|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
31.03.2010, 00:50 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 924
|
Rüstem Hasbek yılın doktoru seçildi
Sivas'ta Emek Sağlık Ocağında görevini yürüten Dr. Rüstem Hasbek, mesleğinin ilk yıllarında Sağlık Bakanlığı tarafından Sivas'ta yılın doktoru seçildi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesini 2004 yılında bitiren 32 yaşındaki Rüstem Hasbek, aynı yıl Zara İlçesi Merkez Sağlık ocağında göreve başladı. Hasbek, 2004-2007 yıllarında sorumlu hekim olarak görev yaptığı Zara'da, Sivas Valiliği’nce örnek proje seçilen Zara Merkez Sağlık Ocağının korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yaptı. 135 köyü olan Zara'da zor coğrafi koşullarda mobil hizmet oranının yüzde 95'lere çıkarılması, bölgenin Kelkit Vadisinde yer alması nedeniyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ve kuş gribi nedeniyle bölgede toplu ve birebir eğitimler düzenlenmesinde görev yapan Hasbek, Ana Çocuk Sağlığı çalışmaları ve bebek ölümleriyle ilgili çalışmalarda sağlanan başarı dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, yılın doktoru adayı olarak Sağlık Bakanlığına bildirildi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hemodiyaliz ünitesinde hemodiyaliz hekimliği kursuna devam eden Hasbek, ödülünü 13 Martta Trabzon'da düzenlenen törenle Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın elinden almanın gururunu yaşıyor. Mesleğinin ilk yıllarında bu ödülü almanın mutluluğunu yaşayan Hasbek, bu mesleğe birçok hekim gibi anne ve babasının ısrarıyla başladığını belirtti. Okulunun dördüncü yılında bir hastanın hayata döndürülmesi için yapılan kalp masajı sırasında bu hastanın yakınının gözlerindeki ifadenin mesleğini benimsemesine neden olduğunu anlatan Hasbek, ödülünü aldığı sırada da bu konuşmayı yaptığını anımsattı. Görevini layıkıyla sürdüreceğini belirten Hasbek, ''Bizler gönül adamıyız. Gönül adamı olmayan, gönlü olmayan meslektaşlarımız belki bu mesleği icra edebilirler. Doktor olmak farklı bir şey. Doktor olmak yaşam tarzıdır. Kutsal bir mesleğin mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu ödülle birlikte onur ve gurur iki kat daha arttı'' dedi. Hasbek, kendisini ödüle layık görenlere de teşekkür ederek, aynı şekilde görevini sürdürmeye devam edeceğini kaydetti. Sivasın Sesi |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
31.03.2010, 05:29 | #2 |
Yiğido
eserikli Şuan
Son Aktivite: 31.03.2010 08:16
Tecrübe Puanı: 558
|
Cevap: Rüstem Hasbek yılın doktoru seçildi
görevinde başarılarının devamını dilerim tebrikler böyle bir eslekde ödül almak güzel ...
31.03.2010, 09:03 | #3 |
Usta Yiğido
Ebrulum Şuan
Son Aktivite: 27.03.2011 12:00
Tecrübe Puanı: 667
|
tebrik ederim kolay bulunmuyor böyle insanlar
perfoormans tan ekstra ücret alacagız diye hiç sebepsiz yere bıçak altına yatıran doktorlar biliyorum ben çalışmalarının sürekliliğini ve azminin hiç kırılmamasını temenni ederim
31.03.2010, 10:25 | #4 |
Usta Yiğido
ela58 Şuan
Son Aktivite: 09.06.2010 21:35
Tecrübe Puanı: 1240
|
tebrik eder başarılarının devamını diliyorum
31.03.2010, 11:53 | #5 |
Usta Yiğido
burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47
Tecrübe Puanı: 810
|
inş en yakın zmanada prof olurusn.
31.03.2010, 17:01 | #6 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Umarım bu seçilme çalışma hırsını daha fazlalaştırır ve yüzyılın dr.da seçilir. Başarılarınızın devamını diliyor ve kutluyorum.
|