|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 956
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Son olarak TCDD Genel Müdürlüğü’nün aldığı kararla Ankara-Sivas, Sivas-Ankara arası mavi tren ve Erzurum Expresi seferlerinin iptal edilmesinin şokunu yaşayan Sivas şimdide YÖK’ün aldığı kararın şaşkınlığını yaşıyor. Her konuda sahipsiz kalan Sivas, bacasız fabrika olarak değerlendirilen Cumhuriyet Üniversitesi’nde de darbe yedi. 1974 yılında kurulan ve yaklaşık 25 bin öğrencisi bulunan Cumhuriyet Üniversitesi’nde fen edebiyat fakültesinde okuyan öğrencilere öğretmen olma yolunu açan formasyon dersinden mahrum bırakıldı. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde eğitim alan öğrencilere öğretmen olma imkanı tanıyan pedagojik formasyon derslerinin Sivas’ın çevre illerine verilirken, Cumhuriyet Üniversitesi’nde verilmeyecek olması eleştirilere neden oldu. Yeni yılın ilk toplantısını dün gerçekleştiren Sivas İl Genel Meclisi’nde de konu Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Gökhan Güldigen tarafından gündeme getirildi. Gündem dışı söz talebinde bulunarak 2009 yılını değerlendiren Güldigen, 2010 yılında daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bacasız fabrika olarak değerlendirilen Cumhuriyet Üniversitesi’nin giderek büyümesi gerekirken, YÖK’ün aldığı kararla cezalandırıldığını dile getiren Güldigen, yapılan uygulama ile Sivas’ın büyük ölçüde öğrenci kaybedeceğini söyledi. Güldigen, “Kayseri Erciyes Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Van 100. Yıl Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’ne bu ders hakkı tanınırken, Sivas bu haktan mahrum bırakıldı. Sivas’ta fen edebiyat fakültesinde eğitim alan öğrencilerin bu dersi alamaması ciddi anlamda öğrenci kaybına uğrayacaktır. Bu konuyla ilgili Sivaslı idarecilerin ve siyasilerin YÖK’e mutlaka baskı yapması gerekmektedir. Herkes taşın altına elini sokmalıdır” dedi. MECLİS GÜNDEMİ YOĞUN Öte yandan Ocak ayı toplantıları için dün bir araya gelen İl Genel Meclisi’nde ilk olarak geride bırakılan 2009 yılı grup başkan vekilleri tarafından değerlendirilerek, 2010 yılında daha başarılı çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı. Meclisin gündem maddelerinden biride köylerde atıl durumda bulunan okul binaları oldu. Okul binalarının satışı ile ilgili gündem maddesinde boşalan okulların köy tüzel kişiliklerine satılarak kamu yararına kullanılan binalar olması istendi. Konu Şubat ayında görüşülmek üzere Eğitim ve kültür Komisyonuna havale edildi. Hürdoğan Gazetesi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nekadar tuhaf yapma yapılanı boz yapılacakları iptal et hiç şaşırmadım.
nekadar sahipsiz kaldık nereye gidiyoruz bilmiyorum. bu gidişle birşey kalmayacak gibi .hazır olanlar alınıyor yapılacaklarda yapılmaz tabi.
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1320
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vay be!Hani tabir vardır ya donuna kadar soymak diye.Sivas o noktaya gidiyor işte!
|
|
|
#4 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 12:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tek söz ; Ş-A-Ş-I-R-M-I-Ş B-U-N-L-A-R
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4561
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas cumhuriyetin hic bir döneminde bu kadar sahipsiz kalmadi, Osman Kilic hocam bir ara bizi sahipsiz biraktiniz, simdi de Sivas´i, yapilanlar hic hos degil, hatta ayip.
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() |
Sadece belediyecilik anlamında Sivas'ın geriye gideceğini düşünürken her alanda darbe yemeye devam. Sonu nereye varacak bakalım. Bizim vekiller ne zaman uyanacak derin uykularından.
|
|
|
#7 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Vurun abalıya" misali nedir bu böyle, anlaşılan sahip çıkıp hakkımızı arayacak ağırlığını koyacak kişilerden mahrumuz. Gözler işte şimdi Abdullatif Şener'i aramayıpta kimleri arasın ? Umarım daha kötü şeyler olmaz.
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1368
![]() |
gerçekten çok üzücü
aynı durumla ben de karşılaşmıştım yıllarca formasyon olmadığı için atanamadım.Kardeşlerime sabır diliyorum .Zor bir durum. başka illerden gelen öğrenciler bir şekilde çaresine bakar ama Sivaslı öğrenciler il il dolaşmak zorunda ek bir masraf.. Açılsa pedagojik formaston kursu hem üniversite kazanırdı hem de sivaslı öğrenciler hem de sivas kazanırdı. gerçekten öğrenci kardeşlerimiz için maddi manevi çok zor bir durum . Allah topunun belasını versin
|
|
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4560
![]() |
Bizim vekillerimiz kendilerini bile temsil etmeden aciz kişiler bunlardan sivas adına bir şeyler beklemek büyük hata
KESER DÖNER SAP DÖNER BİR GÜN HESAP GERİ DÖNER
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ismail 58 Şuan
Son Aktivite: 11.01.2016 00:55
Tecrübe Puanı: 1094
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bütün dişler sökülmeye başlandı,
sıra da azı dişler var, sanırım onlarda söküldükten sonra sivasa emekleme ve emzik emme öğitimi verilmeye başlanacak. oysa bilmiyorlarmıki bizim kangalımız bile acından ölür de eyvellah etmez kimseye.... bir de ilave aslında gördüğüm kadarıyla öğretmenlere verilmesi gereken bu ders anlamsız ve uygulamada hiçte hakkı verilmeyen-alınmayan bir ders, üniversiteden kaldırılacağına, öğretmen olma şartları arasından bu dersin kaldırlması daha faydalı olacak kanımca. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|