|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
02.05.2011, 12:49 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Küçük esnaf: Öldürmüyoruz; İstihdam sağlıyoruz
Küçük esnaf, süpermarketlere karşı, gıda ürünlerini pazarda satma kararı alınca, pazarcıların işini ele alan süpermarketleri huzursuz etti. Market yönetim kurulları, sürekli yenisi açılan marketlerin istihdama katkı olarak algılanmasını istedi. Aksini düşünenleri ise "Sivas halkının ekonomik ürün tüketmesine karşı olanlar" diye değerlendirdi. Düzensiz şekilde sayısı artan süpermarketler küçük esnafın canına tak dedirtmiş, kapanan kepenklerin hesabını sormak için harekete geçmeye karar vermişti. Süpermarketlerin önlerini kesmek için başta sebze ve meyve olmak üzere diğer gıdaları da toptancıdan alacak olan pazarcılar, pazarda bu ürünleri geliş fiyatından satacaktı. Kısa süre sonra hayata geçmesi planlanan bu uygulama market sahiplerini fazlasıyla tedirgin ederken kimi marketler sesini yükseltmeye başladı. İlimizde faaliyet gösteren bir süpermarketler zinciri yönetim kurulu üyesi Erhan Akyol, marketlerinin sunmuş olduğu istihdam imkanından, ürünlerinin kalitesinden ve fiyatlardaki uygunluğundan bahsetti. Market açarak işsizliği azalttıklarını söyleyen Akyol” önümüzdeki 6 ay içerisinde yaklaşık 10 mağaza daha açma çalışmalarımız sürmektedir. Bu on mağaza en az 200 kişilik istihdam imkânı oluşturmaktadır. Her bir çalışan bir haneye ekmek götürürse bu 200 aile ortalama 700 kişinin geçimini sağlaması anlamına gelmektedir’’ diye konuştu. Bazı kişi, kurum ve şirketlerin uygulamalarından rahatsız olduğunu dile getiren Akyol” Halkımızın daha ekonomik ürün tüketmelerini istemeyen, halkımızın cüzdanına, aile ekonomisine katkıda bulunmak istemeyen , yaptıkları yüksek kardan vazgeçmek istemeyen bazı kişi ve kuruluşlar bizim kampanyalarımızdan rahtsızlık duymuşlar ve yoğun bir şikayet kampanyası başlatmışlardır’’ dedi. Akyol’un suçladığı kişi ve kurumların kim olduğunu belirtmemesi bu açıklamada kimi hedef aldığının da anlaşılamamasına neden oldu. Sivaspostası |
02.05.2011, 14:24 | #2 |
Usta Yiğido
burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47
Tecrübe Puanı: 806
|
Cevap: Küçük esnaf: Öldürmüyoruz; İstihdam sağlıyoruz
bence bir standartı olması lazım bazıları bakkal gibiler.sadece isimi var diye açılıyor.belli bir büyüklüğün altında kalanalar açılmaması gerekir diye düşünüyorum.
|