|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 932
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan bütünşehir sözü. AK Parti'nin geleneksel Kızılcahamam kampının son gününde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sivas’ında aralarında bulunduğu 51 şehrin bütünşehir olması yolunda çalışma yapılacağını müjdeledi. Kızılcahamam’daki toplantıda 30 büyükşehirdeki "bütünşehir" uygulamasının tüm iller için geçerli olması önerisini gündeme getirince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da "Benim de gönlüm bu yönde" diyerek, tüm il sınırları içindeki seçmenlerin büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullandığı modelin 30 büyükşehirde 2014'teki yerel seçimlerde deneneceğini söyledi. Erdoğann ilerleyen süreçte bütünşehir uygulamasının tüm iller için gündeme geleceğini ifade etti. GÜNDEMDEKİ 51 İL Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Sivas, Siirt, Sinop, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce. BÜTÜNŞEHİR UYGULAMASI NEDİR? Bütünşehir uygulamasına geçilecek illerde belde belediyeleri ve köy muhtarlıkları kalkacak. Köyler mahalleye dönüştürülecek. İlçe belediyelerinin imar yetkileri ile itfaiye ve zabıta hizmetleri büyükşehire devrolacak. Sivas İrade Gazetesi |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() İsmail Özçelik Şuan
![]() Son Aktivite: 17.04.2015 16:17
Tecrübe Puanı: 668
![]() |
![]() Aslında böyle bir uygulama yok. Ben 2010 yılında Sayın Doğan Ürgüp'e söylemiş ve başka bir site de bir konu açmıştım. Ayrıca Sivas Postası gazetesinde de yazmıştım. 81 ile 81 il belediyesi olabilir demiştim.
Burada şöyle bir durum olacak tüm büyükşehir belediyeleri ve il belediyeleri aynı olacak. İl belediyesi diye bir kavram olacak. Aslında Sivas'a tanınan bir hak değil yani tüm Türkiye'de olması gereken bir konudur, yapılıyor ve bence güzel olur. Beğenmediğim tek nokta şehirlerin ismi değil illerin ismi değişse daha güzel olur, şahsi fikrim. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar İsmail Özçelik'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Anladığım kadarıyla tek bir çatı altında birleştirilmek isteniyor. Faydasını ya da zararını göreceğiz...
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Sılam_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.04.2015 00:03
Tecrübe Puanı: 590
![]() |
![]() Buna bütün şehir değil "yok şehir" oluyoruz demek daha isabetli olur sanıyorum. Bu sorun dan zorluktan başka bir şey getirmez. Mesela örnek verecek olursak diyelim ki Suşehri ilçesinin bir köyün de belediyelik bir sorun var, Suşehri de halledecekken kalkıp Sivas'a gitmesi gerekecek, mevcut belediyelerin görevini daha iyi yapma yönünde projeelr üretme yerine işi bir kişiye yıkmak daha da içinden çıkmaz hal almak demek bu.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
![]() Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 718
![]() |
![]() Başbakan bu şişirme bulgularla seçim yatırımı yapmak yerine, halkın geçimine odaklansın.
"Türkiye nüfusunun yüzde 15,4'ü açlık sınırının altında gelirle yaşıyor. Nüfusun yüzde 74'ünün aylık geliri ise yoksulluk sınırının altında kalıyor."
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|