|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1308
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yiğido
![]() ![]() ![]() tykinik58 Şuan
![]() Son Aktivite: 20.02.2016 10:17
Tecrübe Puanı: 737
![]() |
![]() Takip mesafesi de sürücüler tarafından ihlal ediliyor, hız da sürücüler tarafından ihlal ediliyor, yaya yol vermemek de sürücüler tarfından ihlal ediliyor.
Ben buna çok şahidim, 50.Yıl kavşağındaki trafik lambalarından Sivas Lisesi tarfına dönüşte ve o yoldan (dediğim yolun karşısı) Onur Pide Fırını-Kültür Kitabevinin oradan karşıya geçip de sola Hükümet Meydanına dönüşte, sağa dönüşte (SGK- İstasyon tarafına) dönüşte (yine 50. Yıl Kavşağı) yaya ' ya yeşil yanıyor araçlar geçiyor, yaya ' ya kırmızı yanıyor yine araçlar geçiyor (doğrusu bu ama...) bu durumda yayanın geçmeye hiç hakkı yok!!!!!!!!....... Ola ki centilmen mi dyelim, kurallara uyan gariban bir sürücü kardeşimiz mi diyelim kurallara uyup da dediğim kavşaklar da yayaya yeşil yandığında yol verince korna ile veya camdan kafasını uzatıp da küfreden arkada ki dengesiz sürücüden yemediği küfür duymadığı laf kalmıyor. Şoförlük bu ise kurallara uymak bu ise bilen bilmeyen herkes haklı!!!!!!!!!!...... Herkese kazasız yarınlar......
![]() |
#13 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() tayfun5883 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.12.2013 12:39
Tecrübe Puanı: 717
![]() |
![]() genellikle yayalara yol veriyorum hatta istasyonda yolu ortalıyorum çünkü memlekette davar çok sen yol verirsin yanından bir araç geçer ve yayaya çarpar o yüzden yolu ortalayarak sagımdan solumdan araba geçmemesini saglıyorum yol verirken birde arkadaşlar millet şasırıyor aa 58 plaka yol verdi diye genelde yabancı plakalı araçlar yol veriyor 34 06 38 vb biraz yayaları düşünmemiz lazım yayalarda şöförleri düşünmeli
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Valla genel anlamda ne yayanin nede sürücünün birbirlerine hoşgörüsü var, kurallara uyan malesef çok az. Geçitte olsa illa yine o yoldan geçmeye çalışan olacaktır. Herşey kurallara uymaktan saygıdan geçiyor.
![]() |
#15 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
Yol hakkı benimse basar geçerim..
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Kardeşim burası şehir tarlada traktör sürmeye benzemez şehirde araba sürmek şehirlerde yaşamanın belli bir kuralları vardır.Bu kurallar yaşadığımız şehri medeni kılar ve yaşamı kolaylaştırır.Ayrıca çok acil bir işin varsa 4 lülerini yakarsınız herkes size yol verir.Zaten yayayo yol veren şöförlere dikkat edin belli bir kültür seviyesindeki insanlar yani demek oluyorki yayalara yol vermek bile apayrı bir kültür bu kültürden yoksun olan insanlara bir sivasın erlisi olarak çagrım geldikleri köye geri dönüp tarlada traktör sürmeleri yada kendilerini en kısa sürede geliştirmeleridir
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Usta Yiğido
![]() Trafiğin de bir akışı vardır,hızı vardır..Arkamdan trafik gelirken,araçlar belirli bir hızla gelirken,öncelik benim olduğu halde yayaya yol vermek medenilik değildir.Yayalara yol vereyim derken,arkandan seyreden şöförleri engellemiş olmuyor musun?
Arkanda trafik yoktur,yol serbestttir,yol senin olsa da yayalara yol verirsin.Bunu ben de yaparım.İstasyon caddesinde 50 defa duralım o zaman yayaya yol vereyim diye..
![]() |
#18 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() istasyon ve atatürk caddesinde araçların 40 km hızı geçmesi zaten düpedüz cinayettir çünkü bu caddeler olabildiğine yoğun caddeler.Ben şahsen yol veriyorum kışın yaşlı insanlar oluyor bebek arabasıyla bekleyenler oluyor onlara saygımızdan dolayı yol veriyoruz oda zaten 15-20 saniye sürüyor en fazla
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 779
![]() |
![]() Alıntı:
Haklısın Yaya geçidi olan yerlerde vereceksin tabi kural bunu gösteriyor insanlarada saygılı olman lazım
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yiğido
![]() ![]() ![]() sonüye Şuan
![]() Son Aktivite: 24.11.2012 16:11
Tecrübe Puanı: 582
![]() |
![]() Sivas trafik yoğunlugu olmayan yolları dar olan bir şehir.birkaç adım atarak karşıya geçilebiliyor zaten. 30 saniye beklemek hiçbir yayaya bişey kaybettirmez. ama yola fırlayan bir yaya daha kötü sonuclar doğuracak kazalara sebebiyet verebilir. Yol hakkının her zaman araçlarda oldugunu düşünerek hareket etmeli yayalar
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|