Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 13.12.2010, 17:51   #11
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1308 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Yayaya geçit yok!

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu Ülkede Yaya Geçidinde Yayaya Yol vermem diyen Zihniyet olduktan sonra kazalar çok olur Arabayı süren kendini üstün sanıyor
Yaya geçitlerinde öncelik yayayın mı oluyormuş?
Alt 15.12.2010, 10:06   #12
tykinik58
Yiğido
NO AVATAR

tykinik58 Şuan tykinik58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.02.2016 10:17

Tecrübe Puanı: 737 tykinik58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Takip mesafesi de sürücüler tarafından ihlal ediliyor, hız da sürücüler tarafından ihlal ediliyor, yaya yol vermemek de sürücüler tarfından ihlal ediliyor.
Ben buna çok şahidim, 50.Yıl kavşağındaki trafik lambalarından Sivas Lisesi tarfına dönüşte ve o yoldan (dediğim yolun karşısı) Onur Pide Fırını-Kültür Kitabevinin oradan karşıya geçip de sola Hükümet Meydanına dönüşte, sağa dönüşte (SGK- İstasyon tarafına) dönüşte (yine 50. Yıl Kavşağı) yaya ' ya yeşil yanıyor araçlar geçiyor, yaya ' ya kırmızı yanıyor yine araçlar geçiyor (doğrusu bu ama...) bu durumda yayanın geçmeye hiç hakkı yok!!!!!!!!....... Ola ki centilmen mi dyelim, kurallara uyan gariban bir sürücü kardeşimiz mi diyelim kurallara uyup da dediğim kavşaklar da yayaya yeşil yandığında yol verince korna ile veya camdan kafasını uzatıp da küfreden arkada ki dengesiz sürücüden yemediği küfür duymadığı laf kalmıyor. Şoförlük bu ise kurallara uymak bu ise bilen bilmeyen herkes haklı!!!!!!!!!!...... Herkese kazasız yarınlar......
Alt 15.12.2010, 10:40   #13
tayfun5883
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

tayfun5883 Şuan tayfun5883 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.12.2013 12:39

Tecrübe Puanı: 717 tayfun5883 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

genellikle yayalara yol veriyorum hatta istasyonda yolu ortalıyorum çünkü memlekette davar çok sen yol verirsin yanından bir araç geçer ve yayaya çarpar o yüzden yolu ortalayarak sagımdan solumdan araba geçmemesini saglıyorum yol verirken birde arkadaşlar millet şasırıyor aa 58 plaka yol verdi diye genelde yabancı plakalı araçlar yol veriyor 34 06 38 vb biraz yayaları düşünmemiz lazım yayalarda şöförleri düşünmeli
tayfun5883 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.12.2010, 12:30   #14
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Valla genel anlamda ne yayanin nede sürücünün birbirlerine hoşgörüsü var, kurallara uyan malesef çok az. Geçitte olsa illa yine o yoldan geçmeye çalışan olacaktır. Herşey kurallara uymaktan saygıdan geçiyor.
Alt 15.12.2010, 14:56   #15
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1308 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
tayfun5883 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
genellikle yayalara yol veriyorum hatta istasyonda yolu ortalıyorum çünkü memlekette davar çok sen yol verirsin yanından bir araç geçer ve yayaya çarpar o yüzden yolu ortalayarak sagımdan solumdan araba geçmemesini saglıyorum yol verirken birde arkadaşlar millet şasırıyor aa 58 plaka yol verdi diye genelde yabancı plakalı araçlar yol veriyor 34 06 38 vb biraz yayaları düşünmemiz lazım yayalarda şöförleri düşünmeli
Kuraları çiğneyip naziklik yapmanın gereği yok.Çift şeritli yolda hangi sebeple olursa olsun ortadan giden şöför haksızdır,kural çiğniyordur.Belki aracımda hasta var,aciliyetim var.ne demk yol vermiyorum!
Yol hakkı benimse basar geçerim..
Alt 15.12.2010, 15:58   #16
tayfun5883
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kuraları çiğneyip naziklik yapmanın gereği yok.Çift şeritli yolda hangi sebeple olursa olsun ortadan giden şöför haksızdır,kural çiğniyordur.Belki aracımda hasta var,aciliyetim var.ne demk yol vermiyorum!
Yol hakkı benimse basar geçerim..
Kardeşim burası şehir tarlada traktör sürmeye benzemez şehirde araba sürmek şehirlerde yaşamanın belli bir kuralları vardır.Bu kurallar yaşadığımız şehri medeni kılar ve yaşamı kolaylaştırır.Ayrıca çok acil bir işin varsa 4 lülerini yakarsınız herkes size yol verir.Zaten yayayo yol veren şöförlere dikkat edin belli bir kültür seviyesindeki insanlar yani demek oluyorki yayalara yol vermek bile apayrı bir kültür bu kültürden yoksun olan insanlara bir sivasın erlisi olarak çagrım geldikleri köye geri dönüp tarlada traktör sürmeleri yada kendilerini en kısa sürede geliştirmeleridir
tayfun5883 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.12.2010, 16:08   #17
LaEdri
Usta Yiğido

Trafiğin de bir akışı vardır,hızı vardır..Arkamdan trafik gelirken,araçlar belirli bir hızla gelirken,öncelik benim olduğu halde yayaya yol vermek medenilik değildir.Yayalara yol vereyim derken,arkandan seyreden şöförleri engellemiş olmuyor musun?
Arkanda trafik yoktur,yol serbestttir,yol senin olsa da yayalara yol verirsin.Bunu ben de yaparım.İstasyon caddesinde 50 defa duralım o zaman yayaya yol vereyim diye..
Alt 15.12.2010, 16:21   #18
tayfun5883
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

istasyon ve atatürk caddesinde araçların 40 km hızı geçmesi zaten düpedüz cinayettir çünkü bu caddeler olabildiğine yoğun caddeler.Ben şahsen yol veriyorum kışın yaşlı insanlar oluyor bebek arabasıyla bekleyenler oluyor onlara saygımızdan dolayı yol veriyoruz oda zaten 15-20 saniye sürüyor en fazla
Alt 15.12.2010, 21:56   #19
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19

Tecrübe Puanı: 779 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
tayfun5883 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
istasyon ve atatürk caddesinde araçların 40 km hızı geçmesi zaten düpedüz cinayettir çünkü bu caddeler olabildiğine yoğun caddeler.Ben şahsen yol veriyorum kışın yaşlı insanlar oluyor bebek arabasıyla bekleyenler oluyor onlara saygımızdan dolayı yol veriyoruz oda zaten 15-20 saniye sürüyor en fazla

Haklısın Yaya geçidi olan yerlerde vereceksin tabi kural bunu gösteriyor insanlarada saygılı olman lazım
Alt 15.12.2010, 22:04   #20
sonüye
Yiğido
NO AVATAR

sonüye Şuan sonüye isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.11.2012 16:11

Tecrübe Puanı: 582 sonüye FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Sivas trafik yoğunlugu olmayan yolları dar olan bir şehir.birkaç adım atarak karşıya geçilebiliyor zaten. 30 saniye beklemek hiçbir yayaya bişey kaybettirmez. ama yola fırlayan bir yaya daha kötü sonuclar doğuracak kazalara sebebiyet verebilir. Yol hakkının her zaman araçlarda oldugunu düşünerek hareket etmeli yayalar
sonüye isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)