|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
23.12.2010, 00:54 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 923
|
Belediye Başkanı ve muhtar arasında ULAN krizi
Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına geçtiğimiz günlerde başlanan Paşa Fabrikası yolunda Sivas Valisi Ali Kolat ile birlikte incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Mevlana Mahallesi Muhtarı Kazım Gözel ile tartıştı. Kazım Gözel yaşanan tartışma esnasında, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil'in kendisine “ulan” diye hitap ettiğini iddia ederek, tazminat davası açmayı düşündüğünü söyledi. Yapımına yeni başlanılan Paşa Fabrikası bölünmüş yolu için Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Elbir ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Mevlana Mahallesi Muhtarı Kazım Gözel ile Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Mevlana mahallesine yapılması talep edilen ancak bir türlü yapılamayan ilköğretim okulu konusunda tartışma yaşadılar. Yaşanan tartışmanın ardından konuyla ilgili bilgilerini aldığımız Mevlana Mahallesi Muhtarı Kazım Gözel, dün sabah saatlerinde mahallesine gelen il protokolüne hoş geldiniz demek için yanlarına gittiğini belirtti. 13 yıldır mahalleye yeni bir ilköğretim okulu yapılması için gayret gösterdiğini belirten Gözel, Doğan Ürgüp'e, “Başkanım okul yeri için onaylanan alana park yapmak istiyormuşsunuz. Mahallemizde park çok fazla, okula ihtiyacımız var” dediğini bildirdi. Bu konuşmaların üzerine Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün kendisine “Buraya park yapacağım. Kararlıyım” dediğini kaydeden Muhtar Gözel, Belediye Başkanının kendisine taşımalı eğitim uygulama talebinde bulunduğunu beyan etti. Gözel, Belediye Başkanına kendisinin de okul için kararlı olduğunu belirtti. Gözel, bu söze sinirlenen Belediye Başkanı Ürgüp'ün kendisine “ulan” diye hitap ettiğini iddia ederek, “Ayrıca Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil'de “Şov yapma, terbiyesizlik yapma ulan” muhtar dediği iddiasında bulundu. Gözel, Ürgüp'ün kendisinin arsanın okul olmasıyla ilgili milletvekili Mustafa Açıkalın'a gönderdiği mesaja da tepki gösterdiğini öne sürerek, tartışma sırasında belediye başkan yardımcısı Ömer Faruk Çınargil'in de kendisinin üzerine yürüdüğünü ileri sürdü. Muhtar Gözel ise kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle tazminat davası açabileceğini söyledi. KOLAT PROJE HAKKINDA BİLGİLER ALDI Kentin en önemli mesire alanlarından biri olan Paşabahçe mesire alanı ile kent merkezi arasında başlatılan bölünmüş yol çalışmalarında incelemelerde bulunan Vali Kolat, projede şu ana kadar gelinen aşama hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Kolat, incelemelerinin yaptığı açıklamada, Paşabahçe yolunda, yapılan ihalenin ardından çalışmaların başladığını söyledi. Çalışmaların iyi bir şekilde devam ettiğini ifade eden Kolat, “Askeri bölgeyle de bir protokol imzalayacak belediyemiz. Onların yazışmaları da sürüyor. Onlar da çalışmaya destek veriyor. Burada hem güzel bir yürüyüş bandı oluşturulacak, diğer tarafta da duble yolumuz olacak. Burası güzel bir alan, prestij bir mekan olacak inşallah. Karayollarımızın, belediyemizin, valiliğimizin hep birlikte yürüttüğümüz bir proje. İhalesini valiliğimiz yürütüyor, işlemlerini de karayollarımız yapıyor. Güzel bir yol, güzel bir proje olacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum” dedi. Kaynak: Sivas Hürdoğan |
23.12.2010, 01:27 | #2 |
Usta Yiğido
burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47
Tecrübe Puanı: 809
|
Cevap: Belediye Başkanı ve muhtar arasında ULAN krizi
bu muhtarı tanıyorum ya çok komik bir adam hiç birileriyle tartışacak tipte birisi değil ama neden tartışmışlar acaba.
23.12.2010, 09:17 | #3 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Başkan ve başkan yardımcısı böyle bir söz kullandımı kullanmadımı bilemem fakat muhtarımızda tam yerini seçmiş,Hem hoşgeldine gittim diyor hemde sorunlarının giderilmesini isteyip tartışıyor. Birde karşı cevap gelirse olayı çözeriz.
Mevlanadan belediyeye yürüyerek 10 dakikada gidersin git derdini orada anlat elbet bi dinleyen olur.Muhtarımız kalabalık protokol heyetini görünce birazda şov yapmış gibi geldi bana...
23.12.2010, 11:20 | #4 |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1288
|
Doğan Ürgüp herhalde birkaç mahalleye okul sözü vermiş.Şu an hiçbirini hatırlamıyor.
25.12.2010, 18:14 | #5 |
Yeni Yiğido
esrarengiz Şuan
Son Aktivite: 08.10.2011 23:41
Tecrübe Puanı: 713
|
bence muhtar hakli aga... belediye binasina gitse kim duyacak sesini bak baskan gelmis mahalleye oda sesini simdi duyurmus guzel taktik biraz show olsada ama taktir ettim valla)
28.12.2010, 08:06 | #6 |
Yeni Yiğido
mekke-sivas Şuan
Son Aktivite: 22.08.2014 08:20
Tecrübe Puanı: 550
|
O mahallede oturan birisi olarak Muhtarın sözlerine katılıyorum. Sayın başkan şehrin park ve bahçelerle süslenmesi güzel ancak Mevlana ve Çayyurt mahallesınde zaten yeterince hatta fazlası var. Sayın başkan, yardımcılarınızdan halk genel olarak şikayetçi kendi mesleklerinde çok başarılı olabilirler ancak idarecilik başlı başına bir meslektir ve yardımcılarınız bu idarecilik konusunda sivas halkının gözinde sınıfta kalmıştır. Selam ve dua ile
|
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|