Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Hüseyin İnan - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 26.09.2009, 12:27   #1
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1208 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Hüseyin İnan

Hüseyin İnan, 1949 yılında Sivas’ın Gürün ilçesi’nin Bozüyük köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta okul öğrenimini Gürün'de tamamladıktan sonra Kayseri’ye giderek lise eğitimini burada tamamladı.

1966 yılında gelindiğinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin İdari Bilimler Bölümü’ne giren İnan, bu okulda öğrenim gördüğü sıralarda Fikir Kulübü ve Dev-Genç’e üye oldu. ODTÜ yurtlarında kaldığı sıralarda TİP’e de üye olarak çeşitli etkinliklerde yer aldı. Bu dönemde büyük şehirlerde emperyalizm karşıtı eylemlere katıldı. ABD 6. Filo’sunun Türkiye'ye gelmesine karşı gerçekleştirilen gösterilerde yer aldı. İstanbul Boğazından denize ABD askerlerini döken grubun içerisinde vardı ve gözaltına alındı.

1969 yılında, Deniz Gezmiş ile birlikte Filistin Kurtuluş Örgütü’nün aktivitelerinde önemli bir pay sahibi olan El-Fetih grubunun kamplarında yer aldı. Bu örgüt ile beraber İsrail’e karşı mücadele verdi. İsrail Karakollarını bastı. 1970 yılında Türkiye dönen İnan, Sivas'a giderken Diyarbakır’da yakalandı ve Filistindeki eylemlerinden ötürü mahkemeye sevk edildi. Yargılama sürecinin sonunda, 1970 yılında serbest bırakıldı.

Deniz Gezmiş, Sinan Cemgil ve Cihan Alptekin’in de yer aldığı THKO’nun lideri haline geldi. Bu örgütün gerçekleştirdiği bütün eylemlerde aktif rol aldı. THKO örgütü ve Hüseyin İnan, 1 Ocak 1971 tarihindeki Türkiye İş Bankası Soygunu ve Amerikan askeri tesislerinden bir Amerikan subayının kaçırılması eylemlerini gerçekleştirdi ve o eylemde 3 ABD'li askeri bacaklarından yaraladı.

1971 tarihinde, Sivas'ın Gürün ilçesinde dayısı tarafından askere teslim edilen Hüseyin İnan, Ankara 1 No’lu Sıkıyönetim Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak, 9 Kasım 1971’de idama mahkum oldu. İdamın önlenmesi için örgüt ve kamuoyu tarafından yapılan çabaların sonuçsuz kalmasının ardından, Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan ile birlikte 6 Mayıs 1972’de Ankara Merkez Kapalı Cezaevi’nde idam edildi.

İdamdan önceki son mektubu:

Babama, anneme, kardeşlerime ve yakın akrabalarıma, söyleyecek fazla söz bulamıyorum.
Bir insanın sonunda karşılaşacağı tabii sonuç, bildiğiniz sebeplerden dolayı erken karşıma çıktı. Üzüntü ve acınızı tahmin ediyorum. İleride durumumu çok daha iyi anlayacağınız inancındayım. Metin olunuz. Üzüntü ve acılarınızı unutmaya çalışınız. Bütün varlığımla hepinize kucak dolusu selamlar sevgiler! Yazılacak çok şey var, fakat hem mümkün değil, hem de sırası değil..
Candan selamlar.

İdamlar hakkında KIBRISLI yorumu:

İdam nedenleri olan 146. madde: "Türkiye Cumhuriyeti, Teskilati Esasiye Kanunu'nun tamamini veya bir kismini tagyir, tebdil ve ilgiya ve bu kanun ile tesekkül etmis olan Büyük Millet Meclisi'ni iskata veya vazifesini yapmaktan men'e cebren tesebbüs edenler...-" der. Burada iki suç söz konusudur. Bunlardan birincisi anayasayi bütünüyle veya kismen tagyir, tebdil ve ilga suçudur. Çesitli vesilelerle anayasaya saygi yürüyüsleri düzenleyen ve hükümetin anayasayı ihlal ettiği gerekçesi ile eylemler yapan gençlerin anayasayi tagyir, tebdil ve ilgayi kasdettiklerini kabule imkan yoktur. Ayrıca 1 tek Türk güvenlik kuvvetine, askerine, polisine ya da 1 tek TC vatandaşına silah sıkmamış insanlar nasıl oluyor da ABD askerlerini döverek, denize atarak, vurarak ya da kaçırarak Anayasayı ve TBMM'yi imhaya çalışmış sayılırlar... Son olarakta dava esasen 146. maddeden değil Darp, Hırsızlık ve adam yaralama suçlamaları ile açılmalıydı... Kısacası davanın sonucu değil açılış gerekçesi kafadan yanlıştır...

Hüseyin İnan Sivas'lıdır... Deniz Gezmiş ise çok küçük yaştan itibaren lise çağına kadar en az 15 sene Sivas'ta yaşamıştır, büyümüştür... O dönem Komşuları olan, ülkücü akrabalarım var onlar dahi adamlığını, delikanlılığını överler... O da her başı sıkıştığında Sivas'a kaçarmış zaten son kaçışlarında da yakalanmışlardır...

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 26.09.2009, 12:32   #2
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: Hüseyin İnan

evet malesef bazı dönen oyunlarla hazin sona götürüldüler

ben hüseyin ve arkadaşlarını tekrar saygı ile anıyorum
Alt 26.09.2009, 12:37   #3
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09

Tecrübe Puanı: 1109 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

Cok canlarimiz idam edildi.... Saygiyla aniyoruz .
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Dilsad Hatun'e Teşekkür Ediyor...
Alt 26.09.2009, 12:58   #4
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Tarihimiz çok acı şeylerle dolu, nice suçsuz günahsız insanlar hayatlarıyla ödediler. Bilgive paylaşım için tşk. lerrr .
Alt 05.05.2012, 09:32   #5
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1208 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Bir gün kala içimden gelenler...

Yüzünü asma kederin anam, Yiğitler bitmez bizde... Bir insan düşünün son gününü yaşıyor... Ha oldu ha olacak diye bekliyor ve sonra sabaha karşı uyandırırlar, botlarını bile bağlayamazsın, prangalar bağlanır ayaklarına zor yürürsün, devrime koşan ayaklar dar ağacına zor adımlarla gider... Sonra dostların gelir, beraber çıktığın yolda kimi zaman akıl aldığın, beraber vuruştuğun dostların gelir şimdi de yine beraber öleceksinizdir, sarılamazsınız çünkü asılmanıza dakikalar kalmıştır ama hala kollarınız kelepçelidir. Bu iyi bir şeydir, çünkü korkuyorlar ki sizden hala ayaklarınız kollarınız zincirlidir... Sonra ölüm toplasa da çiçekleri, çiçekte tohum biter mi diye sorar birileri, bitmez deriz ama onlar gibi de yürekli olamayız. Onlar adam gibi devrimcilerdi asıl romantik devrimciler bizleriz, ölümü göze alarak yola çıkan kaç kişi var aramızda? 1 tek kişi yoktur eminim, belki gözaltıları göze aldık, tutuklanmayı hatta hapsi bile göze aldık ama bir tanemiz bile onlar gibi ölüme yürümeyi göze alamadı... Deniz Hüseyin Yusuf denir ama ben Hüseyin'den başlayacağım Hüseyin, yani Dede yani Hüseyin İNAN, aynı soyadı taşımaktan ve hemşehirlisi olmaktan onur duyduğum büyük düşün adamı, Deniz, deli dolu, kavgacı, deli fişek, onun bastığı kaldırımlarda yürümekten, aynı kitapçıdan kitaplar aldığım o uzun boylu adam ve Yusuf "Ben ülkemin bağımsızlığı ve halkımın mutluluğu için bir defa ölüyorum." diyerek onları asanlara en güzel sözü "ŞEREFSİZLER" diyerek söyleyen ağabeylerimiz... Sizin için...

Yağmur çiseliyor,
Serezin esnaf çarşısında,
bir bakırcı dükkânının karşısında
Bedreddinim bir ağaca asılı.

Yağmur çiseliyor.
Gecenin geç ve yıldızsız bir saatidir.
Ve yağmurda ıslanan
yapraksız bir dalda sallanan şeyhimin
çırılçıplak etidir.

Yağmur çiseliyor.
Serez çarşısı dilsiz,
Serez çarşısı kör.
Havada konuşmamanın, görmemenin kahrolası hüznü
Ve Serez çarşısı kapatmış elleriyle yüzünü.

Yağmur çiseliyor.

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 05.05.2012, 20:22   #6
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31

Tecrübe Puanı: 1519 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

onlar T.C.nin bağımsızlığını savunmak ATATÜRK ilke ve devrimlerini korumak amerikan emperyalizmi ve sömürüye karşı çıkmak uğruna gözlerini kırpmadan ölüme gittiler ölümlerinin üzerinden kırk yıla yakın bir süre geçmesine rağmen çoğalarak büyümeye devam ediyorlar oysa onlara hak etmedikleri bu cezayı reva görenler tarihin karanlı delhizinde yok olup gittiler bırakın anılmayı isimlerini bile kimse anmak dahi istemiyor
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 05.05.2012, 20:46   #7
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1058 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

mesele adam olmak, ahlaklı namuslu yurtsver olmak, halkına toprağına sahip çıkmaktır önemli olan budur, daha o zamandan emperyalizmi anlayıp o gencecik yaşamlarında koca deve başkaldırının simgeleri olmuşlardır, tarihimizde onurla anacağımız fidanlarımızdır, anıları ve mücadeleri önünda saygıyla eğiliyorum, ruhları şad olsun nur içinde yatsınlar

şuanda cnn turkte belgesellerini izliyorum müthiş insanların
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı abircan'e Teşekkür Ediyor...
Alt 06.05.2012, 00:06   #8
gangster
Yiğido
NO AVATAR

gangster Şuan gangster isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.05.2013 19:32

Tecrübe Puanı: 685 gangster FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Sosyal hayattaki farklılıkları bir zenginlik ve güzellik kabul ederek ahenk ve dayanışma içinde yaşamayı esas almalıyız. İnsanların fiziki yapısı nasıl farklı ise görüş ve düşünceleri de farklı olabilir. Farklılık zenginliktir.Önemli olan farklı olana "saygı göstermek"tir.
Kendi paradigmam gereği bu insanların görüşlerine katılmadığım için düşüncelerine saygı gösterirken;onların,inandıklar ı davalarında inançla,azimle,gözlerini dahi kırpmadan yürümelerine her zaman saygı duymuşumdur.Düşünce ve ideolojileri bana göre yanlış olabilir ama o düşünce ve ideolojilerine olan inançları samimidir.Ve sadece bu "samimiyet" dolayısıyla bile saygı duyulmayı hak etmektedirler.
Üçünü de saygıyla anıyorum.
Alt 06.05.2012, 08:04   #9
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 727 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
gangster Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sosyal hayattaki farklılıkları bir zenginlik ve güzellik kabul ederek ahenk ve dayanışma içinde yaşamayı esas almalıyız. İnsanların fiziki yapısı nasıl farklı ise görüş ve düşünceleri de farklı olabilir. Farklılık zenginliktir.Önemli olan farklı olana "saygı göstermek"tir.
Kendi paradigmam gereği bu insanların görüşlerine katılmadığım için düşüncelerine saygı gösterirken;onların,inandıklar ı davalarında inançla,azimle,gözlerini dahi kırpmadan yürümelerine her zaman saygı duymuşumdur.Düşünce ve ideolojileri bana göre yanlış olabilir ama o düşünce ve ideolojilerine olan inançları samimidir.Ve sadece bu "samimiyet" dolayısıyla bile saygı duyulmayı hak etmektedirler.
Üçünü de saygıyla anıyorum.
Sn. Arkadaşım,

Yazdıkların ilk bakışta doğru gibi gözükse de, içinde çelişkiler var. Doğrunun ve diğer her şeyin ölçüsü olduğu gibi "saygı" duymanın da ölçüsü vardır.

Önce "saygı" kavramının tanımını yapalım:

Saygı= değer verme, yüceltme, hürmet.

Yanlışa değer verilmez, yüceltilmez, hürmet edilmez. Sonuçta ölçü; insan yararına olmayan(zararına olan) hiç bir şeye değer verilmez.

Başlığa konu olan bu insanlara ben saygı duyuyorum. Hatta tek doğru yol olduğunu iddia ediyorum. Sebebi, insan yararına olmayana, insan sömürüsüne, emperyalist düşünceye karşı çıkmışlardır. Tek hedefleri sömürü düzenini değiştirmekti. Demokratik mücadeleleri terörist faaliyet sayıldı. Tıpkı şimdiki parasız eğtim için protesto gösterilerinin terörist faaliyet sayıldığı gibi.

Ama dağa çıkıp insanları, ülkeyi bölerek, emperyalizmin "böl, parçala, yok et" taktiğine uyarak terör estirenlerin fikirlerine nasıl saygı duyacağım? Bu nedenle, HER farklı görüş ve fikre nasıl saygı duyacağım? O görüş ve fikirleri nasıl yüceltip, hürmet edeceğim?

Saygının ölçü birimi, insan(lar) yararına olandır.
Alt 06.05.2012, 13:53   #10
gangster
Yiğido
NO AVATAR

gangster Şuan gangster isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.05.2013 19:32

Tecrübe Puanı: 685 gangster FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Ama dağa çıkıp insanları, ülkeyi bölerek, emperyalizmin "böl, parçala, yok et" taktiğine uyarak terör estirenlerin fikirlerine nasıl saygı duyacağım? Bu nedenle, HER farklı görüş ve fikre nasıl saygı duyacağım? O görüş ve fikirleri nasıl yüceltip, hürmet edeceğim?
Güzel kardeşim,

eğer yazıyı dikkatli okursan herhangi bir çelişki olmadığını fark edersin.Benim naçizane fikrim; sen yazının içinde geçen "saygı duymak" ve "saygı göstermek" deyimlerini birbirlerinden ayırt etmeden yorumlamışsın.Zira insanlar benimsemedikleri fikir ve savlara karşı saygı gösterirler.En azından göstermek zorundadırlar.İnandıkları,beni msedikleri,peşinden koştukları fikirlere karşı ise saygı duyarlar.

Alıntı:
Yanlışa değer verilmez, yüceltilmez, hürmet edilmez.Sonuçta ölçü; insan yararına olmayan(zararına olan) hiç bir şeye değer verilmez.
Senin şu cümlenin altında yatan yanlış kastıyla belirttiğin fikir bana göre doğru olabilir.Bana göre senin düşüncen yanlış diyede seni zorla onlardan vazgeçirmeye çalışmamalı,sana kendi doğrularımı dikte etmemeliyim.İşte burada düşünce özgürlüğü çerçevesinde saygı gösterme devreye girmektedir.
Olaya başka bir boyuttan bakarsak;bugün sen Başbakanın makamına çıksan (ki forumdaki yazılarına göre kendisinden pek haz etmediğin kanaatindeyim) belirli saygı kuralları çerçevesinde hareket edip saygı göstermez misin?Ama saygı gösterdin diye de onun düşüncelerini benimsemiş olmaz,onun şahsına duyduğun saygıdan dolayı bunu yapmış olmazsın.

Yazıyı bu söylediklerim dairesinde bir daha okursan belki farklı bir değerlendirme bulunabilir,bu insanların fikirlerine saygı gösterdiğimi,şahıslarına ise saygı duyduğumu belirttiğimi görebilirsin.Onların fikir ve ideolojilerinin doğru veya yanlış olduğunu tartışmanın yeri ise burası değildir.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)