Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 31.07.2009, 09:25   #1
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1064 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart 10 yılda 1 okuyoruz

10 yılda 1 okuyoruz
Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Türkiye`de kitap okuma alışkanlığını araştırdı. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye kitap okuma konusunda çoğu Afrika ülkelerinin gerisinde kalmış durumda.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası(BES) Türkiye`de kitap okuma alışkanlığını araştırdı. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye kitap okuma konusunda çoğu Afrika ülkelerinin gerisinde kalmış durumda. Japonya`da toplumun yüzde 14`ü, Amerika`da yüzde 12`si, İngiltere ve Fransa`da yüzde 21`i düzenli kitap okurken, Türkiye`de yalnızca binde 1 kişi kitap okuyor. Bir Japon yılda ortalama 25, bir İsviçreli yılda ortalama 10, bir Fransız yılda orta-lama 7, bir Türk ise 10 yılda ancak 1 kitap okuyor.

KÜTÜPHANEMİZ BİLE ÇOK AZ

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, 2009 yılı itibariyle Türkiye`de toplam 45 çocuk kütüphanesi, 14 yazma eser kütüphanesi ve 55 gezici kütüphane olmak üzere toplam 1152 kütüphane olmasına karşılık Almanya`da 10.531, İngiltere`de 4.620, İspanya`da 5.209 kütüphane bulunduğunu söyleyen Avcı, ülkemizdeki kütüphanelerin 52`sinin çeşitli nedenlerle kapalı bulunduğunu da sözlerine ekledi.

ANKA
Alt 31.07.2009, 09:48   #2
sibelYILMAZ
Usta Yiğido

sibelYILMAZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sibelYILMAZ Şuan sibelYILMAZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.09.2014 09:55

Tecrübe Puanı: 943 sibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOKsibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOKsibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: 10 yılda 1 okuyoruz

Evet gerçekten okuma alışkanlığımız sıfır derecesine düştü çevreme göre biraz daha fazla kitap okuyorum ama benimki bile az televizyon başında saatler geçiriliyor ama bir kitap aylarca açılmıyor heralde artık herşeyi görsele bağladık gibi geliyor bana ruhaniyetten iç derinlikten ve huzurdan bir haber yaşıyoruz...
Alt 31.07.2009, 09:54   #3
surmeli
Yeni Yiğido

surmeli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

surmeli Şuan surmeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.08.2009 11:29

Tecrübe Puanı: 591 surmeli FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

52 kutuphane cesitli nedenlerden dolayi kapaliymis. . Abircan kardes neymis bu nedenler.Buyuk bir rakam, toplam kutuphane sayisina baktigimizda. Bana gore. Bu arastirma yaslara goremi yapilmis, yoksa genel olarakmi.

Millet yasam derdi savasinda,kitab okumak belkide en son dusundukleri seydir. Ne dersiniz?
surmeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2009, 09:56   #4
abircan
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1064 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

sivasta kütüphaneyi aylardır bir okulun bodrumuna taşıyıp kitaplara kilit vurulduğunu düşünmek bile kahrediyor, bu çağda kütüphanesiz koca bir şehir var ve kimse bundan bile rahatsız değil, anlamak mümkün değil
ilerliyoruz derken son sürat geriliyoruz gavurun icadı 3G telefonla, gavurun icadı interneti kullanıp sağa sola adamız diye dolaşmaktan hicap duyuyorum, nereye gidiyoruz millet olarak bu beni çok kaygılandırıyor artık her düşünen insan gibi

Alıntı:
surmeli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
52 kutuphane cesitli nedenlerden dolayi kapaliymis. . Abircan kardes neymis bu nedenler.Buyuk bir rakam, toplam kutuphane sayisina baktigimizda. Bana gore. Bu arastirma yaslara goremi yapilmis, yoksa genel olarakmi.
!! o sorunuda sen araştır bende öğreneyim sürmeli kardeş
^^
Millet yasam derdi savasinda,kitab okumak belkide en son dusundukleri seydir. Ne dersiniz?
çağ atlıyoruz kardeş 12 eylül ve onun rejimi özalla , çağ atladıkya , kriz miıriz teğet geçti kişi başı milli gelirimiz 12 bin dolar olmuşya birde utanmadan milli geliri dolarla açıklamıyorlarmı beni deli ediyorlar deliiiiiiiiiiii, kitap okumadıkça gaste okumadıkça daha çok araştırma geliştrimeye bütçe ayırmadıkça israil tohumuyla doyarsın arkadaşım o yüzden kafamız bu kadar çalışır, milli milli deyip milli olan herşeyi satarsan olacağı budur,

Konu abircan tarafından (31.07.2009 Saat 10:00 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2009, 10:08   #5
surmeli
Yeni Yiğido

surmeli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

surmeli Şuan surmeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.08.2009 11:29

Tecrübe Puanı: 591 surmeli FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Nasil olur da koca bir sehirde, Sivasta Kutuphane olmaz? Ogrenciler nereye gidiyor? Tamam anladik Internet,google falan derken tembellestik ama hersey tam anlamiyla bulunmuyor oralardada.
surmeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2009, 10:16   #6
abircan
Usta Yiğido

kahvede amerikan sigarası içme özgürlüğünü savunan bu salak milletin kütüphane ve kitap hakkını savunacağını sanmıyorum artık umudum kesidli neredeyse orta doğulu cahil üretip geliştirmeyen araştıremayan batıdan aldığını yenilik sayan gerzek bir toplum olmaya doğru gidiyoruz sürmeli kardeş, milyonlarca genç uyuşturucu batağına çekiliyor akşama gençlerimiz kutuluklarda ayrana uyuşturucu katıp tek türk icadı oılan ayranla kendilerini zehirliyorlar, başkacada bir icadımız yok insanlığa kattığımız, ne ilaç ne bir teknolojik icad hiç bişey yok bu tesadüf olamaz değilmi, bunu oturup düşünmek lazımmmmmmmmmmm
Alt 31.07.2009, 11:08   #7
HaZaN
Usta Yiğido

HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36

Tecrübe Puanı: 2315 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Türk Milleti olarak kitap okuma konusunda çok gerilerde kalmış milletiz,

Günümüzde ucuzlayan ve yaygınlaşan bilgisayar ve internetin yer aldığı fasilite. kimileri gereksiz olduğunu da iddia eder; onlara göre kitaplarda bulunacak bilgiden daha fazlası internette bulunabilir. evet bu doğrudur ama eğer bir insan kitabı sadece bilgi için okuyorsa tam manasıyla kitap okumuştur diyemeyiz.
Zira kitap okumak insanın ufkunu genişletmekle beraber hayal gücünü ve dolayısıyla istek ve başarılarının da gelişmesini sağlar.
Alt 31.07.2009, 11:16   #8
65serdal58
Usta Yiğido

65serdal58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

65serdal58 Şuan 65serdal58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.05.2016 10:20

Tecrübe Puanı: 1359 65serdal58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
kahvede amerikan sigarası içme özgürlüğünü savunan bu salak milletin kütüphane ve kitap hakkını savunacağını sanmıyorum artık umudum kesidli neredeyse orta doğulu cahil üretip geliştirmeyen araştıremayan batıdan aldığını yenilik sayan gerzek bir toplum olmaya doğru gidiyoruz sürmeli kardeş, milyonlarca genç uyuşturucu batağına çekiliyor akşama gençlerimiz kutuluklarda ayrana uyuşturucu katıp tek türk icadı oılan ayranla kendilerini zehirliyorlar, başkacada bir icadımız yok insanlığa kattığımız, ne ilaç ne bir teknolojik icad hiç bişey yok bu tesadüf olamaz değilmi, bunu oturup düşünmek lazımmmmmmmmmmm
çok karamsar bir yazı yazmışsınız...ve hakaret dolu...

ya siz ne yazdığınızı bilmiyorsunuz yada size hep kötü örnekler denk gelmiş....

size türklerin icatlarını ve bilimekatkılarını anlatan birşeyler buldum...

çok aramadım google a girdim ve buldum...belki daha fazlası vardır...buyrun .......

Bugüne kadar neleri icad ettik?
------------------------------
1. Akşemseddin: Pasteur 'dan 400 sene önce mikrobu bulmuştur

2. Ali Kuşçu: Büyük astronomi bilgini. İlk defa ayın şekillerini anlatan
kitabı yazmıştır.

3. Ebul-Vefa: Trigonometri'de tanjant,cotanjant,sekant,kosek ant 'ı bulan
büyük alimdir.

4.Biruni: İlk defa dünyanın döndüğünü ispat etmiştir.

5. Ebu Kamil Şü'ca: Avrupaya matematiği öğretmiştir.

6. Ebu Ma'şer: Med-Cezir (Gel-Git) olayını ilk o bulmuştur.

7. Battani: Dünyanın en büyük kaşifidir. Trigonometrinin kaşifidir.

8. Cabir Bin Hayyan: Atom bombası fikrinin babası ve kimya biliminin atası
büyük alim.

9. Cezeri: 8 asır önce otomatik sistemin kurucusu ve bilgisayarın
babasıdır.

10. Demiri: Avrupalılardan 400 sene önce zooloji ansiklopedisini
yazmıştır.

11. Farabi: Ses olayını ilk defa fiziki yönden açıklamıştır.Sesin fiziki
izahını ilk defa o yapmıştır.

12. Gıyasüddin Cemşid: Matematikte ondalık kesir sistemini ilk o
bulmuştur.

13. İbn Cessar: Cüzzamın sebebini ve tedavisini 900 sene önce
açıklamıştır.

14. İbn Hatip: Vebanın bulaşıcı bir hastalık olduğunu ilmi yoldan
açıklamıştır.

15. İbn Firnas: Wright kardeşlerden bin sene önce ilk uçağı yapıp uçmayı
gerçekleştirdi.

16. İbn Karaka: 900 sene önce harika bir torna tezgahı yapmıştır.

17. İbni Türk: Cebirin temelini atan bilginlerdendir.

18. İdrisi: Yedi asır önce bugünkü ne çok benzeyen dünya haritası
çizmiştir.

19. İbni Sina: Eserleri Avrupa üniversitesinde 600 sene ders kitabı olarak
okutmuştur. Tıbbın babasıdır. AVRUPA ya göre adı AVICENNA'dır.

20. Kadızade Rumi: yaşadığı asrın en büyük matematik ve astronomi
bilginidir. Fizik kurallarını astronomiye uyarlamıştır.

21. Kambur Vesim: verem mikrobunu R.Koch'tan 150 sene önce keşfetmiştir.

22. İbnün-Nefis: avrupalılardan üç asır önce küçük kan dolaşımını
keşfetmiştir.

23. Piri Reis: 400 sene önce bugünküne en yakın dünya haritasını
çizmiştir.

22.Ömer Hayyam: Cebiri oluşturandır. İlk defa o bulmuştur.

İLK KATARAKT AMELİHATINI AMMAR (X1.YÜZYIL) GERÇEKLEŞTİRMiŞTİR

İLK ATOM BOMBASI FİKRİ CABİR BİN HAYYAN'A( 721-805) AİTTİR

ALİ BİN ABBAS ( Ö. 994 ) 1000SENEÖNCE KANSER AMELİATI YAPMIŞTIR

İBN-İ YUNUS ( Ö.1009 ) GALİLE'DEN ÖNCE SARKACI BULMUŞTUR

ALİ BİN İSA (X1.YÜZYIL) İLK DEFA GÖZ HASTALIKLARI HAKKINDA ESER YAZMIŞTIR

bu haber de bir türk ün yaptığı başarıyı anlatıyor........lütfen okuyun lütfennnnnnnnnnn

Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hikmet Budak ve ekibi, biyo-yakıt üretimi konusunda yürüttüğü çalışmayla ABD Tarım ve Enerji Bakanlıkları tarafından verilen 1.3 milyon dolarlık ödülün sahibi oldu.

Konuyla ilgili Sabancı Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, ABD Tarım ve Enerji Bakanlıklarının, genetik ve moleküler biyoloji araçlarını kullanarak bitkilerden biyo-yakıt üretimi için yürütülen 7 proje için toplam 6.3 milyon dolarlık kaynak ayırdığı belirtilerek, Doç. Dr. Hikmet Budak’ın yönetiminde, çeşitli üniversite ve araştırma kuruluşlarından diğer 5 bilim adamı ile birlikte yürütülen araştırmanın 1.3 milyon dolar değerindeki ödüle değer bulunduğu kaydedildi.

Projenin, bu alanda Türkiye’de yürütülen tek araştırma projesi olma özelliğini taşıdığı bildirilen açıklamada Hikmet Budak’ın, büyük ölçüde Türkiye’de yetişen, buğdaya benzer “Brachypodium distachyon” isimli bitki üzerinde, 3 yıldır araştırmalar yürüttüğü ifade edilerek, bugüne kadar, Sabancı Üniversitesi’nde bu bitkinin 116 değişik saf halinin geliştirildiği belirtildi. Açıklamada Budak’ın, genetik ve moleküler biyoloji araçlarının kullanılarak bu bitki uzerinde biyo yakıt üretiminin Türkiye’ye uyarlanması konusundaki çalışmalarını 3 yılda tamamlamayı hedeflediği, projenin tamamlanmasından bir yıl sonra araştırma sonuçlarının ürüne dönüştürülmesinin mümkün olabileceği kaydedildi.

Doç.Dr. Hikmet Budak ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Çalışmalarımızda artan nüfus ve enerji gereksiniminin karşılanması için alternatif kaynaklar bulunması ve bu kaynakların yaratılması için alternatif yöntemlerin geliştirilmesini hedefliyoruz” dedi.

İklimsel ve sosyolojik değişimlerin sınırında olan bir dünyada yaşadığımızı bu nedenle de sorunların giderilmesi için ileri ve yenilikçi bilimsel araştırmanın bir zorunluluk olduğunu ifade eden Doç. Dr. Budak “Bu çalışma, Türkiye’de alternatif/yeni biyoyakıt üretiminde önemli sonuçlar elde edilerek ülkemizin enerji bağımlılığınının azaltılmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca proje çercevesinde yetişecek lisansüstü öğrenciler ve doktora sonrası arastırmacıların da yetişecek olması bizim için mutluluk vericidir” görüşünü dile getirdi.

BU ALANDA TEK PROJE

ABD Tarım ve Enerji Bakanlıkları, genetik ve moleküler biyoloji araçlarını kullanarak bitkilerden biyo-yakıt üretimi için yürütülen 7 proje için toplam 6.3 milyon dolarlık kaynak ayırdı. Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hikmet Budak, çeşitli üniversite ve araştırma kuruluşlarından diğer 5 bilim adamı ile birlikte yürüttüğü araştırmasıyla, 1.3 milyon dolar değerindeki ödülün sahibi oldu. Proje, bu alanda Türkiye’de yürütülen tek araştırma projesi olma özelliğini taşıyor.

Doç. Dr. Budak`ın araştırma projesinde, ayrıca, “USDA-ARS Western Regional Research Center (Albany, CA)”, ABD’den Dr. John P. Vogel, Namık Kemal Üniversitesi’nden Metin Tuna ve Avustralya’dan “Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) ‘dan Dr. Michelle Watt ve Robert Furbank görev alıyor.

Konu 65serdal58 tarafından (31.07.2009 Saat 11:26 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
65serdal58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2009, 15:09   #9
besyo_cu
Usta Yiğido

besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

besyo_cu Şuan besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.11.2015 22:13

Tecrübe Puanı: 1030 besyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sivasta kütüphaneyi aylardır bir okulun bodrumuna taşıyıp kitaplara kilit vurulduğunu düşünmek bile kahrediyor, bu çağda kütüphanesiz koca bir şehir var ve kimse bundan bile rahatsız değil, anlamak mümkün değil
ilerliyoruz derken son sürat geriliyoruz gavurun icadı 3G telefonla, gavurun icadı interneti kullanıp sağa sola adamız diye dolaşmaktan hicap duyuyorum, nereye gidiyoruz millet olarak bu beni çok kaygılandırıyor artık her düşünen insan gibi

çağ atlıyoruz kardeş 12 eylül ve onun rejimi özalla , çağ atladıkya , kriz miıriz teğet geçti kişi başı milli gelirimiz 12 bin dolar olmuşya birde utanmadan milli geliri dolarla açıklamıyorlarmı beni deli ediyorlar deliiiiiiiiiiii, kitap okumadıkça gaste okumadıkça daha çok araştırma geliştrimeye bütçe ayırmadıkça israil tohumuyla doyarsın arkadaşım o yüzden kafamız bu kadar çalışır, milli milli deyip milli olan herşeyi satarsan olacağı budur,
Abircan abi Sivas'ta bulunmadıgından bu konuda yanlışın var. Sivas'ta 2 tane kütüphane var. 2 side faal durumda. Bunların yerleri ise ;

1. Hal Karşısında yani Paşa Camii arkasında ki ' Ziya Bey Kütüphanesi'
2. ise Behram Paşa İlk Okulu yanında yanılmıyorsam eski açık lise binasının yerinde.

Bu 2 Kütüphanemiz Sivasımızda hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıcada Büyük Otel karşısında ki Tekel binasıda yeni Kütüphanemiz olacak.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)