|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
Anketimiz: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ? | |||
Evet,kesinlikle girmeli |
![]() ![]() ![]() ![]() |
260 | 81,25% |
Hayır,kesinlikle girmemeli |
54 | 16,88% |
Kararsızım |
6 | 1,88% |
Katılımcı sayısı: 320. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#51 |
Yeni Yiğido
![]() belalı_yiğido58 Şuan
![]() Son Aktivite: 12.12.2008 16:36
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() BÖYLE DÜŞÜNENLER YOLDAN DÖNSÜNLER..........BEN BUNA KIZARIM.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Yeni Yiğido
![]() belalı_yiğido58 Şuan
![]() Son Aktivite: 12.12.2008 16:36
![]() |
![]() Alıntı:
BU YAZINI DESTEKLİYORUM ELLERİNE SAGLIK |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Yiğido
![]() ![]() züleyha1990 Şuan
![]() Son Aktivite: 25.10.2009 01:50
Tecrübe Puanı: 653
![]() |
![]() tabiiki girilmeli meclise giriliyosa türbanla üniversiteyede türbanla girilmeli
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Yeni Yiğido
![]() mesocan Şuan
![]() Son Aktivite: 30.07.2009 15:14
![]() |
![]() Herkesin fikrine, giyim tarzına, yaşam tarzına, herkesin herşeyine saygım var...
Bana dokunmadığı müddetçe.. (Ben = Kendim / Ülkem / Milletim / Beni Ben yapan tüm unsurlar) "Türban" denilen baş bağlama stiliyle yeni tanıştık... Ben kendimi bildim bileli ailemdeki tüm kadınların başı kapalı.. Köyümdeki tüm kadınların başı kapalıdır.. Başı açıkları bile yadırgardık... Biz başı açıklarla da yeni tanıştık... Birileri çıkardı.. Bişey uğruna çıkardı... Ivır oldu.. Zıvır oldu... Bi şekilde ülke gündeminde var olan ve milyon tane insanın bir giyim stili oldu... Eyvallah saygı duyarım... Birileri o şekilde örtünmek istiyosa ve bunu kendinde zorunluluk hissediyosa ona da saygı duyarım.. (Neden ucu açık konuşuyorum.. Çünkü islami açıdan zorunludur diyen de var zorunlu değil diyen de... üstelik zorunlu değil diyenler de din alimleri) Bu kadar saygı duyuyoken... Sorun nerde peki?? Niye yasak?? Bir bez parçasının ya da giyimin nasıl bir tehlikesi var da yasak deniliyor... Acaba yasaklanan kılık kıyafet mi? yoksa bir simge mi? yoksa kurunun yanında yaş da mı yanıyor? kuruyu da yaşı da algılamak size kalmış... bende cevap yok.. bende bişeyleri görebilenler için sorular var.. koyu renkle belirtilmiş sorular... ne oldu da hayatımıza türban sorunu / kürt sorunu / irtica kelimeli girdi? Ve bu türban nasıl bir sorundur ki türbanlı seçmenlerin ezici bir çoğunluğu şimdiki AKP hükümetini desteklerken ve bu ülkede cumhurbaşkanının ve başbakanın karısı türbanlıyken üniversitelerde ve kamusal alanların hizmet bölümlerimde yasak.... Sizce bu din düşmanlığı / kişisel hakları kısıtlama mı.. yoksa altında bambaşka nedenler mi yatıyor..??? Herşeyin çok basit olduğunu düşünüyosanız yanılıyosunuz a dostlar... benim cevaplarım sizleri ürkütmekden başka bişeye yaramaz.. benim sorularımın cevapları ise sizin için gerekli gerçek ampulu (fikir ampulu) yakar kafanızda... önce kendi ampulunuze inanın... başkasının ampullerini boş verin (: son olarak : her zaman sınırsız özgürlüklerden yana biri olarak.. severim / sevmem / tasvip ederim / etmem farketmez ama tüm bireyler hizmet alma alanında eşit olmalılar.... hadi size bi kilo pirinç... ayıklayın durun (:
![]() |
#55 |
Yeni Yiğido
![]() dede58 Şuan
![]() Son Aktivite: 08.07.2008 14:06
![]() |
![]() Bence kesinlikle girmeli.Nedeni ise o zaman Türban sayısının azalacağından kesinlikle eminim.Çünkü sokakta olmayan sorun okulda varmış gibi gösterilmesinin nedenini kimse araştırmadı.Kesinlikle girmeli arkadaş hem nedir ya bıktım bu saçma haberlerden
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Yeni Yiğido
![]() dede58 Şuan
![]() |
![]() Ha bu arada size bir sorum olacak.
Türban-Başörtüsü-Karaçarşaf Hangisi Farz oluyor Ha bide şu tayyip Erdoğanın üstü arabistan altı paris olan giydirme sistemide vardı. Devam edelimmi Bütün türbanların siyasi araç olduklarımı çıkacak yoksa.Dini diye kandırsınlar sadece sizi değilmi.Sizde zaten inançları için adam öldürecek yapıdasınız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Yeni Yiğido
![]() dede58 Şuan
![]() |
![]() Durmak Yok Kullanılmaya Devam edin.
Özgürlük adına yasak kaldırılsın.Konulmasındaki nedeni unuttularsa ne diyeyim.1996 ya kadar sorun olmuyorken o dönemlerde de dini simgeliyor diye sahiplendiğiniz Necmettin Erbakan durduk yere başladı Başörtülü diye.Bir siyasi rant sağlamak istedi darbeyi yedi.Okullarda yasak oldu.Bunu ondan bulmayıp onu yargılamadınız.Cumhuriyete saldırdınız.Harbiden ya Durmak Yok size ha Kullanılmaya devam.Geçmişini unutmuş sivaslıları görmek üzücü.Hele o madımakta yaptığınız katliam oda müslümanlıktı değilmi? Camiilerde dolaştırdığınız buyruğa ne demeli.Allah buyurduki diye başlamışsınız halkı galyana getirmişsiniz.Siz kimsiniz ki Tövbe Tövbe ya Allah sizi buyuracakta onları öldürün diye.Lanet olsun ya.Cehalete gömülmüş halkıma bakmak üzüyor beni.Mustafa Kemal Atatürk bu milletin nasıl yönetileceğini belirtmiş.Ne aşırı Sosyalizm ne de Aşırı İslam.Türk milleti kalıba konulamazken bugün kalıba koymaya çalışan liderlerinize ne demeli.Bunlar sizi rahatsız etmez nede olsa.Neymiş efendim adamlar yapıyor.Kime yapıyor.-Sanamı yapıyor Bana mı yapıyor? 20 yıl sonra bu topraklara sahiplenecek emperyalist devletlere yapıyor.Çanakkale savaşında da öyle yapmamışlarmıydı.İzmire girip balo yapacaklardı.Ama bu sefer savaş yok sizin oylarınızla getirdiğiniz liderinizi satın alıp Toprakları ele geçirdi.Bu kadar basit arkadaş.Hanginiz hapishaneden çıkıpta bu kadar il dolaşacak paraya sahipsiniz ve parti açabilirsiniz.Türbanla gündem oylasınlar sizde oyalanın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() çılgın_türk Şuan
![]() Son Aktivite: 08.04.2012 18:32
Tecrübe Puanı: 673
![]() |
![]() ALLAHIN EMRETTiGi öRTüNME şEKLi BUDUR
örtü hakkında Kur'ân'daki nas, iddiaların aksine oldukça açıktır. şimdi biz bu naslardan örtünmenin farziyetini ve mahiyetini en açık bir biçimde izah eden iki tanesini bazı meal ve tefsirlere istinaden açıklayacağız. Bu açıklamamızı da herkesin tahkikine açık olması için mümkün olduğu kadar yüzeysel tutmaya çalışacağız. Bu satırları okuduktan sonra tesettür hakkında hala bir tereddüde kalan olursa, derhal kaynaklara müracaatla hakikati öğrenebilir. Ondan sonra da tatmin olamazsa, ona düşen tek şey kendisini sorguya çekerek imanını kontrol etmesidir. ilk zikredeceğimiz delil Ahzab sûresinin 59. âyetidir. Diyanet işleri eski başkanlarından ömer Nasuhi Bilmen hocaefendi bu âyet-i kerimenin mealini şöyle yapmaktadır. "— Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına de ki: üzerlerine feracelerini sıkı sıkı örtsünler. Bu onların tanınmamaları ve eza edilmemelerine en yakın -en muvafık bir sebepdir. Ve Allah çok mağfiret edendir, çok merhametli olandır." Burada, ömer Nasuhi hoca metinde geçen "cilbab" kelimesini "ferace" olarak terceme etmiştir. Bilindiği gibi ferace çarşafın tam karşılığıdır. Yine istanbul eski müftü vekillerinden, -umumen itibar gören bir meal sahibi- A. Fikri Yavuz hocaefendi de bu ayetin mealini şöyle yapmıştır: "—Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, (kendilerini baştan aşağı örten) elbiselerini giyinip örtünsünler, işte böyle giyinmeleri (iffetli) tanınıp da ahlaksızlar tarafından) eziyet edilmemelerine daha elverişlidir. Allah gafurdur, rahimdir." Bu meale göre de "cilbab", kadının vücudunu baştan aşağı örten, onları kim oldukları tanınmayacak kadar kapatan elbiseler olarak tarif edilmiştir..Meşhur Celaleyn Tefsirinde ise "cilbab" kelimesi şöyle açıklanmıştır: "Cilbab, kadının vücudunu kaplayan bir çeşit çarşaftır. Kadınlar bir ihtiyaçları için dışarıya çıktıklarında, onun (çarşafın) bir kısmını da yüzlerine çekerler. Böylece gözlerinden başka hiçbir uzuvları gözükmez." Tefsir ve meâllerdeki: cilbab, mülâa, ferace, ve bürük malum çarşafın karşılığıdır. Peçe ve yaşmak ise yaklaşık manada yüzü örtmeye yarayan örtü anlamında kullanılır. işte, müslümanları dinlerinden ayırmak isteyen sahte din adamları bu ayeti saptırarak örtünün farziyetini gizlemek istemişlerdir. Fakat ayet hakikati arayan bir kişi için hiç bir yorum kabul etmeyecek kadar açıktır. Kafirler istese de istemese de Allah emirlerini insanlara iletecek, dinini ebedi kılacaktır. dede kardeşim oku ve anlaki oyuna gelen kimmiş... |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Yeni Yiğido
![]() duzgun58 Şuan
![]() Son Aktivite: 26.07.2008 11:36
Tournaments Won: 13Üyelik Tarihi: 01.07.2007
![]() |
![]() ![]() Bir ayet bir bakış acısı (Nur 31) Kadında giyim zinet ve başortusu "Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tabi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz." (Nur suresi 31.Ayet) Ek bilgi - Mealini aldıgım sitenin acıklaması! Yukarıdaki ayette kadınlara, teşhir etmeleri yasaklanan “zinet”ten maksadın ne olduğu konusunda farklı görüşler vardır: Bir görüşe göre bu zinetten maksat, küpe, bilezik, yüzük ve gerdanlık gibi süs takıları ile sürme, kına gibi şeylerdir. Bu yoruma göre bu tür zinet eşyasının bedende teşhiri kadınlar için haramdır. Elbise de zinet olmakla beraber, gizlenmesi mümkün olmadığı için ayette diğerlerinden istisna edilmiştir. Ancak, daha kuvvetli bir görüşe göre ayetteki “zinet” tabiri, kadının vücudunu ifade eder ki, buna göre yasaklanan, süs eşyalarının teşhiri değil, vücudun teşhiridir. Bu yasaklamadan istisna edilen “görünen kısım” ise, kadının yüzü, elleri ve –bir görüşe göre- ayaklarıdır. "Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım!.. - Boğamazsın ki! - Hiç olmazsa yanımdan kovarım. Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam; Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle, Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle! Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! (...) Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
![]() |
#60 |
Yeni Yiğido
![]() duzgun58 Şuan
![]() Son Aktivite: 26.07.2008 11:36
Tournaments Won: 13Üyelik Tarihi: 01.07.2007
![]() |
![]() dede58 e : Yazık kardeşim Kur'an dan bi haber yaşarsan olacağı bu.
Üniversiteye yarı çıplak giriliyor ve buna kimse dur demiyorsa,Buna da özgürlük deniyorsa benim mümin bacımda rahatlıkla başörtüsüyle girmelidir. Bugun Türkiyede üniversiteye alınmayıp yurt dışında okuyan ve ÜNİVERSİTE BİRİNCİLİKLERİ ile göz dolduran bacılarımız bizim ayıbımızdır.Onlara değer veremedik... .............................. .............................. .............................. .. ALINTI: Başörtüsü anketinin çarpıcı sonuçları Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar'ın hazırladığı 32. Gün ve A&G araştırma şirketinin ortak çalışmasıyla yapılan ankette halkın yüzde 73,7'si üniversitelerdeki türban yasağının kaldırılmasını istedi.
Konu duzgun58 tarafından (06.01.2008 Saat 12:59 ) değiştirilmiştir.. Sebep: eksikti |
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|