Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Özel Günler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Özel Günler Burada Bayram ve Özel Günler Hakkında Paylaşımları Yapabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 04.12.2009, 22:42   #1
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16

Tecrübe Puanı: 816 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt
Standart KADINLARIMIZA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI TANINMASININ 75.YILDÖNÜMÜ

KADINLARIMIZA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI
TANINMASININ 75. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLARIM

5 Aralık 2009. Türk Kadınlarına Milletvekili Genel Seçimlerinde Seçme ve Seçilme hakkını tanıyan Anayasa değişikliğinin 75.yıldönümünüdür. Bir Türk Kadını olarak gururla,sevinçle ve minnetle kutlarım. 20 Mart 1930’da çıkarılan Belediye Kanunu ile kadınlar ilk kez belediye seçimlerine katılma hakkı elde ederken 5 Aralık 1934’te Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nun 10. ve 11. maddeleri değiştirilerek kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındı ve 1 Mart 1935’te ilk kadın milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yerlerini aldı
5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınlarına Milletvekili genel seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı tanıyan anayasa değişikliği Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi.8 Şubat 1935 de yapılan milletvekili genel seçimlerinde kadınlar ilk kez milletvekili seçme ve seçilme hakkını kullandılar..Bu seçimlerin sonunda oluşturulan beşinci dönem Türkiye Büyük Millet Meclisine 18 kadının ilk kez parlamentoya girdiği 1935 seçimlerinde kadın temsil oranı yüzde 4.5'ti.
Türkiye’nin kadınların seçme ve seçilme oranı açısından günümüzdeki durumu pek de iç açıcı değil. Ne yazık ki Kadın milletvekili sandalye sayısı azdır.Türkiye Büyük Millet Meclisinde Atatürk İlke ve İnkılaplarını, Demokratik ve Laik Cumhuriyetimizi en iyi temsil etmeye Türk Kadını her zaman hazırdır ve bu asli görevi erkeklerden daha da başarılı bir şekilde yerine getirebileceğine inanıyorum. Türkiye laik devlet sistemini koruduğu sürece kadın hakları da korunacak ve kadınlarımızın geleceği daha aydın ve güvencede olacaktır diyorum.

Şu anda Türk halkı zor günler yaşamaktadır.Türk kadınının ne yazık ki şu günlerde tenceresine aş,erkeklerimizin iş, yavrularımızın sıcak bir yuva bulamadığı bir dönem yaşıyoruz.Memur,İşçi,Emekli,Öğ retmen,Esnaf zor günler yaşamaktadır.Milletvekili olabilmek için,halkı temsil etmeye aday olup,vatandaşa binlerce hizmet söz verip te hiçbirini yapmayan erkek milletvekillerimiz ülkemizin sorunlarını çözemediği gibi kadınların sorunlarını çözümleyebilir mi. Kadın sorunlarından ancak kadın milletvekillerimiz anlar.

Saygıdeğer Türk Kadınlarımıza da diyorum ki:

Koca evin reisidir, kadın sadece evde oturur ,aman sen sus, sen karışma ,sen ancak ev işlerini yapmana bak,yemek pişir, evi süpür, emrimizde hizmet et, çocuğa bak, bizlere çalış bunların dışındaki işler erkek işidir düşüncesi ve mantığı ile yaşadığımız sürece hiçbir sorununuzun çözüleceğini boşuna beklemeyiniz.Her şeye boyun eğdiğimiz sürece tenceremiz ocağın üstünde hep boş ve takır takır sesler çıkaracaktır.Ülkemizdeki yapılan yanlışlıklara elimiz kolumuz bağlı evde oturup bir sinema gibi izlemeye devam edersek bizleri daha da kötü günler bekliyor diye düşünüyorum.

Bu düşüncelerimle bütün kadınlarımızın evlerinin sorumluluklarını yerine getirdikten sonra ülkemiz ve toplumumuz içinde bir şeyler yapmasının çok acil ve önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Türk Ulusunun bilhassa Türk erkeklerinin nazarında kadınlarımız halen iki,nci sınıf vatandaş olarakn görülmektedir. Kadınlara güçsüz inancı ile bakan anlayışının yıkılması için böyle düşünenlere sosyal ve kültürel alanda çalışarak ve gücümüzü göstererek kadınların gücünü inandırmak gerekmektedir..Her türlü ortamda,her türlü sorunlarla karşılaştığımızda kadınız diye geriye çekilmeyip,inatla,kararlılıkla , hırs ve azimle yaşadığımız olumsuzlukları sonuna kadar savunmalıyız, mücadele etmeliyiz. Türk Kadını,Türk Anası her zaman güçlüdür eski Kahraman vatansever Türk Kadınlarımızı kendimize örnek alıp her konuda duyarlı olup yavrularımızın ,torunlarımızın ve Ülkemizin geleceği için yaşadığımız olumsuzluklara karşı duyarlı olup seyirci kalmayıp Aydınlık bir Türkiye için çok ama çok çalışmamız gerekiyor.

SABİHA SERİN
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 04.12.2009, 23:13   #2
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: KADINLARIMIZA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI TANINMASININ 75.YILDÖNÜMÜ

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında, 1926 - 1934 yılları arasında gerçekleştirilen Atatürk Devrimlerinin bir kısmı, kadınların sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasını hedeflemiştir.

Yüce Atatürk, Türk Ulusu'nun güçlü kılınması için, kadının yüceltilmesi gereğine inanmış, devrimlerle, Türk kadınının toplumsal konumunun yükseltilmesini sağlamıştır. Kadın hakları konusunda temel belge olan Medeni Yasa'nın 1926 yılında kabul edilmesi ile çağdaş toplum düzenine geçilmiş, uzun yıllar boyunca görmezden gelinen kadınlarımız, ekonomik, siyasal ve sosyal haklara kavuşturulmuş, yaşamın çeşitli alanlarında karşılaşılan eşitsizlik ve ayrımcılığın kaldırılması için önemli bir adım atılmıştır.Bu konuda yapılan yasal düzenlemeler, Türkiye Cumhuriyeti'nde toplumsal alanda yapılan en önemli yeniliklerdendir ve birçok Avrupa ülkesinden daha önce gerçekleştirilmiştir. Fransa ve İtalya’da kadınlara 1946’da, İsviçre’de ise 1971’de seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır.

Atatürk'ün girişimiyle kadınların iktisadi ve siyasal yaşama katılmaları yönünde bir dizi değişiklik yapılarak, 1930'da belediye seçimlerinde seçme, 1933'te çıkarılan Köy Kanunu'yla muhtar seçme ve köy heyetine seçilme 5 Aralık 1934'te Anayasa'da yapılan bir değişiklikle de milletvekili seçme ve seçilme hakları tanınmıştır.

Ne mutlu bundan haberi olanlara ne mutlu Cumhuriyet kadınlarına....
Alt 05.12.2009, 00:11   #3
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55

Tecrübe Puanı: 1331 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

DTP nin kadın milletvekili aday göstermesi yasaklansın.. Dtp nin kadın milletvekilleri yüz tane Apoyu parmağından çıkarır..Bizimkiler de ev süpür, hamur yoğur, yemek tarifi ver vs vs..
Alt 05.12.2009, 07:17   #4
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16

Tecrübe Puanı: 816 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
DTP nin kadın milletvekili aday göstermesi yasaklansın.. Dtp nin kadın milletvekilleri yüz tane Apoyu parmağından çıkarır..Bizimkiler de ev süpür, hamur yoğur, yemek tarifi ver vs vs..
Size bütün yüreğimle katılıyorum ve sizi tanımıyorum ama izniniz ile alnınızdan öpüyorum. Evet işte bende bunu anlatmaya çalışıyıorum. Türk kadını olarak elbette evimizdeki tüm sorumlulukları annelik ve kadınlık görevlerimizi, yerine getireceğiz ama ülkemiz, vatanımız için de çalışmalıyız. Altın günlerine gidip psata börek yiyip çay içmek, dedikodu yapmak bize ne veriyor. Oysa çok kitap okuyup, gündemi takip edip, Türkiyede olan biteni yakından anlayıp evlatlarımızın ve ülkemizin geleceği için sosyal ve kültürel alanda da elimizden geldiği kadar çalışmalıyız.

,Biz kadınız diye kenara çekilmek yok, kadın olmak sizinde dediğiniz gibi sadece ev süpürmek,hamur yoğurmak, yemek tarifi almak, saçma sapan tv proğramlarında vakit öldürmek değil, ülkemiz içinde çalışmaktır.i
Ben inanıyorum ki her türlü görevde kadınlarımız çok daha sorumluıluk sahibidir ve başarılıdır. Türk kadını olmakla onur duyuyorum.
Yaşım 55 saklamam, 80 yaşıma kadar da yaşasam sağlığım uygun oldukça bedenim solana kadar da Ülkemizin , evlatlarımızın, torunlarımın geleceği için sosyal ve kültürel alanda hem yurduma hem sivas'ıma hizmet edip çalışmalarıma devam edeceğim.
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.2009, 23:23   #5
kronik
Alt Forum Yöneticisi
NO AVATAR

kronik Şuan kronik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41

Tecrübe Puanı: 1361 kronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz sein

75 yıl önce bugün meclise giren 17 kadın milletvekillerimizi saygıyla anıyor, bizleri çağdaşlığa yaklaştıran bu önemli olayın yıldönümünü bir kadın olarak gururla kutluyorum

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)