Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.

Seçenekler Arama Stil
Alt 12.01.2010, 12:50   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 982 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Sivas`ın gurur dolu tarihini anlattı

Tarihi Buruciye Medresesi’nde her hafta düzenlenen sohbetlerin bu haftaki konuğu Tarihçi Yazar Necip Günaydın oldu.

Kurtuluş Savaşında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurulmasında Sivas’ın etkin rol oynadığını belirten Günaydın, tarih boyunca çeşitli medeniyetler kuran, Türk Milletinin karşılaştıkları büyük sıkıntıları da birlik ve beraberlik içerisinde aştıklarını kaydetti.
Sivas’ın Milli Mücadelenin can damarı olduğunu dile getiren Günaydın, “Sivas, çok yönlü tehditlerin yaşandığı bir ortamda Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki arkadaşlarına ve temsil kurulu üyelerine kucak açarak 108 gün tam bir ev sahipliği yapmıştır. Atatürk bu süre içerisinde Sivas halkının arasında dolaşıp sohbet etmiştir. Sivaslılar, kurulacağını sezdikleri yeni devletin önderini misafir etmenin bilincinde olarak davranmışlardır. Kurtuluş Savaşında Sivas’ın özel bir yeri olduğu kesin bir gerçek. Cephelere en fazla asker gönderen iller arasında olan Sivas, Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ve İrade-i Milliye gazetesiyle top yekun bir savaşta yer alarak Ülkemizin övünç kaynağı olan illerimiz arasındadır” dedi. Kongre Binasının büyük bir tadilat geçireceğini aslına uygun olarak yeniden düzenleneceğini bu düzenlemenin Sivas’a büyük bir turist çekeceğini umduğunu belirten Günaydın, yeni çıkacak kitabının adının “Milli Mücadelede 108 gün Sivas” olduğunu ve bu kitabın Türk halkına çok faydalı olacağını söyledi.

Günaydın, “Erzurum Kongresi’ne katılmak üzere Erzurum’a gitmekte olan Mustafa Kemal Paşa, 27 Haziran 1919 günü Sivas’a geldi. Israrla İstanbul’a çağırıldığı, emirlerinin dinlenilmemesi için genelgeler yayımlandığı, tutuklama söylentilerinin dolaştığı bir sırada geldiği Sivas’ta halk ve askerler tarafından coşkuyla karşılandı. O anı kendisi şöyle anlatır:

“Sivas şehrine girerken, caddenin iki tarafı büyük bir kalabalıkla dolmuş, askeri birlikler tören düzenini almış bulunuyordu. Otomobillerden indik. Yürüyerek askeri ve halkı selamladım. Bu manzara, Sivas’ın saygıdeğer halkının ve Sivas’ta bulunan kahraman subay ve askerlerimizin bana ne kadar bağlı ve sevgi ile dolu olduğunu gösteren canlı bir tanık idi” şeklinde konuştu.

Sivas Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)