|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 936
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas'ın Ulaş ilçesinde hayata geçirilen 'Umudumuzu Uçurun' adlı proje kapsamında gerçekleştirilen 'Uçurtma Şenliğinde', ilçedeki çocuklar ile Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlüler birlikte uçurtma uçurmanın keyfini yaşadı.
Ulaş Kaymakamı Can Aksoy'un önderliğinde Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünün destekleriyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 'Herkes için her yerde, her yaşta eğitim' sloganıyla hayata geçirilen 'Umudumuzu Uçurun' adlı proje kapsamında, 'Uçurtma Şenliği' düzenlendi. Tecer Dağı Çamlık mevkisinde gerçekleştirilen şenlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şenlikte, cezaevinde hükümlülerin yaptığı uçurtmalar gökyüzüne bırakıldı. Şenlikte 15 mahkum ile çok sayıda öğrenci birlikte uçurtma uçurmanın keyfini yaşadı. Bazı mahkumların, yaptıkları uçurtmalara kendi çocuklarının isimlerini yazıp, fotoğraflarını iliştirdiği görüldü. Kaymakam Can Aksoy da mahkumlar ve çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu. Aksoy, törende yaptığı konuşmada, 'Bu güzel etkinliğimize katılan değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmadınız. Amacımız, cezaların hayat boyu sürmeyeceğini, yeni bir hayat başlangıcının olacağını göstermekti. En güzel başlangıç çocuklarla olacaktır' dedi. Aksoy, desteklerini esirgemeyen Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan'a da teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsrafil Göçgün de İlçe Kaymakamı Can Aksoy'un teşvik ve desteği ile düzenledikleri uçurtma şenliğini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 'Bugünkü şenlik 2009-2010 eğitim-öğretim yılının son eğitim projesidir. Değerli misafirlerimizle öğrencilerimizi bir araya getirmeyi planladık' diye konuştu. Program sonunda Sivas Cumhuriyet Savcısı İsmail Alkan, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sami Koçak şenlik ile ilgili görüşlerini aktardı. UMUT HERKES İÇİN ÖNEMLİ Şenliğe ailesiyle birlikte katılan Başsavcı İsmail Alkan, Ulaş Kaymakamlığı'nın uçurtma şenliğine açık cezaevi olarak destek verdiklerini belirterek, 'Umudu göklere uçurmak üzere biz de katıldık. Umut herkes için önemli, ama cezaevindekiler için daha önemli' dedi. Bu projenin, mahkumlar için özgürlüğü temsil ettiğini anlatan Alkan, 'İnşallah bir an önce özgürlüklerine kavuşurlar, cezaevindeki çalışmaların amacı da budur' diye konuştu. Mahkumların topluma kazandırılmasının önemini vurgulayan Alkan, bu gibi etkinliklere her zaman destek vereceklerini söyledi. Milletvekili Hamza Yerlikaya ise hükümlülerin meslek edinmesinin önemine işaret ederek, 'Emekler içeride çürümesin, insanlarımızın çalışma ortamlarının gelişmesini istiyoruz' dedi. Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sami Koçak ise uçurtma malzemelerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce karşılandığını, hükümlülerin uçurtmaları cezaevinde yaptığını belirterek, 'Bu projedeki amaç, hükümlülerin halkla iç içe olmasını, kaynaşmasını sağlamaktı. Böyle bir etkinlik Türkiye'de ilk oldu' diye konuştu. Şenliğe, İlçe Emniyet Amiri Burhanettin Alpaslan İkiz, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, belde belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılara yöresel yemeklerin ikram edildiği şenlikte, protokol üyelerinin oturduğu, üzeri brandayla kapalı platform, rüzgardan etkilendi. Kaymakam Can Aksoy ve Milletvekili Hamza Yerlikaya'nın platformun uçmaması için demir profilleri tuttuğu gözlendi. (ÇK-AHM-SEM) - SİVAS (Anadolu Ajansı) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() doğan bulut58 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.03.2015 00:32
Tecrübe Puanı: 1310
![]() |
![]() iyi olmuş onlarada bir neşe olmuştur
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ulaş'ta Umudumuzu Uçurun Adlı Uçurtma Şenliği | Sivaslilar.Net | Haberler | 1 | 28.05.2010 13:14 |
23 Nisan Şiirleri | fertelliyim | Şiirler | 2 | 23.04.2009 09:13 |
Helal olsun çocuklar size | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 3 | 18.09.2008 15:39 |
SİVAS'TA YOKSUL ÇOCUKLAR | KAFKASKAR | Arşiv | 10 | 07.02.2008 18:50 |
AKÇAMAGRALI58 siir kösesi | AKÇAMAGRALI58 | Şiirler | 25 | 03.10.2007 17:24 |