Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 12.10.2010, 06:41   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 907 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Ahilik Haftası kutlamaları devam ediyor



Ahilik Kültürü Haftası Sivas'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Atatürk anıtı önünde başlayan Ahilik Kutlamaları çerçevesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil ve Halkbank Müdürü Osman Tayfun Erol Atatürk anıtına çelenk sundu. Protokol ve oda yöneticilerinin de yoğun katılımının olduğu törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ruhi Tonbul, Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Halk Bankası Müdürü Osman Tayfun Erol'dan oluşan Ahilik Komitesi, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çimeni makamlarında ziyaret ettiler.
Ziyarette Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, ahilik haftasının önemine değindi. Bu sene ahilik haftasını coşkuyla kutladıklarını dile getiren Köksal, "Ahilik sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren günümüzde hala geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür.
Ahilik, din, dil, ırk, renk farkı gözetmez. Günümüze kadar süre gelen ahilik esnaf ve sanatkârlar birlikleri olarak, toplumsal yapımızı vazgeçilmez kurumlarından birini oluşturmuştur. Ahilik Kültürü Haftasın da Ahilik ilkelerinin anlam ve önemine uygun olarak kutlanmasını sağlamak ve böylece Esnaf ve Sanatkârlarımızın Ahilik Kültüründe yetişmesini pekiştirmeyi amaçlamaktadır."dedi.
Vali Kolat, Ahilik Haftasının etkinliklerle kutlandığını belirterek, ''Temelini inançlarımızdan alan, geçmişimizden alan bu tür ahilik geleneği, ahilik mesleği, meslek edindirmeyi sağlayan bu kültürün devam etmesinden yanadır. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz ahlaktır, güzelliktir, kalitedir iyi üretimdir. Vatandaş memnuniyeti dediğimiz hususları biz yıllar önce ahilerin bu güzel örneklerinden görüyoruz. İnşallah aynı şey bugün de devam eder'' dedi.
Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ise ahiliğin önemine değinerek, " Esnaflık ve sanatkarlık Anadolu'nun yarattığı has bir kültürdür.
Önemli olan bizden sonrakilerde bunları koruyup yaşatmasıdır. Ahilik müessesine ise gelecek tutacağına inanıyorum.İnsan sevgisi ve hoşgörüyü esas alan ve sanatını bir sonrakine öğretmeye çalışan bir kültürdür. Şahsınızda tüm esnaf ve sanatkarımızın ahilik bayramını kutluyorum "dedi.
Belediye Başkan Vekili Mustafa Çimen ise Ahi Evran tarafından kurulan esnafın dayanışma teşkilatı sosyo - dayanışma içerisinde olan ahiliğin bugünlerde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından temsil edildiğini söyledi. Çimen, ahilik komitesine yapılan etkinliklerden dolayı teşekkür etti.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, ziyaretlerde çiçek ve ahi sandığı hediye etti.

Kaynak: Sivas Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.10.2010, 16:54   #2
Arif Coşkun
Moderator
 
Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 61
Mesajlar: 27.868
Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Ahilik Haftası kutlamaları devam ediyor

Ahilik kültürü haftası haftası kutlu olsun başarılar dileriz.
__________________
"Dilin düşüncenden önce haraket etmesin"
Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Hizli Erisim


WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:36.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.