adam benim babam, derdi dağlardan büyük Çaresiz beli bükük hey x 2 Bir gün olsun gülmemiş, rahat nedir bilmemiş Gözyaşını silmemiş Bir lokma Ekmek için, kimseye eğilmemiş Bu adam benim babam hey Ağlama arslan babam, dert etme naçar babam Kara gün geçer babam hey Bir kapıyı kapayan, gene açar babam Allah büyüktür babam hey Dert etme naçar babam, aldırma naçar babam Kara gün geçer babam hey Bir kapıyı kapayan, gene açar babam Aldırma benim babam hey Benim babam mert adamdı, mangal gibi yüreği Yufka gibi kalbi vardı, hayatım boyunca ona özendim Fedakârdı ! bir dikili Ağacı olmadı belki Ama kendisi, onuruyla yaşayan koskoca bir çınardı Üstümde ki kol kanat, sırtımı yasladığım dağ gibiydi Ben babamın oğluyum, tepeden tırnağa anadoluyum Fatih Kısaparmak Benim Babam ben babami 23 yıl önce kaybettim nur içinde yatsin
|
|