|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
26.12.2012, 09:15 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Kongre Anadolu Lisesi öğrencileri kartla tanıyacak
Milli Eğitim Bakanlığının okullardaki kılık kıyafet yönetmeliğine ilişkin yaptığı değişiklik birçok ilde oldu gibi Sivas’ta da uygulamaya konuldu. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik 27 Kasım 2012 Salı günü yayınlanmıştı. 2013-2014 eğitim- öğretim yılında yürürlüğe girmesi planlanan yönetmelik bir çok ilde olduğu gibi Sivas’ta da uygulamaya konuldu. Kılık kıyafetteki serbestlik özellikle Liselerde kimin öğrenci olduğu, kimin öğrenci olmadığı konusunda sıkıntıyı gündeme getirirken Kongre Anadolu Lisesi bu sıkıntıyı kart uygulaması ile aştı. Okul yönetimi öğrencilerin resimlerinin de yer aldığı öğrenci kimlik kartı yaptırdı. Öğrenciler askılı kimlik kartlarını takarak okula giriş çıkış yapacaklar. Kimlik kartı bulunmayanlar ise güvenlik amacıyla okula alınmayacaklar. Öğrenciler, kılık kıyafetle ilgili yönetmelikte yer alan okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takıları takılmaması, İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler, Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek , Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanılmaması ve bu tür giysileri giyilmemesi. Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olması, makyaj yapmama, bıyık ve sakal bırakılmaması gibi kurallara uyacaklar. Hürdoğan |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|