|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Sivas ile İlgili Videolar Paylaşımı Sivas ile İlgili Videolar Paylaşımı, sizlerde paylaşın. |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Yiğido
![]() SitemkarAşık Şuan
Son Aktivite: 15.05.2012 10:39
Tecrübe Puanı: 721
![]() |
ZARA’LIM
Dağları kekik kokan mis kokulu havan var Koçgiri’li Gardaşım cennet vatanımda yar Şeyh Merzub’un diyarı bu diyar başka diyar -Tarihe ışık tutar kültür kenti sarayı -O kadar çok sevdim ki şirin ilçem Zara’yı Karapınar, yağlıyurt, çatal tepe yaylası Yanık sesli Halil’in dillerde bağlaması Köse dağı dibinde Kızılırmak havzası -Tarihe ışık tutar kültür kenti sarayı -O kadar çok sevdim ki şirin ilçem Zara’yı Kuzeyinde Karaçam köy ve belde bucağı Kalkolitik’ten beri yanar tüter ocağı Oğuz soyundan gelir Osmanlının sancağı -Tarihe ışık tutar kültür kenti sarayı -O kadar çok sevdim ki şirin ilçem Zara’yı Ferman yazıp katlime salsan kalırım burda Gönlümdeki bu sevda Özvatan anayurda Bir Fatiha okuyup dua et şöyle dur da -Tarihe ışık tutar kültür kenti sarayı -O kadar çok sevdim ki şirin ilçem Zara’yı Şeyh İbrahim Mehmet’i, Şeyh Osman’ı unutmam Beşir Ayvazoğlu’nu zikrederim darıltmam Köse dağı balından tattım zerre kin tutmam -Tarihe ışık tutar kültür kenti sarayı -O kadar çok sevdim ki şirin ilçem Zara’yı Bin bir türlü çiçekten bal yapan arısı var Şehitlikte bekleyen kızı var karısı var Koçu kurban göndermiş koynunda yavrusu var -Tarihe ışık tutar kültür kenti sarayı -O kadar çok sevdim ki şirin ilçem Zara’yı Gürlevik,Karababa,Yılanlı Köse dağı Âlim’in Yüreğinde açıldı gönül bağı Sözle tarif edemem er meydanı otağı -Tarihe ışık tutar kültür kenti sarayı -O kadar çok sevdim ki şirin ilçem Zara’yı Bekir ALİM /Sitemkar Aşık 03.12.2009 Perşembe KOÇGİRİ: Zara’nın eski ismi 19.yy Başlarında Sivas sancağına bağlı önce nahiye sonra ilçe anlamaktadır. KALKOLİTİK ÇAĞI: Zara’da ilk yerleşimin Kalkolitik Çağa kadar uzanmaktadır. Tödürge Gölü civarında ki Kültepe Höyüğü bu döneme ait buluntuların yer aldığı bir yerleşim alanıdır. ŞEHİTLİK: Salgın bir hastalık üzerine bir çok sivil halkın ve askerin hayatını kaybetmesi üzerine ölen şehitlerin mezarlarının bulundugu alana verilen isim. Bu şiirin hikayesi: Not:Bu şiir Sivas Yazarlar ve Şairler Derneğimizin 05.12.2009 Tarihinde Cumartesi günü Sivas'ın Şirin ilçesi Zara'da Düzenlediği Şiir ve Müzik Etkinliği Programı için yazıldı Bekir Alim [GVIDEO]http://www.dailymotion.com/video/xbpdr6_zara-şiir-etkinliği-bekir-alim_music[/GVIDEO]
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı SitemkarAşık'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 21:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() |
eline ağzına sağlık kardeşim harika bir şiir zaralı hemşehrilerme sevgiler sunuyorum.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|