|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 948
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Sivas'ta, liseli öğrencilerden oluşan 'Liseli Gençlik Muhalefeti' adlı bir grup okullarda yaşanan şiddet olayları ve olumsuzlukları protesto etti. Kent Meydanı'nda toplanan liseli öğrencilerden oluşan 'Liseli Gençlik Muhalefeti' adlı grup okullarda yaşanan şiddet olayları ve olumsuzlukları pankart açıp slogan atarak protesto etti. Grup adına bir basın açıklaması yapan Birtan Tonbul isimli lise öğrencisi en temel hakları olan eğitimin Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerinde niteliksizleştiğini söyledi. En temel hakları olan eğitim, sağlık, ulaşım ve barınma gibi haklarının sermayeye peşkeş çekildiğini ifade eden Tonbul, "Bu haklarımız paranın satın alabileceği haklar haline getirilmiştir. Peki ya parası olmayan bizler; bu halkın ötelenmiş çocukları ne olacak? Bize ne olacak söyleyelim. Yaklaşık bir hafta önce Sivas Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan uyuşturucu, yine 1 hafta önce Atatürk Lisesi'nde etnik kökeni yüzünden öğretmen dayağı, İstanbul'da liselerde polis uygulamasının birinci gününde polis dayağı, öğrenci çeteleri, kavgalar, sınıf basmalar. İşte bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nın liseleridir bunlar" dedi. Tonbul konuşmasının devamında, "Bugün burada oluşumuzun sebebi, geçen hafta etnik kökeni yüzünden Sivas Atatürk Lisesi'nde eğitim gören E. K. isimli kız arkadaşımızın, inançları yüzünden O. P. isimli tarih öğretmeni tarafından saçlarından sürüklenip yumruk atarak burnunun kırılmasına yol açmasıdır. Eğitim ile ilgisi olmayan bu insanlık dışı davranışı kınıyoruz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardına bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı. SİVAS (İHA) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1313
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Dostum gidin ders çalışın,boş işlerle uğraşmayın!
Evet sorun çok ama o sistemi bozuk olan yerden bile ne doktorlar,ne öğretmenler,ne avukatlar,savcılar,subaylar çıkıyor. Eğer liselerde şiddet varsa bunun baş müsebbibi yine sizlersiniz.Öğretmeni eşekten aşağı gören,saygıyı unutan,örfünü,adetini aslını unutan gençliktir.Keyfine şiddet uygulayan öğretmen nadirdir,ama efe öğrenci sayısı sınırsızdır! Diğer mesele şu etnik kökeni yüzünden dayak yediği iddia edilen öğrenci.Bu konuda soruşturma devam ediyor.Sonucu beklemek lazım değil mi?
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
![]() Erken başlamışlar ellerinde kızıl bayraklarla asiliğe. Hakedene hafiften şiddet uygulamak lazım
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Cley'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1065
![]() ![]() ![]() |
![]() yukarıdaki iki yorumcuyada katılmıyorum
öğrenci çıkar hak arar otur yerine memur çıkar hak arar sus işine bek işin var şükret denir işçi çıkar, itfaiyeci, tekelci, işşiz çıkar hak arar ha keza aynı savunu ondan sonrada sivaslı uyuma şehrine sahip çık diye geyikçe muhabbete girersiniz pardonda arkadaşlar sivasa sahip çıkmak nasıl olur , her kesim kendi sorununu dillendirdiği zaman sivasın sorunlarıda dillenmiş olur, türkiyenin sorunlarıda dillenmiş olur etliye sütlüye karışmaya karışmaya elde avuçta ne varsa gidiyor malesef
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı abircan'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() serkanka58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 28.12.2007
Tecrübe Puanı: 692
![]() |
![]() sizin gibi zihniyetler sayesinde zaten elde avuçta bir şey kalmamıştı!!
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar serkanka58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Yiğido
![]() ![]() ![]() olympos Şuan
![]() Son Aktivite: 25.05.2011 10:39
Tecrübe Puanı: 594
![]() |
![]() Öncelikle "www.sivaslilar.net" sayfasini liseli genclerin sorunlarini duyurduklari icin kutlarim.
Sonra da liseli gencleri sorunlarina sahip ciktiklari icin kutluyorum. Genelinde Sivas' ta, Sivas' li da sorunlarina sahip ciktigi, söz söylemeye basladigi zaman, cözüm üretmeye basladigi zaman kalkinacak, gelisecektir. Sivas' li aslinda duyarlidir, digasinda bu mevcuttur. Liseli genclere egitimlerinde ve tüm yasamlarinda basarilar ve tüm Sivas' li hemserilerime saglikli bir kis mevsimi gecirmelerini diliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı olympos'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1215
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() 80'den beri öğrenciler, gençler, büyükler, işçiler, memurlar kısacası halk hakkını savunmadığı için Türkiye şu anda bu durumda... Sistemin bozukluğundan bahsedince herkes hak veriyor... Klavye başında "Eğitim sistemimiz bozuk" deyip duruyor ama gençlik bunu söyleyince neden karşı çıkılıyor... Yoksa sorun eldeki kızıl bayraklar mı? (Desteklediğimden ya da aynı ideolojik görüşte olduğumdan değil) Elde ne renk bayrak olursa olsun hakkını savunan herkesin yanında olmak gerek... Yeter ki savundukları haklar doğru şeyler olsun...
Onca bilim adamı, subay, mühendis çıkıyor olabilir ama neden daha fazla çıkmasın...
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() aCouSTiC Şuan
![]() Son Aktivite: 22.01.2010 11:13
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Lütfen cahiller, bilgisiz, geri düşünceli akp yandaşları yorum yazmasınlar zira ne gibi şeyler yazacaklarını zaten ezbere biliyoruz. Önce kendinizi geliştirin bu insanlar burada sizlerin bizlerin haklarını savunmak adına seslerini duyurmak adına birilerinin uyumadığını anlatmak adına oradaydılar bence bu gençler alkışlanmalı. Artık herşeyin kolay yolunu bulmuşsunuz elinizden gelse terörist damgası vuracaksınız bu tertemiz gençlere. Bence gidin biraz kitap okuyun gündemi takip edin haksızlıkların çakallıkların farkına varın sosyalizm i bilmeden sosyalizmi eleştiren tiplerden ibaretsiniz o kadar sanki babanız sabancı komik tipler sizi!
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu yaşta başladılar ise,Bunların vay haline ..
|
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar EyüphanAydın'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1313
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Sitem bozuk çünkü sistem her ayrıcalığı öğrenciden tarafa yıkmış,öğrenci de bunu suistimal ediyor!Bozukluk burdan geliyor!
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|