|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#21 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() 4Eylul Şuan
![]() Son Aktivite: 04.11.2009 21:33
Tecrübe Puanı: 652
![]() |
![]() "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" K. ATATÜRK
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bekir COŞKUN bcoskun@hurriyet.com.tr
Sevgili küfürbazım... SEN anlamazsın... Fikirler, düşünceler, tartışmalar kafa denilen organ ister. Senin çokça sözünü ettiğin organlarla anlayamazsın. Ben seni tanırım. Sevgili küfürbazım... (............) Bak; Anayasa Mahkemesi'nin "Laiklik karşıtı eylemlerin odağı (yani merkezi) olduğuna" karar verdiği Başbakan ertesi gün (yani dün) neredeydi?.. Yüksek Askeri Şûra'nın başında... Oradaki görevlerinden birisi de "laiklik karşıtı görüşlerin odağı" olmuş askerlerin Ordu'dan uzaklaştırılmasıdır, inanır mısın?.. Bu seni hiç rahatsız etmez... Tıpkı devletin en yüce mahkemesinin, "devletin temel ilkesini yıkmanın odağı (merkezi) olduğuna" karar vermesi, sonra da ona "Devleti sen yönet" denilmesi gibi... Bu da seni düşündürmeye yetmez... * Okumazsın... Düşünmezsin... Sormazsın... İktidarın evlere çorba dağıtmasından onların "bulunmaz" olduğuna karar verirsin de... 14 milyon insanın niye belediyelerin bir tas çorbasına muhtaç olduklarını hiç mi hiç sorgulamazsın... İşin bana küfretmek, sevgili küfürbazım... Kömür dağıtılıyor diye sevinirsin... Ama bu cennet yurdun üzerinde yaşayan her üç aileden birisinin niye devletin yarım ton kömürüne muhtaç olduğunu kendi kendine sormak aklına gelmez. Ben biliyorum; şimdi "Bu eski iktidarların suçu" diyeceksindir... Eminim... 1950'den bu yana, cenneti yoksulların cehennemi haline getiren iktidarlara sanki sen oy vermemişsin gibi... Demirel'den, Tansu Çiller'e kadar... Erbakan'dan, Mesut Yılmaz'a kadar... * Aslında bu cennetin sorunu sensin... Uygar ülkelerin insanlarının asla vazgeçemedikleri ve ülkelerinin uygar olmasını sağlayan o "ilgi, bilgi, ilke, yurttaşlık ahlakı, ses, tavır, akıl, fikir" sende yok... Yeteneğin bu: Kaypak kaypak küfretmek, sevgili küfürbazım...
![]() |
#23 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() yakamozz Şuan
![]() Son Aktivite: 11.08.2016 14:43
Tecrübe Puanı: 664
![]() |
![]() Alıntı:
Yaw bu kömür de ne kömürmüş arkadaş altından mı yoksa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Moderator
![]() Alıntı:
Elbetteki yorum gücüm var, yorum gücü olmadığından değil yakamoz kardeşim, bizim amca böyle güzel bir yazı yazınca ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
![]() Alıntı:
Ben bir ülkenin borcundan çok kişi başı milli gelirine bakarım kıyasladığın ülkelerle bir bizimkini kıyasla bakalım ne çıkıyor. Değerli bakanımız Syn.Tüzmen bir konuşmasında ihracat rekoru kırdığımızı açıklarken, Bir gazetecinin: Ama sayın bakanım bunun yanırsına ithalat rekoruda kırmış oluyoruz ithalat ihracat oranından çok daha fazla deyince, orasını karıştırma deyip geçiştirmiştir. Piyasa açıcı politikalar üretemezseniz"üç kağıt ekonomisi" yle bu işler olmaz.Borsa,faiz ve dolar.Üretmeden tüketmek kazanmak,işsizliği getirir piyasalar haraketlenmez esnaf kan ağlar kirasını veremeyecek duruma düşer.O kömürü, çorbayı , çayı avantadan dağıtmak yerine, iş sahaları yapsınlar işsizliği giderecek projelere harcasınlar.Yoksa birşey dediğimiz yok.Herkes dağıtır ama bunun birde sonu var.Fes düştü kel göründü misali olur sonra. Reklam içinde kusura bakma yakamoz kardeşim meslek icabı,sanırım ondan ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Abi bizim ımf ye borcumuz 2002 de 23 milyar dolar iken şimdi 7 milyar dolara kadar düştü.Borç bu durumda artmıyor aksine azalıyor.23 milyar doların faiziyle 7 milyar doların faizi aynı olur mu abi.Abi milli gelir 2002 de 184 milyar dolar iken şimdi 700 milyar dolara çıktı.Yani senin borcun artıkça milli gelirin de arttı, borcu karşılama oranın da arttı.Çünkü kamu net borç stokun %64 lerden %29 lara kadar indi.japonya ile amerika dan örnek verdim çünkü dünyanın en borçlu ülkeleri onlar.Sen sadece borç arttı bu ülke batar diyorsan bu ülkeler çoktan batmalı.Ama onların gsmh sı da artıyor tıpkı türkiye gibi.Türkiye çünkü son 5 yılda ortalama %6 lık bir büyüme hızı yakaladı.Abi borsa,faiz,dolar piyasanın iyi veya kötü olduğunu gösteren parametrelerdir.Bunlar çok önemlidir.Şu an borsa da faiz de dolar da türkiye için umut verici durumdalar.İş sahaları da açılıyor ama bunu görmek için göz lazım.Dünyanın en önemli şirketleri artık türkiye de şirketler açıyor o kadar insanımız bu şirketlerde çalışıyor.Türkiye artık cazibe merkezi olma yolunda.Kimsenin kömür falan dağıtarak oy aldığı yok.Bu ülkede yapılan hizmete saygı var.Oyüzden oy alınıyor ama tabi bu bazılarının işne gelmiyor o var.Olsun kimse kimseyi inandırmak zorunda değil diyorum ya madem oy almak o kadar kolay diğerleri de aynısını yapsın. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2197
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() baykalı sevmiyorum baykal gibileride hiç sevmiyorum...
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|