|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı’nın sunduğu Habertürk’te yayınlanan Teke Tek Özel’e konuk olan Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemalettin Şahin, göç konusunda çarpıcı veriler ortaya koydu. İstanbul’un en büyük göçü Karadeniz Bölgesi’nden aldığını açıklayan Şahin, “Nüfusu her yıl 350 ila 400 bin artan İstanbul’u kapsayan verilere göre, yaşayanların üçte ikilik bölümü İstanbullu değil” diye konuştu. İstanbul’daki İstanbullu sayısı 2 milyon 167 bin 572 kişi. YÜZDE 65 AVRUPA YAKASI 2009 sayımına göre 12.5 milyon olan İstanbul’daki nüfusun yüzde 65’i Avrupa, yüzde 35’i Anadolu yakasında yaşıyor. Şahin, İstanbul dökümünü de veriyor: Sivaslı (681 bin), Kastamonulu (516 bin), Giresunlu (455 bin), Ordulu (453 bin), Tokatlı (396 bin), Samsunlu (373 bin) ve Trabzonlu (357 bin). |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() (681 bin), Sivaslı var fakat son FB Sivasspor maçına sadece 200 yiğido gitmiş.
![]()
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
![]() |
![]() Kütükte Sivas yazması önemli değil. Yürekte Sivas yazması lazım
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Cley'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 809
![]() |
![]() Yanılıyorsun abi, fener tribünündeki yaklaşık 20,000 kişinin en az 1500-2000'i Sivaslıdır. Ama karakter ve şehir sevdası olmadıktan sonra, canları cehenneme!
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar BOUN'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Aynen .
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() ULUTÜRK_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2010 17:07
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() 681 bin sivaslı maaşallah.Sivasımızdan daha çok sivaslı yaşıyor istanbulda.Ama benim için kuru alablalıktan başkasını ifade etmiyor.Koca istanbulda bu kadar sivaslı var iken sivaslılar yani biz her konumda geri kalmışız.Belediyeler olsun muhtarlıklar olsun aklınıza gelen her ne var ise.Sayabileceğim veya bildiğim 1 tane belediye başkanı var.İsmail Erdem.Başka var ise siz söyleyin hemşolarım.Bu durum bize çok şeyi ifade ediyor.Söyleyecek başka birşeyim yok.selam ve dua ile
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ULUTÜRK_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 776
![]() |
![]() Sivas Göç vermese Büyükşehir olabilecek kapasitede nufusu vardı ayrıca diğer illerdeki sivaslılar ve yurt dışındaki sivaslıları hesaba katarsak 1 milyonu geçerdi
![]() |
#8 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() cagdasim Şuan
![]() Son Aktivite: 24.12.2010 07:24
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() ben daha fazla biliyordum,meselä 1.000.000 ´dan fazla,bu tabiki benim tespitim.....her zaman her yerde en büyük S!VASSSSSSSS
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar cagdasim'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() bilgin_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 16.06.2019 12:06
Tecrübe Puanı: 694
![]() |
![]() Hemşerilerimiz İstanbulda olmaları, bizi yönetenlerin bir lakayıtlığının bir örneğidir,
İnsan yoksa memleketin neden göç etsin, temeline inmek lazım, burda doysalardı, istanbulda ne işleri vardı? Bülbülü altın kafese koymuşlar "Ah vatan, vah vatan" demiş
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar bilgin_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() AĞAOĞULLARI Şuan
![]() Son Aktivite: 08.11.2017 12:02
Tecrübe Puanı: 600
![]() |
![]() Türkiye genelinde göç veren illerin çoğunluğu fakir ve iş alanı dar olan illerdir. Sivasta bunlardan biri dir. İş aramak ,aş aramak için yollara revan olmuşlar ,diyar diyar gezmişler kapılandıkları yerlerde mekan tutmuşlar. Bizler Sivaslı olarak havasının ve suyunun sertliğinden olsa gerek biraz sert olmakla beraber çok bilecen ve gururlu insanlarız. Aşagılara pek bakmayız yükseklerden uçarız. Sivaslı olarak birbirimizi istemeyiz,kalkındırmayız yabancıya güven duyarız.
Sivaslı birbirini destekleseydi, ekonomik ve siyasi politikasını iyi kullanmasını bilseydi ilk örnek alacağımız il Kayseri olurdu. Bu zihniyeti kafamıza yerleştiremedik milli şuuru benimseyemedik ,yükledik eşyaları sivas tan göç eyledik. Sivaslı birbirini sevmez, istemez ,kalkınmasını hazmedemez. İstanbul da Sivaslılara soruyoruz sivas a gidiyormusunuz? Sivasla benim işim yok unuttum bile ben karnımın doyduğu yere bakarım diyor. Bu zihniyette olan İstanbulda binlerce Sivaslı var. Bunlara Sivaslı demek yanlış olur. Zengin olan sivaslılarda sivasta kazandığı para ile bir çok şehirlerde orta ölçektede olsa Sivas a olan vefa borcunu ödemiyor o da sivas a arkasını dönmüş bunlar kimlikte Sivaslı. İki türlü göç verme sebebi vardır. Biri iş bulamaz aş bulamaz terkidiyar eder ilini. İkincisi Sivas ta kabuğuna sığmaz yatırımını sivas a yapmaz başka yere göç eder yatırımını oraya yapar. Sivas en çok göç veren iller içerisindedir. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|