Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Köşe Yazıları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 15.06.2009, 16:16   #1
fırtına110
Tecrübeli Yiğido

fırtına110 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fırtına110 Şuan fırtına110 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.02.2014 15:10

Tecrübe Puanı: 587 fırtına110 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart MUHSİN BAŞKANLA HATIRALARIM-(1)

Yıl 1994.Temmuz ayı- Ankara,BBP Genel Merkezi

Muhsin başkanın yanındayım.Muhsin başkanın yanında olmam yeni değil.

Öğrencilik yıllarımdan beri abim gibi sevip hürmet saygı ve gönül muhabbeti duyduğum birisi olduğu için sık sık yanına gider,sürekli görüşürdük.80 öncesini anlatır,uyarılarda bulunur,tafsiyelerini eksik etmezdi.Sakın hiç kimseyle kavga etmeyin,oyuna gelmeyin der,bak ben 5,5 yıl aynı hücreyi dev-yol lideriyle paylaştım,hatta birçok noktada da bir sürü müştereklerimiz olduğunu fark ettim derdim.

Üniversite yıllarında evimize gelir kalırdı,Ankara da yanına giderdik.

İşte böylesi samimi bir dostluğumuz ve hukukumuz olan Muhsin ağabeyimle askere gitmeden önce uğrayıp helalleşmek istedim.Her zaman ki gibi,odası tıka basa dolu,hatta dışarıda merdivenlere kadar uzayan bir sürü insan vardı.Sabırla sıramı bekledim. Buyur Osmancım dedi,dinliyorum ne sıkıntın var.Dedim ki başkanım ben askere gidiyorum,sizinle helalleşmek istedim,gidipte dönmek olmayabilir, gelip te görmek olmayabilir, hakkınızı helal edin dedim.

Sevgili başkanım ise,Osmancım olur mu hiç öyle şey dedi,tabiî ki helal olsun,seninde hakkın vardır mutlaka sende helal et dedi.Ben tam çıkarken başkanlık odasının kapısını hemen kapattı,şaşırdım,elini cebine attı,baktım para çıkarıyor,abi napıyorsunuz dedim,Osmancım dedi,bizde,Türk milletinin bir adeti vardır,askere gidenlere ne olursa olsun harçlık verilir,ihtiyacı olur mutlaka o yüzden sana harçlık vermek istedim,dedimki asla olmaz,ben sizden sadece helalleşmek istiyorum.o bana para vermek istiyor ben hayır diyorum.,ısrar etti Osmancım belki çekinirsin diye.sonuçta,tabiî ki almadım ama bir partinin genel başkanının, askerlik hizmetine gidecek diye tanıdığı bir kişiye Türk örfünün gereğini yapmak için bu kadar ısrarcı olması,o inceliği düşünmesi,o zerafet ve nezaketi düşünmesi, son derce mahcup bir edayla ısrar edip kapıyı kapatarak aman kimseler görmesin belki Osman utanır diye düşünmesi ne kadar nazik ve ince bir davranış.

Sevgili ağabeyimin işte böyle hassas ve düşünceli özellikleri vardı.Senin gibi insanlar maalesef o kadar az ki.ruhun şad olsun,mekanın cennet olsun,inşallah bizlerde seninle birlikte oluruz,seni hiç unutmayacağım,unutturmayacağım .Allah rahmet eylesin.

OSMAN AZMAN - EĞİTİMCİ

oazman@hotmail.com

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
fırtına110 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.06.2009, 16:36   #2
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: MUHSİN BAŞKANLA HATIRALARIM-(1)

teşekkürler kardeşim ellerine sağlık

benimde merhum başkanımızla bi anım var aslında çokta bu anım bi başka yıl olarak hatırlamıyorum ama partiyi ilk kurduğu yıllardı sivastan 500. kişilik bi işçi arkadaşımızla ankaraya gelmiştik bizimle beraber akşama kadar dolaştı meclise bile beraber gittik hepimizi parti binasında topladı herkese pide yaptırdı ve akşam otobüslerimize binene kadar bizleri sivasa yolcu etti başka hiç bir milletvekili onun kadar ilgilenmedi mekanın cennet olsun sevgili başkanım

akşam yine kabrine gittim o güzelim kabrindeki çiçekler güller büyümüş dualarımız hep onunla
Alt 15.06.2009, 16:43   #3
fırtına110
Tecrübeli Yiğido

fırtına110 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fırtına110 Şuan fırtına110 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.02.2014 15:10

Tecrübe Puanı: 587 fırtına110 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

evet kardeş bende cenazesine gelen milyonlardan biriydim Rizeden üç otobus geldik o hava anlatılmaz bir durum
fırtına110 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.06.2009, 18:28   #4
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Alıntı:
fırtına110 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
evet kardeş bende cenazesine gelen milyonlardan biriydim Rizeden üç otobus geldik o hava anlatılmaz bir durum
allah hepinizden razı olsun birlik beraberlik bu işte
Alt 17.06.2009, 18:47   #5
betüs58
Usta Yiğido

betüs58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

betüs58 Şuan betüs58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.02.2010 22:07

Tecrübe Puanı: 808 betüs58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

allahimm rahmet etsin muhsin baskanimiza ve yaninda bulunanalara...yakinlarina sabir versin ins..mekanlari cennet olsun...paylasimm icin tesekkürler..
betüs58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.06.2009, 18:54   #6
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5463 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Alt 17.06.2009, 19:47   #7
ayten58
Yasaklı
NO AVATAR

ayten58 Şuan ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.03.2010 21:23

Tecrübe Puanı: 0 ayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

rabbim mezarlarını gül bahçesi mekanlarını cennet etsin efendimize komşu olanlardan eylesin ailelerine sabır ihsaan etsin
ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.06.2009, 19:54   #8
sivaslı_gız
Tecrübeli Yiğido

sivaslı_gız - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslı_gız Şuan sivaslı_gız isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.08.2009 14:56

Tecrübe Puanı: 666 sivaslı_gız TAM BIR BEYEFENDIsivaslı_gız TAM BIR BEYEFENDIsivaslı_gız TAM BIR BEYEFENDIsivaslı_gız TAM BIR BEYEFENDI

ne kadar değerli bir insandı o.....
Allah mekanını cennet etsin İşallah...

ARTIK FARKINA VARSAN DİYORUM!!
sivaslı_gız isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.06.2009, 20:01   #9
bahar5834
Usta Yiğido

bahar5834 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bahar5834 Şuan bahar5834 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.05.2010 00:10

Tecrübe Puanı: 1259 bahar5834 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Muhsin Yazıcıoglu'nun Şiiri Üşüyorum

Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum..

Muhsin YAZICIOĞLU

nur içinde yatsin...
Alt 17.06.2009, 20:09   #10
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5463 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum..

Muhsin YAZICIOĞLU

MEKANIN CENNET OLSUN YIGIT ADAM.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)