|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
07.09.2010, 00:41 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Gündüz tarlada çalışıp gece eğitim alıyorlar
Sivas Tarım İl Müdürlüğü tarafından başlatılan eğitim programıyla gündüz tarlada çalışan çiftçilere akşam eğitim veriliyor. Çiftçiler gece eğitimiyle birçok konuda bilgi alma fırsatı buluyor. Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilere yönelik tarımsal konularda verilen eğitimlerin, gece eğitimleriyle devam ettiğini belirtti. Beykaya, şunları kaydetti: ''İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizi eğitmek adına yeni bir seferberlik içerisindeyiz. İlimiz çiftçilerini en son teknikler konusunda bilgilendirmek, yeni çeşitleri tanıtmak, yanlış ve eksik olan mevcut uygulamalarının yerine doğru olan yetiştiriciliği anlatmak için ilk olarak merkez Serpincik köyünde olmak üzere gece eğitimlerine başladık. Yapılan eğitimlerle çiftçilerimize güncel tarım konularının yanında, iyi tarım uygulamaları, toprak tahlili, toprak numunesi alımı, patates hastalık ve zararlıları, meyvecilik, kaba yem üretimi ve hayvan beslemedeki önemi, koruyucu aşılamanın önemi, hayvan bakımı ve besleme, hayvan hastalıkları, gıda muhafaza, iyotlu tuz, zirai ilaçların kullanımı, makineli tarımın önemi, tarım sigortaları, birliklere üye olmanın önemi, arıcılık konularında eğitim çalışması yapılacaktır. İl Müdürlüğümüz konu uzmanları tarafından verilecek olan eğitimler çiftçilerimize faydalı olacaktır'' dedi. Beykaya, 2 Eylül'de Serpincik köyündeki gece eğitim toplantısına, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Erdal Türkmen, Ziraat Teknikeri Hüseyin Çiftçi, Veteriner Sağlık Teknikeri Kazım İleri, köyde ikamet eden Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi İsa Baştürk'ün eğitici olarak katıldığını kaydetti. Toplantıda, çiftçilerin sıfır faizli hayvancılık kredilerinin kullanımı, tohum yatağı hazırlığı, mibzer ayarı, sertifikalı tohumluk kullanımı, silajlık mısır yetiştiriciliği gibi farklı konularında bilgilendirildiğini belirten Beykaya, ''Eğitim köy muhtarı Hayrettin Mert, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Muhasibi Kadir Çonger ve çok sayıda çiftçimizin katılımıyla gerçekleştirilmiş, eğitime olan yoğun ilgi gözden kaçmamıştır. Gündüz tarlada çalışan çiftçilerimize gece eğitimleri faydalı olacaktır'' ifadelerini kullandı. Kaynak: Sivas İzci |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
07.09.2010, 11:57 | #2 |
Usta Yiğido
yörem-58 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2011 22:07
Tecrübe Puanı: 609
|
Cevap: Gündüz tarlada çalışıp gece eğitim alıyorlar
Öğrenmenin zamanı yaşı yoktur kolay gelsin.
07.09.2010, 13:48 | #3 |
Usta Yiğido
abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1036
|
Cevap: Gündüz tarlada çalışıp gece eğitim alıyorlar
köy enstütilerini kominist yetiştiriyor diye kapatmasaydı sağcı faşolar şimdi memleket almanyayı japonyayı yedeğine almıştı
50 sene sonra modern tarımı öğrenip toprak nedir ne işe yararı öğrenmeye çalışıyoruz, atı alan üsküdarı geçti dibine kadar israil tohumuna teslim ettiler memleketi
|