|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
Anketimiz: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ? | |||
Evet,kesinlikle girmeli |
![]() ![]() ![]() ![]() |
260 | 81,25% |
Hayır,kesinlikle girmemeli |
54 | 16,88% |
Kararsızım |
6 | 1,88% |
Katılımcı sayısı: 320. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#91 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ceylankimya Şuan
![]() Son Aktivite: 12.06.2008 07:57
Tecrübe Puanı: 741
![]() |
![]() işte sende diyorsun abi
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() serkanka58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 28.12.2007
Tecrübe Puanı: 679
![]() |
![]() Alıntı:
birde benim yorumumdaki tepkim öncelikle başörtüsünü istemeyerekte olsa türban diye nitelendirip onu malzeme yapanlara allaha şükürki birçok dünya ülkelerinden daha özgür bir yapıdayızki herkes inandığı gibi(tabiki başkalarının sınırı başladığı yere kadar) ve özgürce yaşıyor. kanımca |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1053
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
ben de şükrediyorum hala inandığım gibi yaşayabiliyorum ama bir kaç yıla bu inancım değişecek gibi ben öyle hissediyorum, ailem efradım öyle hiisediyor, korkarım dilediği gibi yaşayamayacak olan birileri var içimizde artık, baksana yukarıdaki diyaloğa adam benim hem alevi hem müslüman olacağıma karar verme hakkımı elden alıyor, ben değil sen cevap versene allah aşkına ceylankimya kardeşime
![]() |
![]() |
#94 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1053
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#95 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kur'an da geçiyor kadınların örtünmeleri gerektiği "sivaslıfani" gerektiği şekilde cevap vermiş... Erkeklerin sakal uzatması ise tamamen bir sünnettir... Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) sakal uzatırmış bazen saçta uzatırmış o günü şartlarında yahudilere benzememek için onların yaptıklarının tersini yaparmış... Yani sakal uzatmak sünnettir ve sakal uzatırsan sevabını alırsın ama uzatmazsan da günah diye bir şey yoktur... Saç uzatma dedim burdan vazife çıkarıp saç uzatmak normalmiş demeyin... Peygamber Efendimiz saçlarını omzuna düşecek şekilde uzatmazmış... Saçlarını omzuna düşürmezmiş, bayanların saçları omzuna düşer...
![]() |
![]() |
#96 |
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Konu amacının dışına çıkıyor. Özellikle bazı ağbeylerimiz ve arkadaşlarımız ısrarla konuyu saptırıyorlar. Üniversitelerde başörtüsü yasağı bir gerçek ve bu yasaktan mağdur olan var. Yasağı haklı yada haksız bulabilirsiniz,kendinize göre gerekçelerinizde olacaktır. Ancak kimsenin inancını sorgulayamazsınız,aşşalayamazs ınız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunamazsınız. Fikir özgürlüğü adı altında birilerini dinden çıkartmak kimsenin haddi değildir.Devletin bekası için diyerek kişileri inancından ötürü devlet düşmanı ilan edemezsiniz.Siyasi görüşlerinizle örtüşmeyenleri yahudi uşağı,amerikancı,devleti satanlar diyerek suçlayamazsınız. Bildikleriniz varsa,ortada belgeniz varsa her ilde mahkemelerde vardır.Topic bu halde devam ederse kitlenmeye mahkum olacaktır.Tartışma uslubuna dikkat etmek gerekiyor.Konuyu evirip çevirip kişisel sorgulamalar haline getirmeyeniz.Hiç kimse inancını açıklamak zorunda değil,inancından ötürü aşşalanamaz,yargılanamaz ve inancı sorgulanamaz.
![]() |
![]() |
#97 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Arkadaşlar ben bu uyarıyı bir başka topictede yapmıştım... Ancak tartışmayı bilmediğimiz her haliyle ortada... Konu türban lakin sizler birbirinizin müslüman olup olmadığını bile sorgular oldunuz... Karşınızdaki sizin düşüncenizde değilse Amerikancı, vatan haini, dinsiz, yahudi uşağı... Bir müsülüman hakkında dinsizdir yahudidir ... vs. diyemezsiniz Alah vermesin bu sizi dinden çıkmaya kadar götürür... Onun müslüman olmadığını gözünüzle görmeden tam emin olmadan futursuzca konuşmayın... Birçoğunuz benle yaşıt yada ağabeylerimsiniz.... Ben bazı arkadaşları durumun ehemmiyetini anlatan mesajlar attım... Lütfen bu yazımı dikkate alın ve tartışmalarınız ona göre olsun...
Yoksa bu konuda kapanacaktır.... DİKKATİNİZE!!!!!!!!!!
![]() |
![]() |
#98 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() zaralım 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 08.08.2008 15:52
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() benim anlayamadığım şu girip veya girmemeleri değil türbanlı girseler ne olur ,girmeseler ne olur.girmeseler dinmi elden gider girseler laiklik mi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() leblebi82 Şuan
![]() Son Aktivite: 27.02.2013 22:42
Tecrübe Puanı: 815
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#100 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
![]() Son Aktivite: 08.03.2023 14:27
Tecrübe Puanı: 929
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Kimsenin dini inancı birbaşkasının hedef tahtası değildir! Saygılar!
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|