|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 976
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Tarihi Taşhan Çarşısı, hak ettiği ilgiyi göremiyor. Azınlık tüccarlar tarafından yaptırıldığı bilinen tarihi çarşının başına gelmeyen kalmadı. Burada dükkânları olan esnaflar tarihi eserin dokusuna zarar verecek şekilde ve bilinçsizce çivi çaktı. Define avcılarından da nasibini alan Taşhan, şimdilerde adeta çöplüğe dönmüş durumda. Tarihi yapının duvarları nefes alamayacak şekilde afişlerle doldurulmuş ve çevre temizliği konusunda can çekişiyor. Zaman zaman gündeme getirilen bu duyarsızlık, yetkili mercilerce de dikkate alınmıyor. Tarihi yapılar bakımından fakir olan başka şehirlerde tarihi dokuların korunması ve bakımı adına çok önemli çalışmalar yapılırken, tarihi yapıların bol olduğu Sivas’ta yeterince hassasiyet gösterilmemesi tepki topluyor. Tarihi yapılar bakımından zengin olan Sivas’ta eserlerin dokusuna bilinçsizce zarar verilmesi bir yana dursun temizliği konusunda duyarsız davranılıyor. Kentin göbeğinde bulunan Taşhan’da duvarlara çiviler çakılarak tarihi dokuya zarar vermek bir yana dursun, Taşhan pisliği ile bir çöplüğü anımsatıyor. Sivaspostası |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yazın gittim gördüm durumu içler acısıydı.
şehrin tam orta bi yerinde olan burasına gerekli özen verilip uygun çalışma yapılmıyorsa söylenecek fazla birşey yok..
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 15.06.2026 21:25
Tecrübe Puanı: 1388
![]() |
İnsan söyleyecek bir laf bulamıyor.. Oraya koca bir iddaaaaaa yazısı asmanın ne mantığı var ? Oraya o yazıyı asanlar kendi evlerine abuk subuk çivi çakıyorlar mı acaba? Tüm Sivas lıların haklarına giriyorlar .Bir Sivaslı olarak razı değilim.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Yiğido
![]() ![]() -aynur58 Şuan
Son Aktivite: 19.12.2010 09:15
Tecrübe Puanı: 607
![]() |
Senelerdir, böyle ve daha birçok tarihi yapı bu halde.....
benim gördüğüm kadarıyla, belediye değiştikten sonra bu tarihi eserlerin içler acısı hallerine daha bir duyarlı olmaya başlanıp, yeni belediye başkanına karşı simetrik olarak haber yapılmaya başlandı............ |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar -aynur58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SsİiVvAaSsLlIı Şuan
Son Aktivite: 09.10.2015 16:30
Tecrübe Puanı: 1083
![]() |
bide şehrin tam merkezinde görmemek için kör olmak lazım...
esnafımız birde iş yok diye yakınıyolar çevrenizi biraz olsun temiz tutunda hiç değilse müşterinin dikkatini çekin pis bi yere kim girip alışveriş yapmak ister?
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 15.06.2026 21:25
Tecrübe Puanı: 1388
![]() |
Arkadaşlar Sivaslılar olarak birşeyler yapalım.. ulaşabildiğimiz kadar yetkiliye mail atalım arayalım. bir kişi mail atarsa belki gözlerinden kaçar ama 100 kişi 200 kişi yazarsa mutlaka dikkat edeceklerdir. Klavyenin başında durduğumuz bir işe yarasın .. Sivas'ımız için..Şu tarihi eserler başka bir millette olsa toz kondurmazlardı eminim...
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|