Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.07.2010, 00:19   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 924 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) bünyesinde oluşturulan Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezinde, ihmal ve istismara uğrayan çocukların tanı, tedavi ve izlenmeleri, çeşitli anabilim dallarının iş birliğiyle tek merkezden gerçekleştirilecek.

CÜ Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan Cumhuriyet Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezinin yönetmeliği, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Merkezde, CÜ Tıp Fakültesi içinde ilgili anabilim dalları, öncelikle çocuk sağlığı ve hastalıkları, çocuk cerrahisi, çocuk psikiyatrisi ve adli tıp anabilim dalları arasında iş birliği ve koordinasyon sağlanarak korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların tanı, tedavi, korunma ve izlenmelerine dair uygulama ve araştırmalar yapılacak.
Ayrıca hastaneye başvuran, korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların ihmal ve istismardan korunması için çalışmalar yapılacak merkezde, ihmal ve istismara uğrayan çocukların tanı, tedavi ve izlenmelerinin gerçekleştirilerek suça sürüklenen çocuğun cezai sorumluluğunun belirlenmesi için gerekli inceleme ve değerlendirmelerde bulunulacak.
Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Elden, yaptığı açıklamada, merkezin çocukların korunması amacıyla tıp fakültesi bünyesinde kurulduğunu söyledi.
Bu uygulamanın özellikle yurt dışında güncel, yaygın olarak uygulandığını anlatan Prof. Dr. Elden, özellikle çocukların cinsel tacize karşı korunması ve çocuğun cinsel taciz sonrası yaşadığı sürecin stresinin mümkün olduğu kadar azaltılmasına yönelik bir çalışma olduğunu ifade etti.
Taciz olayının ardından savcılığın çocuk uzmanı, adli tıp uzmanı, psikiyatrist, ortopedist, kadın doğumcu gibi çeşitli bilim dallarındaki uzmanların çocuğu görmesini isteyebildiğini anlatan Prof. Dr. Elden, bu gibi durumlarda bu çalışmayla artık hastanede bir merkez olacağını kaydetti.
Merkezde bir çocuk gelişimi uzmanı koordinasyonunda, adli tıp uzmanı ve konuyla ilgili gerekli her uzmanın yer alacağını anlatan Prof. Dr. Elden, şöyle konuştu:
''Çocukla belki yüz yüze çocuk psikatristi veya çocuk gelişim uzmanı konuşacak. Diğer tüm uzmanlar çocuğun göremediği bir şekilde çocuğu izleyecekler. Kendileriyle ilgili muayeneleri yapacaklar. Dolayısıyla çocuk oradan oraya sürekli yıpranmayacak. Çünkü her gittiği birimde çocuk o yaşadığı taciz olayını tekrar tekrar yaşıyor. Ruhsal olarak da bu çocuğu çok yıpratıyor. Ağırlıklı olarak bunun üzerine çalışacak bir merkez. Güzel bir düşünce. Uluslararası alanda yaygın olan, Türkiye'ye de yavaş yavaş yayılmaya başlayan bir uygulama.''
-MERKEZİN ARAŞTIRMA VE EĞİTİM FAALİYETLERİ-
Merkezde konuyla ilgili araştırmalar da gerçekleştirileceğini, önleyici neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yapılacağını aktaran Prof. Dr. Elden, ''Bu merkezin eğitim faaliyetleri de var. Çok geniş bir konu. Aile eğitiminden, çevre eğitimine, çocukların kendilerinin eğitimine kadar çok geniş alanı kapsıyor. Ama bizim ilk başta ağırlıklı olarak düşündüğümüz şey çocukları bu ızdıraptan bir an evvel kurtarabilmek'' diye konuştu.
Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra merkezin artık resmen aktif hale geldiğini bildiren Prof. Dr. Elden, merkezin yönetim kadrosunun da belli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Sivasın Sesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 22.07.2010, 11:48   #2
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47

Tecrübe Puanı: 811 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

allah buraya düşmanımı bile düşürmesin.
Alt 22.07.2010, 23:56   #3
ismail 58
Usta Yiğido

ismail 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ismail 58 Şuan ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.01.2016 00:55

Tecrübe Puanı: 1063 ismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz sein

Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi....

Çocuk karuma ibaresinden sonraki ibareler insanın tüylerini diken diken etmeye yetiyor.

Burak5866 hemşerime (Amin) katılıyorum.
ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ismail 58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 23.07.2010, 00:19   #4
aysima58
Usta Yiğido

aysima58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aysima58 Şuan aysima58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.12.2015 01:23

Tecrübe Puanı: 1789 aysima58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

hşg ismailcim nasılsın kardeşim
ben şu çocuk geişimmi uygulamamı neyse onu merah ittim kele kotü bişiy herlada garşı çıhtııza gore hemiecik bana açıhlan kele navar aanamadım uşah.
aysima58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)