Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 12.10.2011, 08:53   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 956 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Kantinler denetimde ya dışarısı

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında, obeziteye neden olan yiyeceklerin okul kantinlerinde satılmasını yasaklamasına rağmen bu ürünlerin okullara girmesinin önüne bir türlü geçilemiyor.

Yasakla birlikte çocukların sağlıklı beslenmesi hedeflense de çocukların okul dışında istedikleri ürünlere rahatça ulaşabilmesi bu yasağın şimdilik çokta anlamlı olmadığını gösteriyor.
Okul kantinleri bu yasağa uysa da okul dışında bulunan ve bu tür yiyeceklerin satışını yapan işyerleri öğrenciler tarafından ilgi görüyor.
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, ortaklaşa aldıkları karar ile birlikte okul kantinlerindeki hamburger tipi fast food gıda, kolalı içecek, hazır meyve suları, enerji içecekleri, kızartma ve cips tipi ürünler öğrencilere satılmasını yasaklamıştı. Bunun yerine ayran, yoğurt, meyve satışı zorunlu hale getirilmişti.
Okul kantinlerinde gazlı içecek ve cips satışlarının yasaklanmasının ardından bazı öğrencilerin, okula yakın işletmelerden bu tür içecek ve yiyecekleri alarak, okula getirdikleri ve yasağı bu şekilde delmeye çalıştıkları bildirildi.
Sivas’ta, ayrıca okul önlerine gelen seyyar satıcıların da yıllardan beri öğrencilere okul bahçesi dışından bir çok ürün sattıkları tespit edilmişti.
Yaşanan bu durum ise en çok okul kantini işletenleri üzüyor. Kantinlerde satılması yasaklanan yiyecek ve içecek maddelerini öğrencilerin dışarıdan temin ettikleri bu nedenle de okul kantinlerindeki satışların düştüğü belirtiliyor.
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının dışarıya nasıl bir önlem alacakları ise bilinmiyor.

Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.10.2011, 18:40   #2
besyo_cu
Usta Yiğido

besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

besyo_cu Şuan besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.11.2015 23:13

Tecrübe Puanı: 1040 besyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Kantinler denetimde ya dışarısı

Bunun önüne geçemezsin okul çevresini de kontrol altına alsan, öğrenci çantasına koyup yine getirir.
Alt 12.10.2011, 19:16   #3
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1321 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Bakanlık ne yapsın?
Her şeyin başı eğitim..
insanlar üçkuruş kazanmak için çocukların sağlığını tehlikeye atıyor,hem kantinciler hem de dışarıdan mal satanlar..Sattıkları şeyi görseniz mideniz bulanır..
Alt 12.10.2011, 20:22   #4
Alibaba58
Usta Yiğido

Alibaba58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alibaba58 Şuan Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.06.2013 13:44

Tecrübe Puanı: 977 Alibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOKAlibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Kantinlerin de çok iyi denetlendiği söylenemez. Hamburger satılıyor, iğrenç ucuz şekerler satılıyor. Kantinciler para kazanmanın peşinde, halk ucuz yiyecek alma peşinde. Herşey sözde kalıyor...
Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)