Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Köşe Yazıları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.10.2009, 10:52   #1
fırtına110
Tecrübeli Yiğido

fırtına110 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fırtına110 Şuan fırtına110 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.02.2014 15:10

Tecrübe Puanı: 591 fırtına110 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Rizeliler Kadıköy'e sel olup aktı

25 Eylül-11Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Rize tanıtım günleri bütün eksikliklerine rağmen Rizemiz için çok güzel bir tanıtım oldu.Rize ilçelerinin bazılarının tam katılım sağlamadığı,Rize kültürünü tanıtması gerekirken başka bölgelerin ürünlerinin de satışlarının gerçekleştirildiği ,hatta milyoncu tabir edilen ürünlerinin de bulunduğu standların olmasına rağmen,Rizemiz açısından çok eğlenceli ve tanıtım noktasında da çok verimli bir program oldu.
Etkinliğin ilk günlerinde acaba ileriki günlerde de bu eksiklikler artacak mı diye düşünenlerin sayısı bir hayli fazlaydı ama sonuç itibariyle Rize insanı iki hafta boyunca tabiri caizse horona doydu.Binlerce Rizeli her akşam Kadıköy sahiline akın etti.Sadece Rizeliler mi?Hayır,ülkemizin her tarafından insanlar Kadıköy de festival coşkusu yaşıyorlardı.Doğulusu,batılısı ,kuzeylisi,güneylisi,kısaca yurdumuzun bütün insanları Kadıköy deydi.Doyasıya eğlendiler,horon teptiler,dostlarıyla kucaklaştılar,hasret giderdiler.
Horon oynamasını bilenler bilmeyenlere öğretmeye çalışıyor,horon halkaları birbirine karışıyor,zaman zamanda festival alanının dışına dahi taşıyordu insan kalabalıkları.Yöresel yemeklerin yapıldığı,yöresel kıyafetlerin tanıtıldığı,memleket çaylarının ücretsiz içildiği iki hafta yaşadık.Birbirinden kıymetli yöresel sanatçılarımız festivale renk katarak Rizelilerinin keyiflerinin artmasını sağladılar.
Yıllar önce başlanmış olup üç sene devam eden ,daha sonrada Karadeniz illerini kapsayacak şekilde genişleyen etkinlik,bu yıl sanki aslına rücu etmişti.Rize insanı ,çok fazla duyurusunun yapılmamasına rağmen müthiş bir iletişim sayesinde,sayısı artacak bir şekilde her gece kadıköy’ü daha fazla coşturmaya çalıştı.Meğer ne çok özlemişiz diyordu herkes.
Sosyal kaynaşmanın sağlandığı,dostlukların pekiştiği,yıllardır birbirini göremeyen insanların hasretle kucaklaştığı,horonla eğlenmenin zirve yaptığı etkinlik herhalde düzenleyenlerin dahi tahmin edemediği kadar coşkuluydu.
Sık sık yapılması gereken bu tür veya benzeri etkinliklerin ileriki zamanlarda artarak devam etmesi herkesin en büyük temennisi.
Ridef’i düzenlediği bu etkinlikten dolayı tebrik ederken bazı hususları da birkaç cümleyle açıkça ortaya koymakta yarar vardır sanıyorum.
Öncelikle, en çok eleştiri alan konuyu söylemek istiyorum.Rize tanıtımının yapıldığı bir etkinliğe sadece ticari amaçla bulunan standların olmaması gerekirdi.Her ne kadar etkinliğin maliyetini düşünecek olursak ,bir şekilde karşılanması düşünülmüştür ama,sonuçta hiçbir bölgeyi dahi temsil etmeyen ticari ürünlerin olmaması gerekirdi.
Bir diğer husus da Rizemizi bütünüyle kucaklayıcı bir organizasyonun planlanmamış olması.Rize standlarından daha çok ticari standların olması bunun bir göstergesi.
Kanaatimce en önemli eksiklik,etkinliğe siyasi yönün gölgesinin düşmesiydi.Programlarda eleştirel konuşmalara pek fazla müsaade edilmemesi,farklı siyasilerin isimlerinin pek okunmaması ciddi eleştiri konusu oldu.
Her şeye rağmen böyle bir ortamın sağlanmış olması yinede çok çok güzeldi.Bu etkinlikte ayrıca şunu da görme fırsatımız oldu.Hep söylerdik ya,Rizeli çok yeteneklidir,beceriklidir,orga nize etmeyi çok iyi bilir diye.İşte bunun çok güzel bir örneğini sanırım Çayeli gecesinde gördük.İncesırt köyü,Çayelini temsil ederek,çok önemli bir programı başarıyla gerçekleştirdi.Binlerce Çayelili insanını Kadıköyde coşturmayı başardı.
Önümüzdeki yıllarda böyle etkinliklerin artması en büyük temennimiz.

oazman@hotmail.com
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Alt 20.10.2009, 10:59   #2
ayten58
Yasaklı
NO AVATAR

ayten58 Şuan ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.03.2010 21:23

Tecrübe Puanı: 0 ayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Rizeliler Kadıköy'e sel olup aktı

paylaşım için sağolun teşekkürler.
ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)