|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
05.11.2010, 08:09 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
İmranlı'da bir günde 6 tesis açıldı
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Sivas Valisi Ali Kolat, İmranlı ilçesinde yapımı ve onarımı tamamlanan 2 ilköğretim okulu ile yüksekokul, üstgeçit, mezbahana ve çok amaçlı salonun açılışını yaptı. Vali Kolat, ilçe ziyaretinde ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı eğitim vermeye başlayan İmranlı Meslek Yüksekokulu'nun açılış törenine katıldı. Kolat, yüksek okulun ilçede açılması için vatandaşların büyük gayret gösterdiğini, binasının da vatandaşın desteğiyle yapıldığını belirterek, ''Devlet yöneticileri olarak bu gayreti görünce daha fazla çaba sarf ederek, daha fazla koşturuyoruz'' dedi. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise ilçede meslek yüksek okulu açılmasının üniversite senatosundan geçtiğini ancak YÖK düzeyinde zorluklar yaşandığını belirterek, bunun da ilçe nüfusunun düşük olmasından ve şartlarının uygun bulunmamasından kaynaklandığını söyledi. Meslek yüksek okulunun 12 öğrencinin eğitim gördüğü tek bölümle açıldığını kaydeden Dökmetaş, önümüzdeki yıllarda bölüm ve öğrenci sayısının daha da artacağını anlattı. İlçe Kaymakamı Ömer Dağdeviren ise yüksek okulun ilçeye önemli katkıları olacağını vurguladı. İmranlı Belediye Başkanı Dursun Yurttaş'ın tören sırasında cep telefonundan aradığı Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk da, telefondan vatandaşlara hitap etti. Vali Kolat ve Rektör Dökmetaş, telefonda görüştükleri Soluk'a ilçeye yapılan üst geçit konusunda teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Kolat ve beraberindekiler yeni yapılan yurt binası içerisinde hizmet verecek olan meslek yüksekokulunun açılışını gerçekleştirdi. Vali Kolat daha sonra ilçede yapımını tamamlanan çok amaçlı salon ile Sivas-Erzincan karayolu üzerinde inşa edilen üstgeçidin açılışını yaptı. Karayolları Bölge Müdürlüğünce yaklaşık 300 bin liraya yaptırılan 6 metre yüksekliğinde, 32 metre genişliğinde ve çelik konstrüksiyon şeklinde yapılan üst geçidi inceleyen Vali Kolat, önceki ziyaretinde harap bir şekilde gördüğü ve onarıma alınan Atatürk İlköğretim Okulu'nun açılış törenine de katıldı. Burada 6. sınıf öğrencisi Emine Demirer ile kendi cep telefonuyla fotoğraf çektiren Kolat, fotoğrafı telefonundan öğrencinin elektronik posta adresine gönderdi. Vali Kolat ve beraberindekiler daha sonra onarımı tamamlanan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun açılışını yaparak, burada öğrencilerle birlikte şarkı söyledi. İmranlı Belediyesince yapımı tamamlanan mezbahanayı da hizmete açarak burada bir kesimi izleyen Vali Kolat, ziyaretin sonunda yapımı devam eden İmranlı Belediyesi Arıtma Tesisleri inşaatını gezdi. Sivas Hürdoğan. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
05.11.2010, 10:25 | #2 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5463
|
Cevap: İmranlı'da bir günde 6 tesis açıldı
Yöre halki icin hayirli olsun.
05.11.2010, 11:08 | #3 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: İmranlı'da bir günde 6 tesis açıldı
Yüksek Meslek Okulu'nun ilçemize çok şeyler katacağı kesin, hayırlı, uğurlu olsun.
|