|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Şiirler Burada yazmış olduğunuz şiirleri yazabilirsiniz. |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
26.11.2009, 23:54 | #1 |
Usta Yiğido
Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09
Tecrübe Puanı: 1086
|
Gurbette geçecek bayramlar .
Bugün arefe . Arefe ; kavuşmanın önceki günü . Bir bayrama daha kavuşuyoruz . Bazı evlere bayram gelmeyecek bu bayramda . Bazı evlerde gözyaşı akacak inceden inceden . Bir evden cenaze çıkmışsa , ilk gelen bayram kara bayramdır . Ali nin kara bayramı denilir , ilk ziyaret o eve yapılır . Bazı evlerde kara bayram bu bayram . Bazı evlerde gözyaşları birbirine karışacak . Bazı anaların babaların ellerini öpemeyecek evlatları . Geçen sene önceki sene elleri öpüldüğünde el öpenlerin çok olsun yavrum denilenlerin . Baba olup dede olup öpülemeyecek elleri . Bu bayram analar babalar mezarlıkta bayram yapacak . Gözyaşları mezar sulayacak . En çok şehit mezar taşının dikildiği ülkeye Bayram nasıl gelirse öyle gelecek bu bayramda . Bazı evlerde bayramlık giyecemeyecek çocuklar . En son alınan giysisini giyecek . Bazı babaların boynu bükülecek bu bayramda . İşsiz babalar ellerini uzatırken evlatlarına ; gözlerini saklayacaklar evlatlarından . Bazı analar gözyaşlarını saklayacak kahvaltı hazırlarken . Gurbette geçecek bayramlar . Ana baba eli öpemeyecek bazıları . Ana baba mezarına uzaktan okunacak dualar . Toz pembe şekerler toplayacak mahallenin çocukları . Toz pembe düşler görecek , çocukluğuna özenen büyükler . Kara vicdanlar markalı takım elbiselerini giyecek . Gözlerini güneş gözlüklerinin arkasına saklayıp mesajlar verecek birliğe dair . Nihayeti bazı evlere ve yüreklere bayram gelmeyecek bu bayramda . Yüzlerde belki sahte bir gülümseme asılacak bayram hürmetine . Kan ağlayacak bazı yürekler . Evladını toprağa koymuş analar , yetim kalmış evlatlar , şehitlikte bayram kutlayacak bu bayram ve bundan sonraki bütün bayramlarda..
27.11.2009, 04:01 | #2 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1044
|
Cevap: Gurbette geçecek bayramlar .
Bu BAYRAMDA Burda KALDIM
Eller bayram gelmiş diye sevinir Eskiler atılır yeni giyilir Halimi sorarsan benim iyidir Bu bayram da burda kaldım üzülme Büyüklere gidip eller öpülür Dargınlıklar yüreklerde sökülür İnsanlığa birer fidan dikilir Bu bayram da burda kaldım üzülme Demem Allah için bayram neyime Neşe gelir dostla düşman evine Bir damla kin koyma ha yüreğine Bu bayram da burda kaldım üzülme İnsanlığa bu bayramlar örnektir Deste deste güller verip dermektir İnsanlığın temelidir sevmektir Bu bayram da burda kaldım üzülme Kim ne bulmuş kin ve nefret zulümden İnsanlığı düşürme ha dilinden Gayrısı yok her insana ölümden Bu bayram da burda kaldım üzülme Sevde sevil arama başka bir yol Hepimiz yaşarız dünya geniş dünya bol İnsanlığı bitirme ha insan ol Bu bayram da burda kaldım üzülme
27.11.2009, 08:28 | #3 |
Usta Yiğido
SsİiVvAaSsLlIı Şuan
Son Aktivite: 09.10.2015 17:30
Tecrübe Puanı: 1025
|
Cevap: Gurbette geçecek bayramlar .
Gurbette Bayramlar Bayram Olmuyor
Yıllar var gurbete yolum düşeli Gah dertli telaşlı gahi neşeli Uzanmaz dar günde bir dostun eli Gönlümde sılanın yeri dolmuyor Gurbette bayramlar bayram olmuyor Uzanıp gidince yollar meçhule Belli ki gurbette dolacak çile Yalanlar içinde aaah bile bile Dolular almıyor boşlar dolmuyor Gurbette bayramlar bayram olmuyor Ne halden bilen var ne hatır sayan Burada pek makbul insana kıyan Muteber bilinir sözünden cayan Çekilen çileler bir gün dolmuyor Gurbette bayramlar bayram olmuyor Her grup topluma bir nifak eker Kime ne sorarsan bir yana çeker Kurban et bayramı Ramazan şeker Maneviyat burada kıymet bulmuyor Gurbette bayramlar bayram olmuyor Neler var bir bilsen daha sırada Vicdan çekilişte insaf kurada Gülmüyor kimsenin yüzü burada Benizler sapsarı ruhlar solmuyor Gurbette bayramlar bayram olmuyor Beyimsin paşamsın desen bayılır Avanta dedinmi her gören alır Verdiğin selamlar havada kalır Yüreğin dağ olsa kıymet bulmuyor Gurbette bayramlar bayram olmuyor Sılada dostluklar burnumda tüter Gurbet mi tükenir hasret mi biter Dayan mı diyorsun bu kadar yeter Olmuyor billahi böyle olmuyor Gurbette bayramlar bayram olmuyor.
|
|