![]() |
#41 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() "Sevindiğin nereden belli. Hadi bir takla at ya da oyna da sevindiğini görelim"
Bakan burada "takla at" derken ne demek istedi acaba? Oyna, göbek at demiş olabilir kendine göre. Muhalefet farklı yöne çeker, iktidar farklı yöne çeker. Ama kimse O vatandaşa sormaz, "kardeşim sen milletin ne konuştuğunu boşver, sen bakanın sözlerinden ne anladın, takla at derken kendini insandışı birşey olarak gördün mü..." diye sormaz. Bunların hepsini geçiyorum, vatandaş ne yaptı bakanın bu sözleri üzerine, başladı oynamaya, göbek atmaya... bakan da biraz oynar gibi birşeyler yaptı... Demek ki vatandaş ve bakan birbirlerinin dillerini anladılar. Aralarında bu sözcüklerden dolayı bir olay çıkmadı. Gelgelelim bu olayın espirileri yapılır mı? Yapılır tabi. İlla ki bu olay için değil, ünlü kişilerin sözlerinden her türlü espiriler çıkartılabilir. Bakan olsun, milletvekili olsun kullanacağı sözcükleri dikkatli seçmesi lazım. Ne kadar dikkat edilse de mutlaka arasıra bu tür şeyler oluyor. Haliyle espirisi de oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1208
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#43 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mansur58 Şuan
![]() Son Aktivite: 29.07.2014 05:38
Tecrübe Puanı: 687
![]() |
![]() Alıntı:
Hatasızmıyız ki hatasız insan arayalım. Aslında biz bu ülkenin insanları olarak birbirimizle hiç sorunumuz yok olmadı da. Şimdi szinle Sivas da karşılaşsak oturup bir kahveye çaylarımızı yudumlarken çok güzel de sohbetler yapar hemen orada kırk yıllık dost gibi oluruz. Bizim insanımız böyledir Ne yazıkkı buradaki tartışmalrımız hep başkaları üzerinden yürüdüğü için kendimize dönüp vakit ayıramıyoruz.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mansur58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#44 | |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Bakanın kullandığı cümle ile sizin yazdığınız cümle aynı değil. Bana şunu söyleyebilirsiniz: Duman ben bakanın bu cümlesinden "takla atta göreyim sevdiğini, demek istediğini çıkarıyorum." diyebilirsiniz. Buna tamam. Kıbrıslı sen böyle diyorsun ama Bakan(bakan ve bakanın düşünceleri aynı olan kişiler) ise ben böyle demek istemedim, takla at derken ,"güvercine takla attırmak" manasında söylemedim, diyebilir. Bende diyorum ki, kimileri bu olayı farklı yöne çeker, kimileri daha farklı yönde çeker. Şuan forumda yapılan yorumlar gibi. Eğer ben birine bunları söylesem, kimsenin haberi olmazdı. Çünkü ben ünlü birisi değilim. Bu tür kişilerin sözcüklerini dikkatli seçmesi lazım. Ama tekrar söylüyorum, ne kadar dikkatli olunsa bile mutlaka bir yerlerden kopukluklar oluyor. Böyle olunca da kimileri farklı yöne çekiyor, kimileri daha farklı yönlere çekebiliyor. Burada bakan art niyetli de olabilir olmaya da bilir. Biz insanın içini bilemeyiz ki, sadece kullanılan cümlelerden yola çıkarak yorumlarda bulunabiliriz. Yorum yaparken de, sen bakanı seversin lehine yorum yaparsın, sevmezsin aleyhine yaparsın. Bence olay sadece bundan ibarettir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#45 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Usta Yiğido
![]() Bir de bu insanları biz seçiyoruz, unutmayalım onlar bizim vekilimiz, kölemiz, bu cürreti neren buluyor koskocaman adamı orada oynatıyor?
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1306
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Salkım Söğüt ağacını çok severim..
Heybetli,gösterişli ama yaprakları aşağıya,yere bakar.Heybetinin yanı sıra mütevazidir de..
![]() |
#48 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
![]() Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 727
![]() |
![]() Alıntı:
Söylemiştim: Bir kişiyle tartışmak için muhatabın en azından el kadar da olsa bilgi okuması, okuduğunu da anlaması gerekir diye.. İnsanlar ezbere ve sadece çevresinden duydukları ile tartışırsa, bu bir tartışma olmaz zaman kayıbı olur. Arkadaşımız bir monarşi kelimesi duyuyor ve hemen net'e müracaat edip bir iki kelime kopyalayıp buraya asıyor. Ama o kopyaladığının ne anlama geldiğini bilmiyor. Zira tek yolu ezbercilik. Şimdi monarşinin tanımına bakalım: (Bizde Padişahlık) Monarşi bir hükümdarın devlet başkanı olduğu bir yönetim biçimidir. Saltanatın bir başka adıdır. Bu hükümdar, Türkçede kral, imparator, şah, padişah, prens, emir, kağan, hakan gibi çeşitli adlar alabilir. Monarşiyi diğer yönetim biçimlerinden ayıran en önemli özellik, devlet başkanının bu yetkiyi yaşamı boyunca elinde bulundurmasıdır. Hükümdar öldükten sonra onun soyundan biri gelir (oğlu, kardeşi gibi). Cezalandırma ve bağışlama yetkileri sadece hükümdarın elindedir. Otoritenin bir kralın veya bir imparatorun elinde olduğu yönetim türüdür. Etimolojik anlamına bakılırsa monarşi bir kişinin yönettiği bir devlet düzenidir. Gerçekte ise bu terim, iktidarın aynı ailede soydan geçme yoluyla kalması biçiminde nitelendirilebilecek bir yönetim biçimini tanımlar. Monarşi, yüzyıllar boyu, dünyada en yaygın yönetim biçimiydi. Bunlar çoğu zaman, geleneksel tanıma en yakın, tanrısal hakka dayanan monarşilerdi: prens, iktidarı tek başına elinde tutardı ve Tanrı'dan başka kimseye hesap vermek zorunda değildi. Bir de kopyaladığı "parlemeter monarşi" tanımına bakalım: (Sembolik krallık, demokratik parlementer sistem) Bu monarşi genellikle parlamenterdir ve demokrasiye pek yakın olabilir: Kral devletin simgesi olarak kalır, ancak yürütme yetkisini bir hükümete bırakır; hükümet de halk tarafından seçilmiş bir millet meclisinin kararlarına uymaya zorunludur. Parlamentonun kabul ettiği kanunlar kral dahil herkesi bağlayacaktır. Parlementer monarşi, demokrasi ve monarşinin birleştiği orta yoldur. Yani sıraladığın ülkeler Krallıkla yönetilmiyormuş. Kral sembolik kalıyor, demokrasiyle yönetiliyormuş. Bu bir ezbermiş. ![]()
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#49 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mansur58 Şuan
![]() Son Aktivite: 29.07.2014 05:38
Tecrübe Puanı: 687
![]() |
![]() Alıntı:
Yanı sıraladığım gelişmişlik seviyesi ileri olan bu ülkelerin cumhuriyet olmadığını kabul ediyorsun. Ekliyorsun semboliktir bunlar diye. Sembolik dediğin krallıklardaki kralların imzası olmadan hiç bir yasa yürülüğe giremez. Örneğin Hollanda toprakları Kraliçenin tapulu malıdır. Burda toprak satın alanlar ancak sadece yüz yıllığna kiralamış olurlar. Yani hiç kimse satın aldığı toprağın sonsuza dek sahibi değildir. Buna rağmen demokratik haklar olarak, ekonomik ve sosyal haklar olarak Avrupanın en özgür ülkesi olarak kabul ediliyor. Benim için beşeri sistemlerin hepsi aynıdır. Madem Sembolik monarşiyle insanlar huzura ulaşabiliyorsa siz monarşiyi bu ülkede neden yıkdınız ? Sembolik kalabilirdi. Peki bizde ki cumhur başkanlığı makamı ve cumhur başkanı sembolik değilmi ? Bence bir şeyyler yazarken hatta atarken bile bilmeden atmamak lazım. Papağan olmak güzeldir de papağan gibi olmaya çalışmak zor zenaat vesselam.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mansur58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#50 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |