|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 956
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında, obeziteye neden olan yiyeceklerin okul kantinlerinde satılmasını yasaklamasına rağmen bu ürünlerin okullara girmesinin önüne bir türlü geçilemiyor. Yasakla birlikte çocukların sağlıklı beslenmesi hedeflense de çocukların okul dışında istedikleri ürünlere rahatça ulaşabilmesi bu yasağın şimdilik çokta anlamlı olmadığını gösteriyor. Okul kantinleri bu yasağa uysa da okul dışında bulunan ve bu tür yiyeceklerin satışını yapan işyerleri öğrenciler tarafından ilgi görüyor. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, ortaklaşa aldıkları karar ile birlikte okul kantinlerindeki hamburger tipi fast food gıda, kolalı içecek, hazır meyve suları, enerji içecekleri, kızartma ve cips tipi ürünler öğrencilere satılmasını yasaklamıştı. Bunun yerine ayran, yoğurt, meyve satışı zorunlu hale getirilmişti. Okul kantinlerinde gazlı içecek ve cips satışlarının yasaklanmasının ardından bazı öğrencilerin, okula yakın işletmelerden bu tür içecek ve yiyecekleri alarak, okula getirdikleri ve yasağı bu şekilde delmeye çalıştıkları bildirildi. Sivas’ta, ayrıca okul önlerine gelen seyyar satıcıların da yıllardan beri öğrencilere okul bahçesi dışından bir çok ürün sattıkları tespit edilmişti. Yaşanan bu durum ise en çok okul kantini işletenleri üzüyor. Kantinlerde satılması yasaklanan yiyecek ve içecek maddelerini öğrencilerin dışarıdan temin ettikleri bu nedenle de okul kantinlerindeki satışların düştüğü belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının dışarıya nasıl bir önlem alacakları ise bilinmiyor. Hürdoğan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
Son Aktivite: 30.11.2015 23:13
Tecrübe Puanı: 1040
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunun önüne geçemezsin okul çevresini de kontrol altına alsan, öğrenci çantasına koyup yine getirir.
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1321
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bakanlık ne yapsın?
Her şeyin başı eğitim.. insanlar üçkuruş kazanmak için çocukların sağlığını tehlikeye atıyor,hem kantinciler hem de dışarıdan mal satanlar..Sattıkları şeyi görseniz mideniz bulanır..
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
Son Aktivite: 11.06.2013 13:44
Tecrübe Puanı: 977
![]() ![]() |
Kantinlerin de çok iyi denetlendiği söylenemez. Hamburger satılıyor, iğrenç ucuz şekerler satılıyor. Kantinciler para kazanmanın peşinde, halk ucuz yiyecek alma peşinde. Herşey sözde kalıyor...
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|