|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
02.02.2010, 07:47 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Ekmeklerini çöpten çıkarıyorlar.
Yarıyıl tatilinin başlamasının ardından Sivas’ta olduğu gibi ilçelerde de çalışan çocuk sayısında artış yaşanıyor.
Tatil yapması gereken çocuklar, ailelerine katkıda bulunmak ve kendi okul harçlıklarını çıkarmak için çalışıyorlar. Şarkışla ilçesinde 2 arkadaş ekmeklerini çöpten çıkarıyor. İlçede yaşayan 9 yaşındaki Ulaş Polat ile 11 yaşındaki Ali Kurt adlı çocuklar, okulların tatile girmesinin ardından çöpten topladıkları hurda demir ve plastik malzemeleri satarak ailelerine maddi katkı sağlıyorlar. İlköğretim okulu 3'üncü sınıf öğrencisi olduğunu belirten Polat, kendisiyle birlikte 5 kardeşi olduğunu, ailesinin durumunun kötü olması nedeniyle okul dışı zamanlarda ailesine yardım edebilmek için bu işi yaptığını belirtti. 11 yaşındaki Kurt ise 6 kardeşi olduğunu, aile ekonomisine katkıda bulunmak için tüm tatilleri değerlendirdiklerini söyledi,. Yazın el arabasıyla pazarlarda yük taşıdıklarını, kış mevsiminde de çöplerde hurda demir ve plastik aradıklarını ifade eden Kurt, ellerinden geldiğince ailelerine yardımcı olduklarını kaydetti. Hürdoğan. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
02.02.2010, 08:36 | #2 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Ekmeklerini çöpten çıkarıyorlar.
9 ve 11,yaşlarında tam ders çalışma ve oyun oynama zamanı, malesef bunlardan uzak yaşam şartları ile uğraşıyorlar.Allah yardımcıları olsun.
|