|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
30.01.2010, 07:25 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 926
|
Durna, Halk Eğitim Merkezi kursları devam ediyor
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Yıldızeli'nde faaliyetlerini sürdüren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü başarılı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar hakkında gazetemize açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Durna şunları söyledi. 1.Halıcılık Kursu: Bu kursta geleneksel Sivas halıları dokunmaya başladı. Kursumuza kayıtlar devam ediyor. İstekliler kayıtlarını Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze gelerek yaptırabilirler. Kursiyerlerimiz halılar sipariş üzerine dokuyarak sahiplerine teslim ediliyor. Halıcılık kursu Avrupa birliği projeleri kapsamında devam eden bir kurs olup halılar modern tezgâhlarda yapılmaktadır. 2.Bilgisayar Kursu: bu kursa oldukça yoğun bir talep var. Öğrenci sayısı 200’ü buldu. 3 sınıfta eğitim veriliyor bu kursa öğrenci kaydı yapılmamaktadır. 3.Folklor Kursu: bu kursa da yine ilgi beklenilenin çok üstünde talep oldu. 200 den fazla öğrencimiz var. Kursumuzda Sivas, Diyarbakır, Adıyaman ve Malatya yöresinin oyunları öğretiliyor. Bu kurs sonunda öğrenciler Türkiye çapındaki yarışmalara katılacaklar. 4.Takı Tasarım Kursu: Toki de ki bayanlara yönelik açılan bu kursta oradaki bayanların boş vakitlerini geçirmesine yönelik açılacak olup, kayıtlarımız devam etmektedir. 5.SBS Kursu: 25 ilköğretim okulunda veriliyor bu kurs. Ayrıca 15 köy okulunda da okuma yazma kursları veriliyor. 6.Spor Faaliyetleri: ilçemiz spor salonunda güreş, judo, jimnastik ve kadınlarımıza yönelik zayıflamak için fitnes kursu açıldı. 7.İş Makineleri Operatörlüğü Kursu: kazı ve yükleme üzerine açılacak olan bu kurs belediye ile iş birliği içerisinde olacak. Tüm hazırlıklar tamamlanmış olup, onaylanması bekleniyor onaylandığı takdirde kursumuza kayıtlar başlayacak olup halkımıza duyuru yapılacaktır. Ayrıca bu kurslarımızın haricinde İş-Kur la birlikte kuaförlük kursu, Yavu da arıcılık kursu, Kümbette kalorifer kursu, Karacören de halı, Çobansaray da dikiş nakış kursları verilmektedir. Tüm bu kurslara müracaat etmek isteyen vatandaşlarımız ilçemiz Halk Eğitim Merkezi müdürlüğümüze gerekli evraklarla müracaat etmeli yeterli olacaktır. Haber 58 |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
30.01.2010, 09:04 | #2 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Durna, Halk Eğitim Merkezi kursları devam ediyor
güzel bi uygulama gençleri güzel bi şekilde yetiştirmek gerek.
30.01.2010, 12:00 | #3 |
Usta Yiğido
SsİiVvAaSsLlIı Şuan
Son Aktivite: 09.10.2015 17:30
Tecrübe Puanı: 1033
|
Cevap: Durna, Halk Eğitim Merkezi kursları devam ediyor
evlerinde boş boş oturup saçma sapan tv programları izleyen bayanlar, kahvehanelerde oturan baylar için kaçınılmaz bi fırsat
|
|