![]() |
#21 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TracyMcGrady58 Şuan
![]() Son Aktivite: 09.08.2013 17:54
Tecrübe Puanı: 848
![]() |
![]() Bende Halay cekmesini bilmiyom
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Yiğido
![]() ![]() svsyzr Şuan
![]() Son Aktivite: 14.04.2011 14:59
Tecrübe Puanı: 626
![]() |
![]() ben az buçuk biliyom. İnşallah Üni'ye bi kaydolayım en kısa zamanda halk Oyunları kulübünede kayıt yaptırcam...İyi öğrenmem gerek çok seviyorum Sivas halaylarını...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() SAWAS Şuan
![]() Son Aktivite: 01.10.2012 22:48
Tecrübe Puanı: 648
![]() |
![]() Ben Halayımızı o kadar cok severimki belimden ameliyat olmadan önce o hasta halimle halay çektim.Ne yapayım Sivas davul zurnasının sesini duysam dayanamıyorum.Ayaklarım kendi gidiyor...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() Son Aktivite: 02.09.2010 23:31
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Halay başı kim çeker Bir edalı kız çeker O kız yolu şaşırmış İnşallah bize gider ![]() Ayaklar; Üç ileri iki geri ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Super-Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GuNaY Şuan
![]() Son Aktivite: 03.11.2013 23:42
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Erzudumdan Erzincan'a yol gider,
Erzudumdan Erzincan'a yol gider, Gelinlere deste deste gül gider, Gelinlere deste deste gül gider, Yol yürü Zeynep Hanım yol yürü, Yol yürü Zeynep Hanım yol yürü, Küstürdün Ahmet Beyi dön geri, Küstürdün Ahmet Beyi dön geri. (İsimler değişkendir, kafanıza göre takılın ![]() Köy düğünlerinde kadınların sırayla söyleyerek çekmiş oldukları halayın sözleri... Yanlış hatırlamıyorsam 3 ileri 2 geri idi ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1304
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() tuzsuz gelin sen mi yaktın sarmayı
![]()
![]() |
#27 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() SONMEZ Şuan
![]() Son Aktivite: 26.05.2013 12:50
Tecrübe Puanı: 766
![]() ![]() |
![]() Düğünde, dernekte, piknikte davul-zurna vurduğu zaman,
ayaklarım kendi kendine gider. Halayın başını çekemem ama, geriden hemen hemen hepsine ayak uydurabiliyorum. Karahisar, Akçit, Tam Zara, Sürtme, Abdurrahman Halayı, Sarıkız, Temürağa, Hoş Bilerzik, Sivas Ağırlaması,... Heç unutmam köyümüzde dayıoğlunun düğünü vardı, Bacada halay dizildi, davul-zurna coşmuştu : tey teey...teeyyyyy 14 lüler ve 7.65 berattalar da coşmuştu : güm güm...güüümmm ![]() Bir de bizim Zara' nın köylerimizde oynanan, kadınların sıralı deyişleriyle oynanan oyunlar aklımda kaldıkları kadarıyla : Topal gız : Enteresi çitleme, topal gıııız, Elbisesi çitleme topal gııııız, Akşam size gelecem topal gııızzz, Dış gapıyı kitleme topal gıızzzz... Kara çorap : Kara çorap öreyim, Daldan dala sereyim, Yol verin garlı dağlar , Ben yarimi göreyim... Yoncalıh: Yoncalığın cılga yolu, aruluğun cılga yolu, Vara vara gavuşuyor, gede gede gavuşuyor Halili vuran cendermeler, gardaşı vuran cedermeler, Eda ilen savuşuyor, cilveyinen savuşuyor... Kürdoğlu : Aman kürdoğlu nereleri, canım kürdoğlu nereleri Aman arıyor dereleri, canım arıyor dereleri Gülüm ok attı beni vurdu, canım ok attı beni vurdu Gülüm ağrıyor sinelerim, canım ağrıyor sinelerim... Yarasar : Yarasar önünü hergedemedim, Goçasar önünü hergedemedim, Sevdim ağ geliin terkedemedim Aldım ağ gelini terkedemedim... Ağ gelin : Ağ gelin maya da gelin Benziyor aya da gelin Gel suyu bizden doldur Yorulma çaya da gelin... Sarı puğar : Sarı puğar başına Sabun koydun daşına Ağladım merhamet et Gözlerimin yaşına... Kekül : Gız kekülünü kestirme, Yar kekülünü kestirme Kestirirsen az kestir Eloğlunu küstürme... Altın yüzük : Altın yüzük var benim Parmağıma dar benim Şu Sivasın içinde Gara gözlü yar benim... Paşa : Sivasa paşa geldi Yemenim daşa geldi Bir elim yar goynunda Bir elim boşa geldi.
![]() |
#28 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() akifeker2 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.04.2009 15:32
Tecrübe Puanı: 648
![]() |
![]() bende bılmıyom :S:S:S
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() Son Aktivite: 02.09.2010 23:31
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Haydeee Tıssssss ![]() . . . . . |
![]() |
![]() |
#30 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Melankolia Şuan
![]() Son Aktivite: 01.08.2009 13:07
Tecrübe Puanı: 730
![]() |
![]() Bütün sivas halaylarını bilirim ama cekemm ee naparsın buda bizim farkımız
![]()
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|