Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?
Evet,kesinlikle girmeli 260 81,25%
Hayır,kesinlikle girmemeli 54 16,88%
Kararsızım 6 1,88%
Katılımcı sayısı: 320. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 07.01.2008, 13:13   #91
ceylankimya
Tecrübeli Yiğido

ceylankimya - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ceylankimya Şuan ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.06.2008 07:57

Tecrübe Puanı: 741 ceylankimya FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

işte sende diyorsun abi
Alıntı:
aleviliğin içindeki müslümanlık varolup olmadığını onu ancak aleviler belirler, varsa içinde var der yoksa yok der
İşte bende diyom ki onlarda bilmiyolar ama sorulduğunda biz "İSLAM" 'ın parçasıyız demesinler bunada onlar karışamaz İSLAM parça değildir 4 mezhep vardır ve onlarda haktır sonradan çıkan herşey Bid'attir. Ve aleviliği İslam dan bi parça diye kimse önümüze süremez...Hiç kusura bakmasınlar... AB ve diğer batılı devletler alevileri kullanıyorlar ama haberleri bile yok...
ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 13:26   #92
serkanka58
Tecrübeli Yiğido

serkanka58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkanka58 Şuan serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 679 serkanka58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
serkan dikkatli birisin belki atlamış olabilirsin, 40 yaşındayım azkaldı 41 olacak hayırlısıyla,
galiba dikkatinden kaçtı ben bunu daha önce yazdım burada, ben aleviyim, şuan annem canlı çok şükür, eşarbını kullanır, sivasta , izmirde , istanbulda 3 yengem var hepsi eşarplı,2 halam var biri hala eşarplı ama ben evleneli 1.5 yıl oldu, aynı fanatizmde bir adam olsam eşim sünni olmazdı, ha keza eşim ve çevreside aynı fanatizmde olsa kızı vermezlerdi hatta ne tesadüfkü kayınpeder hasta beşiktaşlı ve biz istanbulda beşiktaşı evire 1-0 yendiğimiz gün ve dakkada biz kahveleri içiyor idik, lafı getireceğim yer ise eşimin sünni kökenli olmasına rağmen ailesinde tek eşarplı olmadığı gibi başörtülüde hiç yok, çok şükür hepside iyi müslümanlar
ne yani senin yaşın büyük diye ben sana kardeşim diye hitap edemezmiyim?
birde benim yorumumdaki tepkim öncelikle başörtüsünü istemeyerekte olsa türban diye nitelendirip onu malzeme yapanlara
allaha şükürki birçok dünya ülkelerinden daha özgür bir yapıdayızki herkes inandığı gibi(tabiki başkalarının sınırı başladığı yere kadar) ve özgürce yaşıyor.
kanımca
serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 13:46   #93
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1053 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Alıntı:
serkanka58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ne yani senin yaşın büyük diye ben sana kardeşim diye hitap edemezmiyim?
birde benim yorumumdaki tepkim öncelikle başörtüsünü istemeyerekte olsa türban diye nitelendirip onu malzeme yapanlara
allaha şükürki birçok dünya ülkelerinden daha özgür bir yapıdayızki herkes inandığı gibi(tabiki başkalarının sınırı başladığı yere kadar) ve özgürce yaşıyor.
kanımca
SERKAN be yaşa maşa takılmadım , istediğin gibi hitab edebilirsin,
ben de şükrediyorum hala inandığım gibi yaşayabiliyorum ama bir kaç yıla bu inancım değişecek gibi ben öyle hissediyorum, ailem efradım öyle hiisediyor, korkarım dilediği gibi yaşayamayacak olan birileri var içimizde artık, baksana yukarıdaki diyaloğa adam benim hem alevi hem müslüman olacağıma karar verme hakkımı elden alıyor, ben değil sen cevap versene allah aşkına ceylankimya kardeşime
Alt 07.01.2008, 13:47   #94
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1053 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: -->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Alıntı:
ceylankimya Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
işte sende diyorsun abi İşte bende diyom ki onlarda bilmiyolar ama sorulduğunda biz "İSLAM" 'ın parçasıyız demesinler bunada onlar karışamaz İSLAM parça değildir 4 mezhep vardır ve onlarda haktır sonradan çıkan herşey Bid'attir. Ve aleviliği İslam dan bi parça diye kimse önümüze süremez...Hiç kusura bakmasınlar... AB ve diğer batılı devletler alevileri kullanıyorlar ama haberleri bile yok...
bir adam hem gay hem muhafazakar hem müslüman olabiliyor ben alevi olarak sana göre müslüman olamayacakmıyım, sen mi fetva vereceksin benim müslüman olup olamayacağıma
Alt 07.01.2008, 13:55   #95
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: --->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
evet erkek arkadaşlar hep bayanlar için istemeyelim özgürlükleri, hala cevap gelmediii
Kur'an da geçiyor kadınların örtünmeleri gerektiği "sivaslıfani" gerektiği şekilde cevap vermiş... Erkeklerin sakal uzatması ise tamamen bir sünnettir... Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) sakal uzatırmış bazen saçta uzatırmış o günü şartlarında yahudilere benzememek için onların yaptıklarının tersini yaparmış... Yani sakal uzatmak sünnettir ve sakal uzatırsan sevabını alırsın ama uzatmazsan da günah diye bir şey yoktur... Saç uzatma dedim burdan vazife çıkarıp saç uzatmak normalmiş demeyin... Peygamber Efendimiz saçlarını omzuna düşecek şekilde uzatmazmış... Saçlarını omzuna düşürmezmiş, bayanların saçları omzuna düşer...
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 16:00   #96
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Konu amacının dışına çıkıyor. Özellikle bazı ağbeylerimiz ve arkadaşlarımız ısrarla konuyu saptırıyorlar. Üniversitelerde başörtüsü yasağı bir gerçek ve bu yasaktan mağdur olan var. Yasağı haklı yada haksız bulabilirsiniz,kendinize göre gerekçelerinizde olacaktır. Ancak kimsenin inancını sorgulayamazsınız,aşşalayamazs ınız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunamazsınız. Fikir özgürlüğü adı altında birilerini dinden çıkartmak kimsenin haddi değildir.Devletin bekası için diyerek kişileri inancından ötürü devlet düşmanı ilan edemezsiniz.Siyasi görüşlerinizle örtüşmeyenleri yahudi uşağı,amerikancı,devleti satanlar diyerek suçlayamazsınız. Bildikleriniz varsa,ortada belgeniz varsa her ilde mahkemelerde vardır.Topic bu halde devam ederse kitlenmeye mahkum olacaktır.Tartışma uslubuna dikkat etmek gerekiyor.Konuyu evirip çevirip kişisel sorgulamalar haline getirmeyeniz.Hiç kimse inancını açıklamak zorunda değil,inancından ötürü aşşalanamaz,yargılanamaz ve inancı sorgulanamaz.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 16:16   #97
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI

Arkadaşlar ben bu uyarıyı bir başka topictede yapmıştım... Ancak tartışmayı bilmediğimiz her haliyle ortada... Konu türban lakin sizler birbirinizin müslüman olup olmadığını bile sorgular oldunuz... Karşınızdaki sizin düşüncenizde değilse Amerikancı, vatan haini, dinsiz, yahudi uşağı... Bir müsülüman hakkında dinsizdir yahudidir ... vs. diyemezsiniz Alah vermesin bu sizi dinden çıkmaya kadar götürür... Onun müslüman olmadığını gözünüzle görmeden tam emin olmadan futursuzca konuşmayın... Birçoğunuz benle yaşıt yada ağabeylerimsiniz.... Ben bazı arkadaşları durumun ehemmiyetini anlatan mesajlar attım... Lütfen bu yazımı dikkate alın ve tartışmalarınız ona göre olsun...

Yoksa bu konuda kapanacaktır.... DİKKATİNİZE!!!!!!!!!!
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 16:45   #98
zaralım 58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

zaralım 58 Şuan zaralım 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.08.2008 15:52

Tecrübe Puanı: 0 zaralım 58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Beitrag --->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

benim anlayamadığım şu girip veya girmemeleri değil türbanlı girseler ne olur ,girmeseler ne olur.girmeseler dinmi elden gider girseler laiklik mi?
zaralım 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 21:39   #99
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42

Tecrübe Puanı: 815 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: -->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Alıntı:
musab58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşlar ben bu uyarıyı bir başka topictede yapmıştım... Ancak tartışmayı bilmediğimiz her haliyle ortada... Konu türban lakin sizler birbirinizin müslüman olup olmadığını bile sorgular oldunuz... Karşınızdaki sizin düşüncenizde değilse Amerikancı, vatan haini, dinsiz, yahudi uşağı... Bir müsülüman hakkında dinsizdir yahudidir ... vs. diyemezsiniz Alah vermesin bu sizi dinden çıkmaya kadar götürür... Onun müslüman olmadığını gözünüzle görmeden tam emin olmadan futursuzca konuşmayın... Birçoğunuz benle yaşıt yada ağabeylerimsiniz.... Ben bazı arkadaşları durumun ehemmiyetini anlatan mesajlar attım... Lütfen bu yazımı dikkate alın ve tartışmalarınız ona göre olsun...

Ya gerçekten çok önemli bir noktaya değinmişsin yine. Tebrik ederim. tartışma kültürü zaten seviye korumayı gerektirir. İt dalaşı yapmaya gerek yok. Üstüne üstlük ortak amaç için toplandığımız şu ortamda insanlar birbirini itham ederlerse ve ileriye gidip amacını aşan laflar ederlerse hem kendilerine hem de ortama zarar vermiş olurlar.
Alt 07.01.2008, 22:05   #100
Serd@r
Usta Yiğido

Serd@r - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serd@r Şuan Serd@r isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.03.2023 14:27

Tecrübe Puanı: 929 Serd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
musab58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Evet arkadaşlar gerekli açıklama yapılmıştır,LÜTFEN üslubu aşan hakarete varan tutum ve söylevlerden vazgeçin,amacımız sizleri belli kalıplara sokmak değil ama aşağılayıcı tavırlarada taviz vermemiz elbette beklenmemeli...
Kimsenin dini inancı birbaşkasının hedef tahtası değildir!
Saygılar!

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)