|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
10.11.2011, 10:51 | #1 |
Usta Yiğido
ÖnceVatan_58 Şuan
Son Aktivite: 15.07.2012 09:54
Tecrübe Puanı: 968
|
SAYGIYLA ANIYORUZ
“ Atatürk'ü Anlamak Ve Atatürkçü Olmak ” ATATÜRK’ün “Beni görmek demek behemahal yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir” sözü “ATATÜRKÇÜ Olmak” ve “ATATÜRK’ü Anlamak” açısından çok değerli ifadelerdir. Atatürkçülük, dönemlere göre, kişilere göre ve bazı çevrelere göre değişik biçimlerde yorumlanmakta ve uygulanmaktadır. Bu basit yorumlayıcı ve uygulayıcılar kendi düşüncelerini ATATÜRK’e aitmiş gibi gösterebilmektedirler. Bu bakımdan, “ATATÜRKÇÜLÜK nedir?” ve “ATATÜRK kimdir?” sorularının yanıtlarını O’nun eserlerini dikkatlice okuyarak bulabiliriz.Saygıdeğer Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 73. yılında saygı ile anıyor şükranlarımı sunuyorum. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 8 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
10.11.2011, 10:57 | #2 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5463
|
Cevap: SAYGIYLA ANIYORUZ
Neden Anıtkabir [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Büyük kurtarıcımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk' ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir, Ankara'nın orta kesiminde yer alır. Anıtkabir için yapılan heykel ve kabartmaların konuları, kurtuluş savaşı ve Cumhuriyet tarihimizden ve Atatürk' ün hayatından seçilmiştir. Ulu Önder Atatürk, Türk milletinin bağımsız ve milli egemenliğe dayanan demokratik bir devlet anlayışı içinde yaşaması için yürüttüğü mücadelesinde, milleti ile bütünleşerek başarıya ulaşmıştır. Türk yurdunu işgal eden düşmana karşı, vatanın bağımsızlık ve bütünlüğünü milletin azim ve kararının kurtaracağını çok sevdiği milletine aşılayan Atatürk, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti' ni kurmayı başarmış, Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlığa götüren yenileşme yolunda Türk Milletine layık inkılapları gerçekleştirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 15 nci yılında hastalığı ağırlaşarak, 10 Kasım 1938' de Dolmabahçe Sarayı'nda ebediyete intikal etmiştir. Atatürk kendisi için bir mezar yaptırmadığı gibi, gömüleceği yer içinde vasiyette bulunmamıştı. 1923 yılında bir sohbet sırasında Atatürk; "Elbet birgün öleceğim, beni Çankaya' ya gömer, hatıramı yaşatırsınız" demiş ve "Beni milletim nereye isterse oraya gömsün. Fakat benim hatıralarımın yaşayacağı yer Çankaya olacaktır" diye eklemiştir. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Türk Ulusunun O'na karşı duyulan büyük saygı ve minnettarlığının bir ifadesi olan Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti'nin en anlamlı eseridir. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] C)alinti
10.11.2011, 11:01 | #3 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
SENİN YERİN HEP KALBİMİZDE Sesini hiç duymadan hissettim Yokluğun belki de ilk hüznümdü Atam sana kavuşmadan özledim. Varlığın dağ taş deniz ülkemde Seninle yürürüz geleceğe Çoktan göklere yükselsen de Senin yerin kalbimizde KALBİMİZDE SEMPATİ
10.11.2011, 11:10 | #4 |
Usta Yiğido
NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31
Tecrübe Puanı: 1497
|
Aşık Veysel - Atatürk'e Ağıt
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] - Aşık Veysel - Atatürk'e Ağıt Yorumzuz
10.11.2011, 11:39 | #5 |
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Tecrübe Puanı: 1361
|
Ve bugün ; Her yer kasımpatı kokar , Atatürk 'ümün kokusu
10.11.2011, 11:44 | #6 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
DÖN MUSTAFA KEMALİM Kemalist ülkü oldum, dillerde türkü oldum. Kınamayın a dostlar, bu günler dertle doldum. Bir yanda Amerika, bir yan da uşakları Dur durak dinlemiyor, çatlamış ar damarı. . İşçi memur şaşırmış, çarşı ateş pahası. Ayın başı gelince, karışıyor kafası. Çiftçi mevsimden dertli, terse dönmüş doğası. Ekinler ziyan olmuş, boşa yağmur duası. Gözüm arar Samsun’u, kim kurtarır yurdumu? Anıttepe yolunda, kaybettim umudumu. Doğsun artık güneşim, dön Mustafa Kemal’im. Yeniden aydınlığa, kavuşalım sağ salim. C)alinti..
10.11.2011, 11:55 | #7 |
Usta Yiğido
OSMAN ECE Şuan
Son Aktivite: 21.01.2018 15:36
Tecrübe Puanı: 3329
|
ATAM YETİŞ
bıraktığın miyrasa oldular sazan haksızın önüne dur atam yetiş karıştı adalet bozuldu düzen bunların hesabını sor atam yetiş gençliğe emanet ettiğin vatan aldığı emaneti ucuza satan deveyi bile hamutla yutan kurduğun düzeni gör atam yetiş mefsimsiz avlanıyor avcıler yine filizleniyor eski mavcular ne yapacağını şaşırdı savcılar adalet masası kur atam yetiş aşık diyari baba bir garip yolcu kimi sağcı olmuş kimisi de solcu kaçakcı mal satıyor görmüyor kolcu bunların dersini ver atam yetiş |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
10.11.2011, 11:59 | #8 |
Usta Yiğido
YILDIZDAĞ Şuan
Son Aktivite: 10.06.2016 11:50
Tecrübe Puanı: 666
|
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı YILDIZDAĞ'e Teşekkür Ediyor... |
10.11.2011, 12:01 | #9 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Atamızı Saygıyla Anıyoruz
1 Kasım 1938' deki TBMM' nin açılışına hastalığı yüzünden katılamadı. Atatürk' e onbeş gün kadar son rahat günlerini yaşama olanağını veren hastalık, tekrar normal seyrinden çıkarak yeni bir krizle şiddetlendi. Ardından korkulan son bütün acıyla geldi. Büyük Komutan, Devlet Adamı, Devrimci ve Büyük İnsan, 10 Kasım 1938 Perşembe günü saat 09.05' te ölümlü yaşama veda etti. Bu kara haber Türk Milletini büyük bir yasa boğdu. 16 Kasım 1938' de tabutu, Türk Bayrağıyla örtülü bir katafalk üzerinde Dolmabahçe Sarayı' nın büyük tören salonuna konuldu ve halkın ziyaretine açıldı. Bütün İstanbul halkı büyük kurtarıcısına son görevi yapmak için Saraya koştu. 19 Kasım 1938 Cumartesi günü sabahı, Dolmabahçe Sarayı Tören Salonunda cenaze namazı kılındı. Cenaze alayı İstanbul halkının gözyaşları arasından geçerek Gülhane Parkı' na geldi. Tabut bir torpidoya alınarak, Yavuz Zırhlısı' na nakledildi. Izmit' te özel bir trene konulan cenaze, yol boyunca Ata 'larına son saygısını gösteren halkın yüreklerinde derin sızılar bırakarak 20 Kasım 1938 Pazar günü Ankara' ya götürüldü. Atatürk' ün tabutu Büyük Millet Meclisi önünde hazırlanan katafalka yerleştirildi. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, bütün Ankara halkı katafalkın önünden saygıyla eğilerek geçti. 21 Kasım 1938 Pazartesi günü hafif yağan bir yağmur altında tören başladı. Oniki milletvekili cenazeyi top arabasına yerleştirdi. Oniki general top arabasının iki yanında nöbete durdu. Başta yabancı Devletlerin yolladıkları askeri birlikler olmak üzere, törene katılan birlikler Türk Milleti' nin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucusu büyük Atatürk' ü selamlayarak geçtiler. Cenazeyi taşıyan top arabasının arkasında en büyüğünden, en küçüğüne kadar bütün Türk Milleti vardı. Atatürk' e geçici kabir olarak ayrılan Etnografya Müzesi' ne götürülen tabut, hazırlanan mermer lahdine yerleştirildi. Atatürk' ün naaşı Anıtkabir yapılıncaya dek on beş sene bu geçici kabirde kaldı. 10 Kasım 1953' te büyük bir merasimle ebedi istirahat yeri olan Anıtabir' e nakledildi. O, Türk' ün tarihinde ve gönlünde ebediyen yaşayacaktır. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
10.11.2011, 12:17 | #10 |
Usta Yiğido
besyo_cu Şuan
Son Aktivite: 30.11.2015 23:13
Tecrübe Puanı: 1003
|
Cevap: Atamızı Saygıyla Anıyoruz
Eşsiz komutan, benzersiz lider, başöğretmen ve sayamadığım onlarca ayırt edici özelliğin sahibi muhteşem dahi.OZLENMEKTESIN...
(Not : Siyasetten uzak sadece Atamıza olan özlemin yer aldığı bir forum sayfası olarak kalması dileğiyle...)
|
|