|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz. |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Bu harita topraklarımızı dilimleyen haritalara hiç benzemiyor. Söz konusu harita okullara dağıtıldı. Kuzey Irak, Batı Trakya, Ermenistan, Girit, Rodos, Güney Kıbrıs Rum kesimini Türkiye sınırları içinde gösteren haritanın yer aldığı CD İstanbul'daki tüm okullara dağıtıldı.. 18 Eylül’de başlayan İstanbul Veli Eğitim Projesi çerçevesinde, dağıtılan eğitim CD’lerinde yer alan haritada, aksine Türkiye’nin topraklarında azalma değil, genişleme var. Haritayı bugünkü köşesinde gündemine alan Milliyet yazarı Abbas Güçlü, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın soruşturma başlattığını söyledi. Yıldız'ın konuyla ilgili görüşlerine de yer verdi: “Böyle bir harita, bırakın kendi ülkemizi, farklı ülkelere ait olsa bile kabul edilmezdi. Olmaması gereken, farklı tartışmalara neden olabilecek büyük bir yanlış. Çok üzgünüm.” Ulusal Günler de karıştırıldı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılıp tüm öğrencilere ücretsiz dağıtılan ders kitaplarında da bu yıl, her zamankinden çok daha vahim hatalara rastlandı. Örneğin bu yıl okutulacak olan ilköğretim Türkçe ve Hayat Bilgisi kitaplarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tarihi 29 Nisan olarak gösterilirken. 30 Ağustos Zafer Bayramı ise ulusal bayramlar arasında sayılmadı
![]() |
#2 |
Yiğido
![]() ![]() tanju_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2014 20:18
Tecrübe Puanı: 731
![]() |
![]() Misak-ı Milli sınırlarımız gösterilmiş bunda bir sorun yok
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
![]() Son Aktivite: 07.06.2011 16:22
Tecrübe Puanı: 666
![]() |
![]() Bunu Özal Cumhurbaşkanıyken dedi:
"Musul ve Kerkük bizim, bunu bütün dünya biliyor!" şeklinde. ne mi oldu 4 gün sonra şüpheli bir şekilde öldü. (buraya ironik bir gülümseme yerleştiriversin arkadaşlar)
![]() |
#4 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() MÜDÜRLÜK ARŞİVİNDEN ALINMAMIŞ
Muammer Yıldız, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara dağıtılan ''Veli Eğitim Projesi'' CD'lerindeki haritada Türkiye'nin sınırlarının genişletilmiş gösterilmesine ilişkin, haritayı Milli Eğitim Bakanlığının veya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün herhangi bir arşivinden almadıklarını söyledi. Haritanın bir internet sitesinden alındığını anlatan Yıldız, şunları kaydetti: GOOGLE'DAN ÇIKAN İLK HARİTAYI ALIP KOYMUŞLAR ''Google'dan çıkan ilk haritayı arkadaşımız almış oraya koymuş. Projenin o dönemdeki hızından kaynaklanan sıkıntı yaşanıyordu. Samimiyetle orada çalışan bir öğretmen arkadaşımız, komisyonda bulunan arkadaşlarımız bunu o şekilde yerleştirmişler. Bu daha sonra fark edilen bir şey. Böyle bir bilginin arşiv değeri yoktur. Bu bir kazadır. Bu bir olumsuzluktur. Ama bence buradan çıkarılabilecek binlerce ders vardır. Siz bir veriden faydalanırken çok dikkatli olmak zorundasınız
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
![]() Son Aktivite: 07.06.2011 16:22
Tecrübe Puanı: 666
![]() |
![]() Bu haritanın neresi yanlış zira Misaki Milli sınırlarını gösteriyor, yani Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarını çizmesi beklenen projenin istikbalin gayesindeki topraklar onlar.
Şimdi sen bu haritayı koyuyorsu kötü oluyorda affınızla Ermeniler derslerinde Türkiye'nin doğusunu kendi sınırları içerisinde gösteren haritaları kullanıyorlar... Amerika'da güneydoğu anadolu Kürdistan olarak gösteriliyor ve bir çok gelişmiş modern ülkede böyle.... Affedersin senin şimdi bu haritayı koymanın neresi hata... Misaki milli, gayelenen Türkiye Devleti çoğrafyası bu ve biz bu gayeden çok da uzaklaşmış değiliz, Zira Trakya'da İscilip ve Selanik'i kaplayan çoğrafya ile güneydoğuda Musul ve Kerkük'ü içeren temennilerim, isteklerimiz hala devam etmektedir. Şu farkla bugün Ermeni sınırının bir kısmının Azerbaycan toprağı olduğunu savunuyoruz ve aksine Ermenistan toprakları üzerinde bir hak beklentimiz yoktur ki Cumhuriyetin kuruluş dönemi beklentimizde bu yöndedir. Ancak varsın olsun, zira Ermenistan İster Haritalarda isterse Anayasasında ve Özgürlük Bildirisinde Türkiye'nin doğu bölgesinin kendisinin olduğunu iddia etmekte. Birazda onlar maruz kalsın maruz bırakmaya çalıştıkları duruma ve gerginliğe... Aklıma Şöyle bir şey geldi Misaki Milli, Güçlü Türkiye.... (neden misaki milli önce yazılmış diye tartışma çıkmasın ![]()
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
PEŞMERGEYE YURTMU OLDUN KERKÜK | barikat58 | Serbest Kürsü | 2 | 02.07.2009 17:51 |
Türkiye'nin Bölgedeki Gücü Artacak. | sivaslıgenç | Serbest Kürsü | 0 | 05.02.2009 15:19 |
'Türkiye neden Avrupa'ya ait' | _DuMaN_58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 13 | 16.07.2008 20:46 |
Avrupa'da gündem 'Çılgın Türkler' | _DuMaN_58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 3 | 17.06.2008 09:14 |
Evet, İslam Türkiye'nin 'Çimentosu'dur | seva | Arşiv | 0 | 25.04.2008 12:57 |