|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 942
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Kangal İlçesi'nde geçen hafta 12'incisi düzenlenen 'Uluslarararası Kangal Çoban Köpeği Festivali'nde yarışacak köpeklerden birinin sıcak nedeni ile telef olduğu iddiası, hayvan hakları kuruluşlarını hareket geçirdi. SİVAS'ın Kangal İlçesi'nde geçen hafta 12'incisi düzenlenen 'Uluslarararası Kangal Çoban Köpeği Festivali'nde yarışacak köpeklerden birinin sıcak nedeni ile telef olduğu iddiası, hayvan hakları kuruluşlarını hareket geçirdi. Olayın sorumlusu olarak görülen Kangal Kaymakamı ve Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Geçen 11 Temmuz günü Kangal İlçesi'ndeki köpek üretme çiftliğinde düzenlenen etkinlikte İç Anadolu Seçkin Irk Sivas Kangal Köpeği Üretim ve Eğitim Merkezi işletmecisi Hüseyin Yıldız'ın yarışmaya götürdüğü 1.5 yaşındaki 'Şerkan' adlı köpek telef oldu. Sahibi, hayvanın 37 dereceyi bulan sıcaktan öldüğünü öne sürerken, Kangal Kaymakamı İsmail Altan Demirayak köpeğin sıcaktan değil zincire dolanıp boğularak öldüğünü söyledi. Köpeğin sıcak nedeni ile öldüğü iddiası hayvan hakları ile ilgili kuruluşları harekete geçirdi. HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu merkez ve temsilcilikleri, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Sivas Valiliği'ne başvuruda bulunarak, olayın sorumlusu olarak gördükleri, etkinliğe katılan Vali yardımcısı İsmail Koşum, Kangal Kaymakamı İsmail Altan Demirayak ve Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk hakkında soruşturma açılmasını talep etti. 'YARIŞMA İPTAL EDİLSİN' HAYTAP'ın başvurusunda yarışmalara katılan köpeklerden birinin öldüğü hatırlatılarak şöyle denildi: "Yaz sıcaklarının oldukça yüksek olduğu bu günlere biz insanlar bile dayanamazken böyle bir festival düzenleyerek, üzerlerinde koca kürkleri olan bu hayvanların bu sıcaklarda yarıştırılması ve bunlardan birinin ölmesine seyirci kalınması, bu durumu önleyecek hiçbir tedbir alınmamış olması bizleri oldukça üzmüştür. 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre hayvanlara acı ve ıstırap verilmesi, onların ölümlerine sebebiyet verilmesi suçtur. Yarışma olduğu iddia edilen bu korkunç organizasyon ile de 5199 sayılı kanun ihlal edilmiştir. Bu kapsamda bu yarışmayı düzenleyen ve bir havyanın ölümüne neden olan kişilerin tümüne soruşturma açılması, bu kişilere ve yarışmaya hayvanlarını getirenlere köpek sayısı kadar idari para cezası verilmesi, bu eziyete seyirci kalan Vali yardımcısı, Kangal Kaymakamı ve belediye başkanı hakkında bu eziyeti durdurmadıkları için soruşturma açılması ve bu yarışmanın iptal edilmesini talep ediyoruz." (Doğan Haber Ajansı) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1306
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() hayvanseversen bu işi önceden yapacaktın paşa.Diyecektin ki "hava 40 derece,bu şartlarda festival olursa,ölüm olabilir" diyecektin biz de senin hayvansever olduğuna kanaat geiteecektik..
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1807
![]() |
![]() yahu bu festival eskiden eylülde olmuyormuydu be neden temmuza alındıki yazık insanlarda sıcaktan bunalıyor hayvanlar tabiiki ölür yazık be çok üzüldüm köpeğe.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() MUTLU İTİK Şuan
![]() Son Aktivite: 13.07.2015 18:04
Tecrübe Puanı: 707
![]() |
![]() yaz tatilinin tam ortasında yapacaklarki festivali şehir dışındaki gurbetçileri ilçeye gelerek para harcasın tamamen ilçenin yerli turistlerini ilçeye çekmek uğruna yapılan bir etkinlik.tamamen duygusal yani.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 14:55
Tecrübe Puanı: 1354
![]() |
![]() Abla o köpek değil Kangal birden içerledim bu söze....
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() oy gülüm üzülme bende gangallıyım kele tamam gangal köpek değil pardon bitanem düzelttim sen yetrkiüzülme oldumu datlım azdaha it diyeceedim gı iyiki dememişim kesin ist gelir beni pataklardın heral hemi?
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 14:55
Tecrübe Puanı: 1354
![]() |
![]() yok abla estağfirullah. Bizim çocukken bir Aloş'umuz vardı. Kangal cinsiydi. Aynı insan gibi davranıyordu. Öldüğü günü hiç unutmuyorum. çürüyene kadar hergün gidip cesedinin başında ağlardık. O yüzden kangalları hayvan sınıfına koyamıyorum.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() anlıyorum canım seni bende iki tane var istersen birini sana hediye edebilirim biri oğlan 21 yaşında biri kız 23 yaşında hangisini istersin ikiside halis kangal isimlaride var kızınki kübra oğlanınki ali hatta kızı öyle yetiştirdimki siteye bile üye nikide nas sina.görmüşündür.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Yeni Yiğido
![]() Erhan_ITU Şuan
![]() Son Aktivite: 11.09.2011 17:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Yarışma Tarihi Ya Bi Kaç Ay Önce Ya Bi Kaç Ay Sonra oLsun. En sıcak Zaman SeçiLmiş. Çok ÜzüLdüm Doqrusu. Ama AsıL Suç OnLarı NakLeden Köpek SahipLerinin..
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Erhan_ITU'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ŞAHBEY Şuan
![]() Son Aktivite: 08.10.2010 14:10
Tecrübe Puanı: 634
![]() |
![]() hava sıcakmış yok bu havada yarışmamı olurmuş mışmışmış...yapmayın o KANGAL öyle dayanıklı bir hayvanki zor şartlar ona vız gelir bu kadar basit bir olay çok abartılıyor bence Kangalın farklı özelliklerini anlatarak reklam yapmalı derim yada dikkat çekmeli derim
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|