|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1520
![]() |
![]() Bu gün ünlü halk ozanımız mahsuni şerifin 10 cu ölüm yıldönümü ömrünü halkına adamış haksızlığa baş kaldırmış dönemin iktidarları tarafından her türlü eza ve cefaya maruz bırakılmış bu eşsiz ozanımızı rahmet ve şükranla anıyorum mekanı cennet olsun
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Madem dünyaya dargınsın Mamudo kurban niye doğdun Kader yolunda yorgunsun (Hayat yolunda küskünsün) Mamudo kurban niye doğdun (Söyle yavrum niye doğdun) Kurban gelir payın yoktur Haftan yoktur ayın yoktur Ankara'da dayın yoktur Mamudo kurban niye doğdun (Söyle yavrum niye doğdun) Kim okuyup yazar seni Rüzgar değse bozar seni Ölsen kovar mezar seni Mamudo kurban niye doğdun (Söyle yavrum niye doğdun) Adam olmasaydın neydin Gelir miydin hiç bilseydin Keşke doğmadan ölseydin Mamudo kurban niye doğdun (Söyle yavrum niye doğdun) Kurban gelir payın yoktur Haftan yoktur ayın yoktur Ankara'da dayın yoktur Mamudo kurban niye doğdun (Söyle yavrum niye doğdun) Akar yaşın şakır şakır Tahta döşek takır takır Ölüler senden rahattır Mamudo kurban niye doğdun (Söyle yavrum niye doğdun) Mahzuni işin doğrusu Öter zalimin (sazımın) borusu Dayımın öksüz yavrusu Mamudo kurban niye doğdun (Söyle yavrum niye doğdun) Aşık Mahsunu Şerif Değerli Büyük Ozan Aşık Mahsunu Şerif'i ölümününün 10 yılında rahmet ve saygı ile anıyorum. Türkülerini beğenerek severek dinlediğim bir ozandı. Allah rahmet eylesin.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.06.2013 12:44
Tecrübe Puanı: 963
![]() ![]() |
![]() Büyük ozanımızı saygı ve minnetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. Zaten cennet gibi bir yerde yatıyor. 2002'de mezarını ziyaret etmiştim.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3353
![]() |
![]() Hasan Ilter
Can Mansuni Şerif göçüp giderken, Anlamı silinmez sözler bıraktı, Bu dünyaya erken veda ederken, Ardından ağlayan gözler bıraktı. Yildiz Zekeriya Ozanlari andikca yas dolar göze Mevlam dogru yolu göster sen bize Tarihten ders alip dönerse öze Nice baldan tatli sözler birakti. Osman Ece mahsuni türkiye için büyük değer gençlere yürüyecek izler bıraktı çokları bahır sandı altınmış meğer ardından çalınan sazlar bıraktı Hasan Ilter Haksız karşında dağ gibi durdu, Canından ötede severdi yurdu, Mızrabı tellere severek vurdu, Yaralı gönülde hazlar bıraktı. Osman Ece onun değeri anlaşılacaktı bir gün yıllardır vatandan olmuştu sürgün yurdundan ayrı bekledi gergin ardından ağlayan özler bıraktı Hasan Ilter Yaşarken kıymeti bilinemedi, Çağırdığı yere gelinemedi, Onunla ağlayıp, gülünemedi, Yüreklerde yanan közler bıraktı. Osman Ece maraşın yiğidi çok gözü pekti sevgi tarlalarına tohumlar ekti emrah ali ardından türküler yaktı ardında hayırlı oğul kızlar bıraktı Hasan Ilter O idi Maraş´ın en yiğit eri, Barış için döktü alnından teri, Dolmaz Mahsuni´nin bir daha yeri, İnsan yararına tezler bıraktı. Osman Ece ustalar olmazsa çırak töremez pir ışığı yanmazsa önün göremez haktan emrolmazsa cümle kuramaz diyarinin kalbinde gözler bıraktı Hasan Ilter Siyahi der aşkın peşine düştüm, Ozan ocağında kavruldum, pistim, Ne büyük ustaydı gördükçe şaştım, Geçtiği yollarda tozlar bıraktı. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.06.2013 12:44
Tecrübe Puanı: 963
![]() ![]() |
![]() BEN DE BİR İNSANOĞLUYUM
Ben de bir insanoğluyum Bırak beni konuşayım Bir başım bir beynim vardır Bırak beni konuşayım Ve insanca danışayım Senin dilin benim dilim Yakışmaz insana zulüm İnsanım hayvan değilim Bırak beni konuşayım Ve insanca danışayım Düşünen cahil olamaz Cahil kendini bilemez Can ölür fikir ölemez Bırak beni konuşayım Ve insanca danışayım Mahzuni halk (hak) için ölsün Ben giderim dostlar kalsın Koltuk saray sizin olsun Bırak beni konuşayım Ve insanca danışayım |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 991
![]() ![]() |
![]() Her sözü her cümlesi insanı düşünceye düşünmeye iten gelmiş geçmiş büyük ozanlardan biriydi. Kendisine Allahtan rahmet diliyor saygılar sunuyorum.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1307
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Müzik kültürünün yüzde 95'ini türkülerin oluşturduğu birisi olarak Mahsuni Şerif'i unutmak mümkün değildir.Allah rahmet eylesin ustaya...
Türkü candır!
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şuanda Ne Dinliyosunuz...? | PusatBjk58 | Forum oyunları | 17875 | 16.06.2014 20:28 |
AŞK OLSUN | dark_yamtar58 | Aşk şiirleri | 393 | 10.04.2010 21:22 |
YA QARABAĞ YA ÖLÜM (+18) | barikat58 | Serbest Kürsü | 9 | 29.10.2009 23:01 |
BUGÜN AŞIK VEYSEL'İN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ | Abdurrahman 58 | Haberler | 4 | 21.03.2008 20:54 |